Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A háborút már bőven és régen lexarják. A dax az alatt ment ATH-re , sőt ha béke lesz a fegyvergyártó cégek árfolyama hát szvsz kicsit talán esegetne. Kamatcsökkentés tök mindegy teljesen lényegtelen , hogy te mit vársz , ha a globális vásárlókör bízik benne ( ha szeretik a humort lesz csökkenés majd utána egy nagy leves olyan nvidiásan ( persze gőzöm sincs)).
h4 200 EMA (lila) megfogta majd a h4 200 MA (fehér) felett nyitott (02) japán...szép kitörés előtti alakzatot vett fel nyitó előtt persze a szajkózott japo balhéval a levegőben https://kephost.net/p/MjE5OTU1Ng.png
nem teljesen értem most ezt a happyt, mert a FED nem fog csökkenteni, a béke nem jött, sőt, soha ilyen távol....mégis húzzák fel usa-t és kicsit megy vele a DAX is, igaz látszik a DAX messze nem olyan boldog a napokban, mint USA....USA ATH, DAX pedig 1000 pontra majdnem....
Ja japok szépen kitörtek,mondjuk ennek azért volt előjele,hiszen egy fölézárást teszteltek vissza akkor amikor tegnap usa beesett és onnan indultak új csúcsra .Japok esetében egyébként is lényeges,hogy csak kereskedési időben hajnali 2 után szabad kereskedni,mert előszeretettel nyitnak réssel fent vagy lent az usa zárási időpont után és persze a spread is jobb a kereskedési idejükben.Annyira a magas spread miatt nem szeretem a kereskedésüket inkább NQ val szoktam kereskedni de hajnalban nem követték le őket,ez is azt mutatja erős ellenállás szintnél van NQ.a tizenvalahány kereskedési év óta talán 3-4 pozim ha volt a japoknál .
Sajnálom bonti.. De azért ez nem csak a szerencsén múlik.. Én ugye szeptembertől ordítottam,a legnagyobb ATH-knál,hogy ősszel jönni kell a korrekciónak..Viszont nem volt türelmem kivárni..Pedig jött..csak nem szeptember-október,hanem november elején..Na addigra pont elment a kedvem az egésztől,és úgy mint Te,örültem,hogy visszajött a pénzem a korai shortokból.. Viszont a november végi trendfordulót észre kellett volna venni időben,és longba állni..Ezt nem utólag írom,mert pont ezt vártam,csak gyakorlatban nagyon nehéz ezt megvalósítani.. Pedig készültem rá,hogy belongolok,és ráülök.. Aztán mégis mindig zárogattam,nem bíztam már magamban..Pedig mondom,minden úgy történt,ahogy vártam.. Az évvégi le-fel mozgás majdnem a legtutibb recept a nyereséghez.. Aztán januárban megint a sötétben tapogatózhatunk.. Úgyhogy én is csalódott vagyok összességében...
DAX-nál 11 ig szerintem marad a long utánna 2 esélyes vagy felmegy 24400 köré egyből vagy előtte még lemegy 23600 köré és onnan fel 24400 köré persze ez nem egy napon belüli elképzelés . NQ-t 25770 környéke fogja,ha 11 ig jönne egy szép teli long gyertya a szint alá abból akár le is jöhetne. Az igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy tegnapi esésben DAX és NQ is egy fölézárást tesztelt vissza vagyis ha esni akarna akkor ezt ki is hagyhatta volna,ez inkább a long irányt erősíti,mondjuk ezt annyira nem figyelgettem,hogy ilyenkor merre lehet a várható irány ha elötte volt egy fölézárás visszatesztje. Vagyis a visszateszt alá kellene mennie short esetében, ez annyira nem logikus de majd elválik.
azt írják az okosak földjén , hogy munkaerőpiaci strukturális átrendeződés folyik , persze napon belüli klikkelőknek ugye ez tök mindegy " Egyesült Államok, ADP magánszektorban foglalkoztatottak száma az elmúlt 3 hónapbanA magánszektorban foglalkoztatottak száma negatív volt az elmúlt három hónapban. Figyelemre méltó megoszlás: A legfrissebb ADP adatok szerint a kisvállalatok bocsátanak el munkavállalókat. Az elmúlt három hónapban a kisvállalkozások 178 000 fővel csökkentették alkalmazottaik számát. Ezzel szemben a nagyvállalatok 143 000 fővel növelték munkavállalóik számát."
Csemege....:) " Egyesült Államok, ADP novemberi privát munkahelyek32 ezerrel fővel csökkent a magáncégeknél foglalkoztatottak száma a várt +40 ezer fővel szemben. A 3. negatív (csökkenő) eredmény az elmúlt 4 hónapban. A trend elég egyértelmű. A legtöbb iparágban elbocsátások történtek. Azok a területek amelyeknél nettó még mindig felvétel volt a vendéglátóipar és az egészségügy. Azonban ha megnézzük a foglalkoztatást vállalatméret szerint ... a nagyobb vállalatoknál továbbra is van munkaerő felvétel. A kisebb cégek (50 fő alatt) viszont inkább elbocsátanak. Nagyon nehéz év a 2025 a kisvállalkozások számára a vámok és az alsó- és középosztálybeli fogyasztók szelektívebb költekezése miatt." .... az elbocsájtásokat ( persze kérdés a mérték) valójában , általában azaz nem mindig szeretik az árfolyamok hisz racionalizálás zajlik és nőhet a profit a tőzsdei logika alapján https://keptarhely.eu/view.php?file=20251204v01zs44p.png
Nincs itt már jelentősége semminek. A nagyok döntenek, a kicsit meg próbálnak magyarázatot keresni rá. Felesleges. Vagy mákod van és velük mész vagy nem. Én most belefáradtam. Néha azért benézek a fórumba. Ti hogy álltok.
Nekem most elment a kedvem az egésztől. Két hete, amikor televásároltam magam longgal, a szokásos, jön a miki rally, (épp csütörtök volt és egy mebeszélésen ültem) erre értelmetlenül szakadt minden. AI lufi, meg hülye szövegek. Na, akkor nagy nehezen visszajött a zseton egy kis plusszal. Most, hogy megint nyitogatom a shortokat, mert értelmetlenül megy minden longban. Tegnap, amikor újra USA longokat nyitottam megállt minden. Rohadt jappán meg pingpingozott 48 és 50k között. 49700-nél nyitottam shortot, erre ma kilőtt. Pusztoljanak meg. Van jobb időtöltés is mint ezt a szart nézegetni. Szóval megyek karácsonyozni. Rohadjon meg az egész tőzsde. Én már nem akarom a heti bukót visszakeresni. Majd egyszer talán. Jók legyetek.
Nem mindegy,hogy miért? Felfele mennek,oszt jónapot.. Az őszi esés is megvolt,az évvégi emelkedés is meglesz. Így,vagy úgy,de ez hagyomány a tőzsdéken..A rossz hírek,meg a jóhírek jönnek mennek..Senkit sem érdekelnek,csak pillanatnyi megingásokat okoznak a trendben...
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart cfd tök más, ott a résbe már rég belement. hatin-futin még csak a rés tetejénél van, vagyis még el sem érte (25700) írtad: béke rally, hát az mára elmarad, mert az oroszokkal nem egyeztek meg. szar ISM adat (máskor számított) atom szar ADP adat (kamatcsökkentés) Microsoft AI miatt csökkenő bevétel. Nvidia vezérrel meetingel Trump, nem tetszik neki,h "Mindenkivel üzletel". Gyakorlatilag újra és újra a kamatcsökkentés viszi őket északra.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?