Topiknyitó: Hathor 2015. 09. 23. 12:45

BUX index, BUX határidő, BÉT!  

Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.

Ha valakit érdekel BUX Hajrá!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kexelo
kexelo 2017. 05. 23. 11:26
ma reggeli concorde... link Ilyenkor esés “szokott” jönni 2017. május 23. kedd | 06:16 | alapblog
meszics
meszics 2017. 05. 23. 11:26
Előzmény: #10253  BudFox
Így van, a "nagy dobásokon" én mindig buktam :( De a sok kicsi az az ami a pénzt hozza:-) Most már megelégszek ha mindennap pluszba vagyok. A kezdeti sok bukó rádöbbentett , hogy mennyire kis pont vagyok, és mennyire nem tudom, mi fog jönni a köv. 5 percben
Dodo34
Dodo34 2017. 05. 23. 11:23
Előzmény: #10230  BudFox
biztos igazad van....nem ismerem se az itteni, se a sárvári "felhozatalt".....kinek xart be a biznisze itt, hogy eladó fagyigép volt?
meszics
meszics 2017. 05. 23. 11:20
Előzmény: #10254  Törölt felhasználó
Igazából én nem a Hatiban gondolom a SC-t hanem a OTP, MOL, Ricsi, Telhó ban. És ezek vinnék fel a hati-t
BudFox
BudFox 2017. 05. 23. 11:17
Előzmény: #10246  meszics
remélem 35.000 fleé már nem megyünk...legalábbis egy kis korrekció mindenképpen kéne már a BUX -ba. talán USA meglöki lefele..szerdán FED -ben lesz valami...
BudFox
BudFox 2017. 05. 23. 11:16
Előzmény: #10252  Jussi
Ááááá nem....vendégeknek mindig kevesebbet szoktam :)) de tényleg..a hétvégén is volt lakodalom...lefele kerekítettem...így illik..meg ismerős is volt.. a vendégek ezt amúgy is jónéven veszik :-)
Törölt felhasználó 2017. 05. 23. 11:15
Előzmény: #10246  meszics
Klasszikus SC (prompt bux érték feletti több száz pontos KT, nagy napos sírkő doji gyertyával, a trendfordulót egyértelműen jelezve), vagy amilyen tavaly júni végén brexitkor volt, valszeg a jól működő árjegyző mellett nem lesz...persze a szinte mindig nagyon minuszos KT prompthoz közelítését, vagy +ba fordulását nevezhetjük annak, de +300 pontos KT-ra sem emlékszem hogy lett volna ez elmúlt egy évben (kivéve brexit csapkodás).Úgy tűnik nekem, hogy most a hati piac a további biztos emelkedésben hisz, a februári csúcs elérése, visszateszt (duplacsúcs játék), majd áttörése alapján.és a "lusták" rajza (van aki rajzoljon helyettünk, én a stooqon szoktam ránézni néha, hogy mit mutat a varázsgömb) :)link
BudFox
BudFox 2017. 05. 23. 11:15
Előzmény: #10248  meszics
kis haszon is haszon...:-))
Jussi
Jussi 2017. 05. 23. 11:14
Előzmény: #10251  BudFox
A vendégeknek azért ne így számolj!))
BudFox
BudFox 2017. 05. 23. 11:11
Előzmény: #10247  kexelo
igen..közbe már kiszámoltam..tényleg annyi...fejben számoltam, akkor több jött ki. :D
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2017. 05. 23. 11:06
Előzmény: #10240  BudFox
ez nálam egyelőre oldalazás. giga short pozit erre még nem építenék (kell hozzá majd USA is). Lentebb venni tervezek ha nem verik be Trumpékat aztán majd alakul.
Hathor
Hathor 2017. 05. 23. 10:52
Előzmény: #10244  BudFox
Igen, elírtad az 56ot, de 36 is jó!Gratulálok.Én sem vettem. Én egyedi papírokat nemigen veszek. Csak miniket.1-2%os emelkedésük nem hoz lázba, ahhoz is 10millákat kell betenni, hogy megérje.Kicsik duplázásai, hússzorozásai az más téma, az jó. Hati 10szeres tőke áttét is jó.
meszics
meszics 2017. 05. 23. 10:45
Jól csináltad, gratula, én is szemeztem vele, nem mertem meglépni. 548 körül már nagyon ott volt a kezem a gombon, de nem nyomtam meg. Hát nem véletlen mondják gyáva embernek nincs hazája :(
kexelo
kexelo 2017. 05. 23. 10:43
ezt a számítást újra üsd be a kalkulátorodba, sztem... ;) persze grat a 36k (-brokidij)-hoz is :)
meszics
meszics 2017. 05. 23. 10:39
Előzmény: #10245  BudFox
Én is ebben reménykedek, de a tapasztalatom az, hogy a végén van még egy nagy SC, de lehet hogy ez az SC az utóbbi napok voltak
BudFox
BudFox 2017. 05. 23. 10:36
Előzmény: #10242  meszics
jó lenne ha beindulna az esés...majd beindul... én tartom a shortot..
BudFox
BudFox 2017. 05. 23. 10:35
Előzmény: #10234  Hathor
FHB 552 -őn vétel 2000 db - eladás 570 -en, haszon 56.000 :-)) legalább visszajött valamia múltkori FHB fiaskóból...
meszics
meszics 2017. 05. 23. 10:23
Előzmény: #10242  meszics
Szerintem most már el kell jönnie az esésnek, bár én már 1 hónapja várom, azóta meg mennyit emelkedett. Aztán amikor itt van, nem fogom elhinni. És neki kezdek longolni.
meszics
meszics 2017. 05. 23. 10:22
Előzmény: #10240  BudFox
Szerinte most már el kell jönnie az esésnek, bár én már 1 hónapja várom, azóta meg mennyit emelkedett. Aztán amikor itt van, nem fogom elhinni. És neki kezdek longolni.
Hathor
Hathor 2017. 05. 23. 10:20
Átjáróház lett a magyar tőzsde Nagy Viktor2017. május 23. 10:00 Jönnek-mennek a cégek a BÉT-en, tegnap még a Waberer's érkezésének örültünk, ma pedig már az FHB távozása borzolja a kedélyeket. Amíg minden érkezőre jut legalább egy távozó, addig nehezen jön el a magyar tőzsde új aranykora.

Az ötös átlag
Hangzatos stratégiával állt elő a BÉT új vezetése az MNB tulajdonszerzését követően, többek között azt a célt tűzték ki a 2020-ig szóló stratégiában, hogy évente öt új kibocsátás valósuljon meg a budapesti tőzsdén. Az első nyilatkozatok alapján úgy tűnt, hogy részvénykibocsátásokról van szó, aztán kiderült, hogy már tőzsdén lévő cégek "rábocsátásai" is beleszámítanak, sőt a kötvénykibocsátásokat is figyelembe kell venni, és egyre valószínűbb, hogy az ötös átlag csak a vélhetően értelmezhetetlenül alacsony méretű és részvényforgalmú kkv-k papírjainak tőzsdei bevezetésével érhető el. Ráadásul egyre többször merül fel az a kérdés, hogy bruttó vagy nettó ötös kibocsátási átlagról beszélünk, a sok távozó miatt egyre nehezebb lesz hozni a nettó ötös átlagot.

Egymás után mennek a cégek
A BÉT 2015 novemberében került többségi állami tulajdonba, azóta több vállalat részvényeit is törölték a terméklistáról. A kivezetésekről a BÉT új vezetése nem tehet (bár a tőzsdéről távozni akaró Plotinus részben azzal is indokolta lépését, hogy magasak a tőzsdei részvétel költségei), de az eddig eltelt közel másfél év mérlegéhez ezek is hozzátartoznak.

Voltak kisebb cégek, amik nem zavartak sok vizet, a tavaly augusztusban kivezetett Libri-Shopline vagy az idén tavasszal kivezetett Externet kapitalizációja és piaci forgalma is olyan alacsony volt, hogy eltűnésük csak a BÉT-en forgó papírok számosságában okoz változást.

Más sztori volt a Norbi Update, a vállalat körül ugyanis nagy volt a felhajtás, Norbin keresztül olyanok is megismerkedhettek a "tőzsdézéssel", akiket a BÉT soha nem fog elérni, a sorozatos kommunikációs bakik, a cég működését érintő botrányok azonban lejtőre küldték az árfolyamot, a tőzsdei jelenléttel együtt járó nyilvánosság pedig még Schóbert Norbert szerint is negatívan hatott az Update1 működésére. A papírokat végül tavaly október végén vezették ki a BÉT-ről, utólag kijelenthető, a Norbi Update tőzsdei pályafutása a budapesti tőzsdének, a kisbefektetőknek és magának a cégnek is többet ártott, mint használt.

Az előzőeknél sokkal fájdalmasabb a Plotinus várható távozása, a cég ugyanis - BUX-tagként - egyike volt az elmúlt évek BÉT-es sikersztorijainak. A vállalat sikeresen működött, vagyona évről évre nőtt, a részvényárfolyam ezzel párhuzamosan folyamatosan emelkedett, épült a magyar Bershire Hathaway, reális esély volt arra, hogy stiklik és botrányok nélkül smallcapből meghatározó midcappé váljon egy cég a magyar tőzsdén. A vállalat vezetése azonban különböző okok miatt elhagyná a tőzsdét, és bár az előző közgyűlésen a részvényesek nem szavazták meg a kivezetést, az csak idő kérdése. És hogy a statisztikát is pontosan vezessük: a Plotinus távozásával egyszerre két instrumentummal lesz kevesebb a BÉT-en, a Plotinus részvényeit és kötvényeit is kivezethetik a tőzsdéről.

Az FHB távozása ebben a sorban kétségtelenül a legnagyobb csapás, az egyik legnagyobb midcap papírról van szó, az FHB ráadásul BUX-tag is, piaci kapitalizációja és forgalma alapján is kiemelkedett a közepes méretű hazai tőzsdei cégek közül.

Azért kibocsátások is voltak
Az elmúlt másfél évben több kibocsátás is megvalósult a BÉT-en, az igazán nagy dobás azonban eddig elmaradt. A már tőzsdén lévő Alteo, és új belépőként a Duna House is részvényeket bocsátott ki tavaly, a cégek mérete, papírjaik tőzsdei forgalma azonban rendkívül alacsony. A teljes képhez hozzátartozik, hogy kötvénykibocsátások, többek között az Eximbank lépett így piacra, de nyilván nem ezek azok a kibocsátások, amik elhozzák a pesti tőzsde új aranykorát.

Mi jöhet még?
És hogy mit hoz a jövő? Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a már évek óta közszájon forgó állami nagyvállalatok részvényei egymás után a BÉT-en kötnének ki, egyelőre szó sincs arról, hogy az MVM, a Szerencsejáték Zrt. vagy a HungaroControl papírjait tőzsdére vinnék, pedig ezek lennének azok, amik megmozgatnák a nagybefektetők fantáziáját és a magyar tőzsdére irányítanák a külföldi befektetők figyelmét.

Biztató jelek azonban vannak, a BÉT vezérigazgatója nemrég több tőzsdére készülő vállalatról beszélt, amelyek közül az első nagy dobás a Waberer's lehet, akár heteken belül tőzsdére mehet a cég. A Waberer's igazán fajsúlyos szereplő lehet a magyar tőzsdén, várható piaci kapitalizációja alapján a négy hazai blue chip (OTP, Mol, Richter, Telekom) után az ötödik legnagyobb vállalat lehet a BÉT-en, amelynek papírjai a hazai és a külföldi intézményi befektetők érdeklődését is felkeltheti.

Évek óta szó van arról, hogy a Wizz Air a magyar tőzsdén is bocsásson ki részvényeket, és bár 2015-ben a magyar gyökerekkel rendelkező légitársaság végül a londoni tőzsdét választotta, egy esetleges dual listing minden beszélgetésben felmerül, ami a magyar tőzsde jövőjéről szól.

A kívánságlista tehát hosszú, de addig is, amíg a nagyobb állami és privát cégek megcélozzák a tőzsdét, maradnak nekünk a hazai kkv-k, ebben a körben több száz tőzsdeképes vállalatot térképezett fel a BÉT. A statisztikákat fel lehet velük tupírozni, de több száz ilyen cég részvénykibocsátása sem ér annyit, mint akár egy Waberer's IPO.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek