Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 09. 28. 22:47

Így csaltok ti  

"A Kecskeméti Törvényszék törölte a múlt vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményét, az ötből egy (a 32.) szavazókörben meg kell ismételni a választást. A szombati dátumú végzés szerint a bíróság a rendelkezésére bocsátott videófelvétel alapján megalapozottnak találta a kifogást, hogy az érintett helyen a választói akaratot befolyásolva szervezetten szállítottak embereket a választókörbe:ez kampánycsendsértésnek minősül.

..."



A magyar demokráciában példanélküli, bíróság által is bizonyítottnak talált választási csalás.



Mi lesz itt 2014-ben...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2013. 10. 20. 17:55
Előzmény: #638  Törölt felhasználó
#640
"A Hír TV kérdésére, miszerint előre megrendezett volt-e a felvett jelenet, nem adott határozott választ. Azt azonban rögzítette: ha továbbra is erről az ügyről szólnak majd a híradások, mindenről kitálal, és ezt korábban „odafönt” is elmondta. Egyik félmondatában hétfőt említi, ami akár határidőként is értelmezhető."
Remélem kiderül, hogy hol van az az odafönt

Csak, hogy mindenkit összezavarjon Róbert:
"A férfi annyit még ingyen is elmondott, hogy Baján két családi ház tulajdonosa, de Kecskeméten és Budapesten is van lakása. Állítása szerint büntetve nem volt. Országos hálózatot működtető őrző-védő cégben érdekelt, de hivatalosan betegápolóként dolgozik."

Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 17:45
Előzmény: #630  Törölt felhasználó
#639
"Szóval ezek a barnára sült "norvégok" erre utaztak."

Azért ne fikázd túl ezeket a "barnára sült norvégokat" (látszik, hogy kurucinfón szocializálódtál), mert Baján és országosan is nekik köszönheti a vezéred a győzelmét. Szóval csak óvatosan.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 17:43
#638
A HírTV megtalálta azt a férfit, aki a hvg.hu által közzétett videón 200 ezer forintot ígért bajai romáknak azért, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak a múlt vasárnapi időközi választáson - közölte a mno.hu vasárnap délután.

A tudósítás szerint G. Róbert csak pénzért - legkevesebb háromszázezer forintért - lett volna hajlandó elárulni, hogy valójában hogyan készült a felvétel.

A pénteken nyilvánosságra került videón még Józsinak szólított G. Róbert azt nem tagadta, hogy az ő házában készült a felvétel, de azt nem hajlandó elárulni, hogy milyen körülmények között. Azt állítja, ő nem vette észre, hogy valaki felvette a beszélgetést - írták. Az mno.hu szerint a férfi arra a kérdésre, miszerint előre megrendezett volt-e a felvett jelenet, nem adott határozott választ. Azt azonban közölte: ha továbbra is erről az ügyről szólnak majd a híradások, mindenről kitálal, és ezt korábban "odafönt" is elmondta.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 17:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#637
A részletes adatbázisom tavaly novembertől van meg pont a Medián kiugró E14 mérése miatt. Azelőtti időre én is az általam linket oldal ábráit nézegetem, bár a nézőpont esetében fájlalom, hogy más kategóriát használnak, mint én.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 17:18
Előzmény: #634  Törölt felhasználó
#636
Nehogy valakinek hiányérzete legyen, íme az előbbi adatsor az MSZP-re is:

Az MSZP támogatottsága az utolsó mérések alapján az összes megkérdezett körében:

Irányű: 8 %
Ipsos: 16 %
Tárki: 10 %
Medián: 15 %
Nézőpont: 13 %
Századvég: 13 %

Ugyanez úgy, hogy minden kutatónál a pártok ebben a kategóriában mért eredményét 100/(a pártok összesített támogatottsága ebben a kategóriában) mértékben felszorozzuk:

Irányű: 16 %
Ipsos: 29 %
Tárki: 20 %
Medián: 22 %
Nézőpont: 19 %
Századvég: 23 %

Látható, hogy a Századvég 2 %-kal fel, a Nézőpont 2 %-kal lehúzza az átlaghoz képest, de ez még elfogadható határon belül van. Az igazán kirívó 2 adat az Iránytűé, akik 5 %-kal le és az Ipsosé, akik 8 %-kal felhúzzák.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 17:14
Törölt hozzászólás
#635
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 17:11
Előzmény: #633  Törölt felhasználó
#634
A Fidesz támogatottsága az utolsó mérések alapján az összes megkérdezett körében:

Irányű: 22 %
Ipsos: 26 %
Tárki: 27 %
Medián: 33 %
Nézőpont: 35 %
Századvég: 28 %

Ugyanez úgy, hogy minden kutatónál a pártok ebben a kategóriában mért eredményét 100/(a pártok összesített támogatottsága ebben a kategóriában) mértékben felszorozzuk:

Irányű: 45 %
Ipsos: 46 %
Tárki: 53 %
Medián: 48 %
Nézőpont: 50 %
Századvég: 49 %

Látható, hogy a Nézőpont összehasonlítható szintre hozva az adatokat 1,5 %-kal átlag fölé méri a Fideszt, de ez messze kisebb, mint a 6,5 %-os átlagtól való eltérés a nyers adatokban. Például a Medián a nyers adatokban 4,5 %-kal átlag fölé, a korrigált adatokban 0,5 %-kal átlag alá, vagy a Tárki a nyers adatokban 1,5 %.kal átlag alá, a korrigált adatokban 4,5 %-kal átlag fölé mér.

Aki az összes megkérdezett körében mért támogatottságot nem csak arra használja, hogy egy párt egy kutatónál mért trendjét nézegesse, hanem a kutatók méréseit hasonlítja össze ebben a kategóriában, az majdnem almát körtével hasonlít össze.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#633
Az általad linkelt cikk erre az adatforrásra hivatkozik:

link

A Nézőpont csak az összes választásra jogosult körében mér magasat a Fidesznek, a választási eredményhez legközelebb eső becslésben épp a Nézőpont méri a legalacsonyabbat, mivel ebben az összesítésben a Nézőpont potenciális szavazó kategóriáját használják.

De ha megfigyeled, a Nézőpont az összes választásra jogosult körében más pártoknak is magasat mér. A Jobbiknak, az LMP-nek és az E14-nek is.

A megoldás az egyéb/nem tudja/nem válaszol fülön van. Az általad linkelt oldalon ez az utolsó ábra. Itt látható, hogy bőven a Nézőpont szokta a legalacsonyabb ilyen szavazói kört mérni, azaz az összes választásra jogosult körében általában felülméri a pártokat. Amit te linkeltél, az csak ezt a kategóriát tartalmazza. Amit te linkeltél abból úgy tűnhetne, hogy az Ipsos és a Tárki mintha majdnem minden pártot alulmérne, pedig egyszerűen csak sok passzív szavazót mérnek. Ebben egyébként az Iránytű a világbajnok. Míg a Nézőpontnál 70 % a pártok összesített támogatottsága a teljes népességen belül, addig az Iránytűnél 49 %. Csak az Iránytű nincs rajta az ábrákon.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:51
Előzmény: törölt hozzászólás
#632
Mintha a Fideszt szélsőségesebben ítélnék meg.
Érdekes lenne egy olyan diagram, ami feltenné a valóságos eredményeket - nyilván ahol van -, hogy lássuk, hogy hol vannak a kutatók hozzá képest.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:48
Előzmény: #630  Törölt felhasználó
#631
Felettébb érdekes, hogy az "évszázad választási csalása" bizonyítékostul együtt lekerült a főoldalról! Nem egészen 1 nap alatt már nem is annyira nagy cucc ez az "Egyértelmű bizonyíték"??? És micsoda véletlen egybeesés, hogy a HVG és a kuruc.info is egybehangzóan és minden kétséget kizáróan arról beszél, hogy "Itt a bizonyíték a csalásra", meg sem említve a "bizonyítékkal" kapcsolatos furcsaságokat, pl, hogy a lefizető vendégként érkezik a saját lakásába, a "titkos" kamerázó követi a beszélőket és ráfókuszál a bankjegyekre stb stb. Valami bűzlik itt, Bástya elvtárs!!!
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:44
Előzmény: #628  Törölt felhasználó
#630
HVG mikor kér bocsánatot a hamis videóért?

