https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250214/von-der-leyen-aktivalja-a-veszhelyzeti-zaradekot-741533 "Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy aktiválná a vészhelyzeti záradékot, amely lehetővé tenné a tagállamok számára a védelmi kiadások jelentős növelését anélkül, hogy ez beleszámítana a költségvetési hiányba. " Azt hiszem véget érnek az eu-s hozamcsökkenési álmok is. Nem vagyok a téma nagy ismerője, de szerintem akár 1-2%-val is nőhetnek az EU tagállamok költségvetési kiadásai, ebből következően pedig a hiányai.Ebből pedig az fog következni, hogy megugrik majd az új kötvények kibocsátása,amiböl meg arra számítok,hogy esni fognak a kötvény árak. Úgyhogy a hosszú eu-s kötvények,ennek a bejelentésnek a fényében kerülendők lesznek.
9-10% alatt tőlem se kapnak semmit. Meghosszabbították újra a BMÁP-ot immár április végéig. Ezek szerint abba megy a zsuga, mert jól mutat a 7% egyeseknek, miközben egy év alatt többet gyengül a forint.
Helyi benzinkúton tegnap a 100-as benzin akcióban 95-ös áron volt. Remélem, hogy a KáderSH is hallott róla a Telekom akcióhoz hasonlóan és így csökkenhetett az inflàció januàrban is.
Kurva kevés elemző,pláne politikus számol ezzel a "kreta" érzéssel...,tenni meg pláne nem tudnak ellene,pedig gazdasági súlya van és pláne lesz ennek a mozgalomnak,ami meg kell mondjam,nem áll távol tőlem se.
Azt hiszem ma kimegyek akkor a Kauflandba vásárolni ezek meg dugják fel maguknak a magas áfát meg a magas árakat persze ott vagyok akkor Szlovákiába fogok tankolni..
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.