Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
A FED mérleg leépités mindenképpen elkezdődik mielőtt az EKB (talán 2018 év végén, vagy 2019-ben) elkezdi azt. A németek azért halogatták a kamatszint csökkentést, mert az ő pénzük értéktelenedik, hogy cserébe egy csomó ország, cég, magánszemély adóságának reálértéke ugyancsak csökkenhessen. Ha már viszont igy alakult, akkor most (mint export világbajnokok) ők élvezik leginkább a szuperalacsony EUR/USD árfolyam előnyeit. Pld. autógyártók. A Volkswagen miközben rendkivül jó EUR/USD árfolyamon értékesiti termékei többségét az euróövezeten kivül, még mindig csupán 2-3%-os hasznot tud realizálni az alapmárka értékesitéséből. Mi lenne a Vokswagennel ha a dollár 10-30%-kal értékesebb lenne?
Középtávon nálam is long lesz ez 14k, nem is olyan soká, de azért egy komolyabb korrekció kinéz az áfolyamnak (pár száz ponttal meg is elégednénk itt egy páran :D: ez a mai nap más volt mint a longtrend; eur/usd fordult, dax napi min.en zárt, futi mínuszban áll (kérdés mire záratják) és lesz két nap pending úgy, hogy szinte minden mért szinten túlvett a nagytesó Csütörtöki nyitás mutathatja az utat, én le várom a szünet után..
....de ha elfelejtjük az igazságosságot, (mivel az soha nem volt szempont) az előbb vázolt egyre jobban adóságspirálba kerülő országok csődje egy újabb válságba sodorta volna a világot.
most meg az USA előbb építi le a FED mérlegét...ezzel is az EU -t akarják megelőzni... nagyon rafinált játszma ez... de nyilván a németek azért látták ezt...ezért vonakodtak / halogatták a pénznyomtatás bevezetését... ha EU -ban nem lett volna pénznyomtatás vajon az EUR / USD hogy állna most ? szerintem EUR/USD már 2,0000 lenne vagy még több. mindegy....végülis nekünk csak a piac után kell mennünk.. jó itt megvitatni ilyen dolgokat .-)
Akik a leginkább kiabálnak a nulla (negativ) kamatos környezettel szemben, azok amellett álltak ki, hogy a pénz tuladonosok (gazdagabb éllamok, magánszemélyek, cégek) továbbra is eléldegéljenek a kockázatmentes tőkekamatokból, miközben a 2008-as válságból kijőve az eladósodott államok, cégek, magánszemélyek pedig a következő 100 évben az adóságszolgálatot alig tudják kitermelni és jó eséllyel folyamatosan egyre jobban eladósodjanak. Ez mitől lett volna igazságos?
Ha valaki tud jó chartot hozzá... , ahol nyitvatartási idő van rajta, illetve én állíthatom be az rsi-t, akkor megpróbálkozok vele, de amíg 8-20H-ig látok grafikont, vagy az rsi -t nem tudom állítani nem vállalok fel előrejelzést...
Az én véleményem az EKB-ban zajló (nem is titkolt) vitáról már akkor is az volt, hogy a németek önző disznóként viselkedtek. Elvárták a görögöktől, Portugáloktól, hogy reformokkal, megszoritásokkal elsősorban magukra támaszkodva másszanak ki a aszarból, de az ehhez feltétlenül szükséges alacsonykamatos környezetet csak vonakodva (nagy késéssel) teremtették meg. Nagy hiba volt. Elvesztettünk kb 2 évet.
Ezaz, beárazták, hogy simán kibekkeli a dízelbotrányt - azaz felhúzták. Végül ma nem nyitottam meg, mert mire odaértem volna, lement a csúcsról - sztem megvár ez még 1-2hét múlva is.
hát akkor mindenre felkészülnünk... minden vélemény számít... jó hogy megosszuk egymás között a véleményeket... rajta leszünk a mozgásokon akkor jövőre is._))
Emlékszem..a németek keményen bírálták és ellenezték anno a mennyiségi lazítást és a pénznyomtatás bevezetését... hiába no..a kemény, precíz német gondolkodásmód nem tűr el ilyet...hogy csak úgy nyomtatják nyakra főre ingyen a pénzt...és szórják szét mindenfele.... a legtöbb német közgazdász meglehet elájul amikor meghallotta ezt.. másrészről USA beszélte rá az EU -t hogy vezessük be mi is...mert a dollár akkor alulmaradt volna az Euróval szemben...nagy harc ez..
.... (Azok amelyek képesek évről évre nyereséget növelni, azoknál még megy a szekér, de egyre több részvény csurog már jövőre lefelé.) de az európai részvénypiacok (DAX sem kivétel) még legalább másfél évig bika marad. Ezt még fokozni fogja jövőre az Amerikából a részvénypiacról már fokozatosan Európába átjövő tőke. (Csodálkoznék ha ez nem igy alakulna. )
Csak a nullakamatos alapkamattal volt esély arra, hogy az unió legtöbb országa kimásszon az adóságcsapdából. Itt az EKB inkább abban hibázott, hogy későn kezdte el az extrém laza kamatpolitikát és a kötvényvásárlásokat. Miután az USA-FED-hez képest az EKB legalább másfél éves késésben van, ezért gondolom, hogy az USA részvények átmennek oldalazásba
Ahogy Zsiday elemzésében is mindig olvassuk....nem normális már ilyen hosszútávon ez az alacsony kamatszint...meg minuszos kamat ? röhejes... pénznyomtatás ilyen mértékben ? hogy már az egész piacot teljesen eltorzította... Mert a jegybankok csak arra koncentrálnak hogy mikor éri el az infláció, és akkor lehet csökkenteni a pénznyomtatás nagyságát......ilyen kis apróságokra koncentrálnak...miközben megágyaznak az újabb válságnak.. de te hogyan látod ilyen nagyobb léptékben a gazdaságot ?
persze értjük..... utólag derül csak kinek volt igaza ? német részvények alulértékeltek ? dehát sok éves csúcsokon van az index...még mehet tovább, olvastam korábbi meglátásodat...kérdés hogy meddig húzhatják ? végtelenségig azért biztos hogy nem.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!