KOMCSIK!
BUKTÁTOK A BAJAI KAMUVIDEÓT:

link

"Ismert, korábban a Gyurcsány-párt százezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen, a bajai időközi választás megismételt fordulójához köthető csalást."

Szóval ezek a barnára sült "norvégok" erre utaztak.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:42
Előzmény: #625  Törölt felhasználó
#629
Látszik az a méréseiken, csak a kérdések minőségét és oldalfüggő számát kell nézni.
Azzal nyilván nem fogják lejáratni magukat, hogy egy valóságtól elrugaszkodott eredményt közöljenek, de - ha lehetőség van rá - nem mindegy, hogy milyen kérdéseket tesznek fel és hogyan... no meg milyen súlyban.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:39
#628
Tökéletes szociológiai jellemrajz ez kérem az ellenzék és újságírói mentális állapotáról. Ennél nagyobb égés nem volt még a rendszerváltás óta. Remélem, ezúttal valóban lesznek jogi következményei is, különben elszabadul a pokol.

A probléma nem az, hogy nyilvánvaló hamisításról van szó, hisz azt még egy 8 éves, amúgy értelmileg visszamaradott gyerek is képes 1 pillanat alatt megállapítani. A probléma az, hogy ezt bárki egy pillanatig is komolyan vette.

Itt kezdődnek a valódi gondok:

"Zsigó Róbert sajtótitkárának eljuttattuk a felvételt, azzal a megjegyzéssel, hogy pénteken 13.30 után nyilvánosságra hozzuk azt..."

Femerül a gyanú, hogy az a HVG-s faszi, aki eszerint komolyan leleplező videonak gondolta a kezében kamerával ugráló idióta felvételét, amint pénzt számláló tettestársára fókuszál - hisz még fenyegetőzik is vele -, nyilvánvalóan képtelen önállóan felhúzni a saját gatyáját és a boltba is kísérettel megy, hogy vásároljon 1 liter tejet. Ez itt a valódi probléma kérem. Meg az, hogy Mesterházynak és a tanácsadóinak sem tűnt semmi.

Olyan emberek készülnek tehát kormányváltásra, és olyanok lelkes párttámogatásával, akiknél kevesebb neuronnal talán csak jómunkásember rendelkezik e honban.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:39
Előzmény: #623  Törölt felhasználó
#627
A Nézőpont egyébként messze korrektebb a Századvéghez képest... nyilván azért is hasonlítottad össze, de nem csak az adatok (és módszertanok) a lényeg, hanem, hogy hány politikai megrendelést kapnak és milyen cikkek születnek.

Nézzünk egy példát milyen cikkek vannak a Századvég oldalán:
- Erősödő kormánypártok
- Ízléstelen szobordöntés
- Rendeleti kormányzás
- Önkormányzati választások kirajzolják a trendeket (mármint a korábbi Fidesz győzelem és nem a mostani választási mizéria, amiről érdekes módon nincs szó)
- Az alkotmányfejlődés mondjuk érdekes

Persze a nézőpontnál is vannak események:
- Először is egy hatalmas méretű "fideszes többség"
- Híradóelemzés (nem megyek bele, egy-két számot nem értek, hogy hogy jöhetett ki)
- Széteső bal
- Nem tetszik a paktum
- Szűkszavú "eredmények" (ezt nyilván nem jó kifejteni... nyilván az objektivitás fenntartása mellett)
- Egyéb semlegesebb témák

Láthatólag túlsúlyban vannak a kormányt dícsérő és ellenzéket elmarasztaló cikkek... ami, mint mondtam nem baj, mert nyilván ilyen "az ember", meg olyan megrendelések is hamarabb jönnek (és az meg a pénz), csak ne mondjuk meg az az überfrankót az onjektivitásról.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:25
Törölt hozzászólás
#626
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:20
Előzmény: #617  Törölt felhasználó
#625
Nem vitatom hogy a Nézőpont és Századvég több megrendelést kap a Kormánytól/Fidesztől. Csak azt állítom, hogy a méréseikben ez nem látszik.

Egyébként miközben mindenki kivétel nélkül kihozta a mandátumbecslőben a Fidsz 2/3-ot. Az eddig létezett 4 (Karácsonyék, a voksblogé, a Political Capitalé és a Mediáné) mandátumbecslőből a Nézőpont mért támogatottsági adataira is kijön a 2/3-ad. Most a Nézőpont gyártott egy olyan mandátumbecslőt amiből nekik csak 58 %-os Fidesz mandátumarány jön ki.

Vedd észre, hogy a Fidesz keményen fél a szavazóbázisa ellustulásától ezért mindenhol azt nyomatja, hogy nincs zsebben a választás. Ezért hiába kapja a Nézőpont a pénzt a Fidesztől, pont lehúzza a Fidesz várható eredményét.

Nem vitatom, hogy a Fideszt az eddigi választásokon eddig általában felülbecsülte a kutatók átlaga. Sőt pont én szolgáltattam az adatot, hogy hányszor és mennyivel. Ha visszaolvasol, magam is levontam ezért a kutatói átlagból az átlagos hibát a Fidesznél.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:08
Előzmény: #616  Törölt felhasználó
#624
Ez lehetséges.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:07
Előzmény: #613  Törölt felhasználó
#623
A Nézőpont jelenleg 41 %-ot mér Fideszre az aktív szavazóknál, ami az összes pártot 100 %-ra felszorozva 50%-os mérésnek felel meg. A potenciális szavazóknál 44 %-ot mér a Fidesznek. A kutatók átlaga 49 %. Ez szerintem alátámasztja, hogy "nem Fideszes".
Az aktív szavazóknál 13 %-ot mér az MSZP-nek, ami felszorozva 16 %, míg a potenciális szavazóknál 25 % MSZP-t mér. Tehát az egyik kategóriában 3 %-kal átlag alá, a másikban 4 %-kal fölé méri az MSZP-t. Az összes megkérdezett között pedig 13 %-ra teszik az MSZP eredményét a 6 kutató 12,5 %-os átlagával szemben

A Századvég 51 %-ot mér a Fidesznek, ami 2 %-kal magasabb az átlagnál, de 23 %-ot mérnek az MSZP-nek ami ugyancsak 2 %-kal magasabb az átlagnál. Az összes megkérdezett körében a Századvég 28 %-ra teszi a Fideszt a 28,5 %-os átlaggal szemben és 13 %-ra az MSZP-t a 12,5 %-os átlaggal szemben.

Egyébként például február, március, április, május folyamán az Ipsos mellett a Századvég mérte legmagasabbra az MSZP-t és ma is a Mediánnal holtversenyben a második legmagasabbat méri nekik, miközben a Mediánnal és az Ipsossal versenyeztek, hogy ki méri a legkevesebbet a Fidesznek.

Én továbbra sem látom, hogy a Nézőpont és a Századvég őrületesen nyomná fel a Fideszt és le az MSZP-t.

Ezzel szemben például az Ipsos görbéje bőven felülről burkolja a többiekét, ha az MSZP méréséről van szó. A Medián se mérte még soha alacsonyra az E14-et.

Viszont 1 dolgot valóban kihagytam: A Nézőpont az utóbbi időben igencsak szereti felfelé mérni az LMP-t.
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 16:07
Törölt hozzászólás
#622
Törölt felhasználó 2013. 10. 20. 15:56
Előzmény: #616  Törölt felhasználó
#621
"a rejtőzködő szavazók nyilván jobban megnyílnak "barátinak" vélt kutatók előtt, mint az "ellenség" előtt"

Még ebben is van valami, csakúgy, mint abban, hogy a "nyilvánosság" előtt szeretnek a győzteshez tartozni az emberek (meggyőződésüktől függetlenül) stb.

Topik gazda

penznyelo_
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek