Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Volt már nekem is nagyon nagy bukta 2008 ba de újra talpra álltam , és most is megtépázott a piac rendesen. De ahogy fogalmaztál talpra állunk és megy minden tovább. Nyugi egy kis pihenés ránk fér nem szabad csak azért vissza ugrani a harcmezőre hogy vissza dolgozzuk ezt a buktát csak nyugodtan.
Mi nem ismerjük egymást a fórumon sem, de én is olvasgatom az írásaidat, próbálok tudást felhalmozni az indexek kereskedéséhez. Őszintén sajnálom a történteket, buktam már én is pár 100eFt mértékben többször is, de ekkora bukta szinte felfoghatatlan. Én egyelőre nem kereskedem tőkeáttételes termékekkel, nyugodtabban alszom mezei részvények mellett. Biztos vagyok benne, hogy visszanyered majd a pénzt, de ami a legfontosabb, hogy olyan párod van, akivel ezt meg tudtad beszélni és nem tányért csapkodott a fejedhez. Opus topicban többen írták, hogy a házastársuk nem is tud róla, hogy tőzsdézik, ami számomra döbbenet. Ez ami számít, hogy támogat a feleséged, nem pedig hisztériázik, hogy ő megmondta, stb. Ez a bizalom és kapcsolat az igazi érték, a pénz visszanyered úgyis.
Én is sajnálom. Ritkán kezdek írogatni, de azért be-belesek mindenhová, régi motorosok vagytok, így nem is értem, hogy mertetek/mertek (Budfox remélem te megúszod a shortod) ekkora pozikkal, ilyen kétes helyzetben operálni. Nem is egy hibát követtek el, hanem hibák sorozatát, a poziméretezéstől a kockázatfelmérésen át a kezelésig. Van a fórumcsoportokban valami kognitiv disszonancia, amikor egymást erősítve viszitek bele magatokat a hülyeségbe. Csoportban óvatlanabb az ember, ezért ha jó tréder akarsz lenni, felejtsd el, hogy másokkal konzultálsz, mert ez megerősítheti a téves képzeteidet, és nem fogsz eléggé kételkedni magadban, pedig a jó tréder folyamatosan kételkedik, és átértékel.
Igen, eléggé övönaluli volt, kicsit még a jóval kisebb áttétes cuccaimmal is aggódtam, mi lesz belőlük reggelre. Érdekes, hogy a prompt zárót feltépték 12400 fölé, ez nálam némi bizakodásra ad okot.
Sajnálom Kontra ami veled és a többi TL87 tulajjal történt. Sajnos ilyen ez a tőzsde. Gyorsabban tud vinni, mint ahogy hoz pláne tőkeáttételnél. Ezzel a tegnapi eséssel pláne az hajnali zuhanással 1 év teljes emelkedését nullázták le kb 12 óra alatt. Sok sikert a mihamarabbi talpra álláshoz.
ki volt ez találva még este is 12600 fölött járatták kiütés 12500, kötési ár 12250 majd nyit 12233-on Merkel meg beszól 10 órakor, hogy ez is megtörténhet, ezért kell erös Európa kereskedési idön kivül meg 1000 pont esés
Én két scenariót látok valószínűnek. Aminek 70%-ot adok, hogy elvacakol itt még nap közben, majd szépen elindul fel, és a nap végére a pánikvételek és pánik shortzárások napi maxon záratják. A 30% az épp az ellenkezője, hogy eloldalazgat és nem lesz erő az emelkedéshez, mert még újabb eladók érkeznek, akkor megint jöhet egy nap végi kapituláció/pánik longzárás, de én erre egy vasat nem tennék. Megvolt a para, mire folytatódna? Nincs ok rá ezen a szinten egyelőre, és a piac alapvetően long szemüvegben van még.
Én ilyet nem mondtam, és távol áll tőlem bárkit megbántani. Mindösszesen hosszú idő óta feltettem egy egyszerű chartot arról, hogy hogyan szemlélem a mozgásokat. Semmi több. Természetesen a saját chartom nem így néz ki, amit felrakok az annak egy végtelenül átlátható kivonata. :)
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!