Topiknyitó: Törölt felhasználó 1970. 01. 01. 01:00

Internetes brókercégek  

Üdv Mindenkinek!
Vélemén yeteket szeretném kikérni, s talán vitát indítani a piacon lévő, internetes kereskedést biztosító brókercégekkel kapcsolatban. Nekem a Procentnél, s a CD-nél van számlám, de váltani szeretnék, mert az egyik céggel nem vagyok elégedett. Ha jól tudom a piacon még az Equitas, s a Quaestor van jelen, de több cég tervezi internetes szolgáltatása beindítását.
Várom hozzászólásaitokat az említett cégekkel kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2000. 06. 01. 18:38
Hi mindenkinek!
Ha valaki van regisztrálva a cd-nél milyen tapasztalatai vannak?
Én a tőzsdecápa nevezetű játékban veszek részt, és nagyon tetszik a tőzsdézés, és megy is eddig legalábbis. Még 2 hétig tart a játék és erre az időre nem adná meg valaki a cd-re beregisztrált real-time adatokhoz való kódját? Semmi hátránya nem származik belőle, megkérdeztem attól aki ért hozzá.
A 15 perccel késleltetett adatok nem az igaziak, a múltkor is azzal buktam 1,3 % ot.(nem 6% ot nyertem, csak 4,7%ot:-((()
Negatív és pozitív hozzászólásokat szívesen fogadnám.
Törölt felhasználó 2000. 06. 01. 17:28
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Épp most egy internetes brókercéget keresek, de a megbízhatóak rendkívül drágák.
Számomra elmaradhatnak a legprogramozott 1-2 oldalas napi jelentések. Megelégszem azzal, hogy korrektül vezessék a számlám, amelyre napközben is ráláthatok, illetve gyorsan megbízhatóan teljesítsenek. (ez utóbbi gondolom mindenki számára minimum). Szóval egy megbízható nem túl drága "KÖTŐ"-gépet keresek.
"Felhívás keringőre"
Törölt felhasználó 2000. 06. 01. 17:08
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves bennfentesek! Kérem magyarázzák el nekem, mért magasabb az internetes brókeri költség, mint a hagyományos (munkaerőköltséges)t elefonos???
A válasz mögött sem a kockázatokat sem a szolgáltatás szinvonalát nem lehet felsoroltatni. Ha valaki megpróbálná, kérem nézzen nyugatabbra!
Egy meghökkent potenciális ügyfél.
Törölt felhasználó 2000. 06. 01. 15:25
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Ugy tunik, ez a chat forum mar lecsengett, de nezzuk meg,
hatha lehet meg valami ujat kicsiholni belole.
Kedves Insider!
Szabad megtudni, hogy az altalad emlitett statisztikai adatok
honnan szarmaznak, es kovetkezeskeppen mennyire
megbizhatoa k. Itt elsosorban az 5-6e internetes ugyfelre
gondolok (jo szamnak tunik), illetve az atlagbevetel szamokra
(20e per ev per ugyfel - kevesnek tunik).
Nem tudom, hany aktiv ugyfele van a CD-nek, de elmondasuk szerint
napi forgalmuk 70-150m kozott van. Ez egy atlagos jutalekszint
(mondju k 0,5%) mellett eves szinten akar a 200m-t is elerheti, ami
megfelel a korabban emlitett koltsegszintnek...
Törölt felhasználó 2000. 05. 28. 21:14
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Azt nem tudom, hogy érdemes-e váltani, de az érdekes lehet, hogy ott az utoldó 5 ajánlat látszik, nemcsak a legutsó. Ez tudtommal más szolgáltatónál nem elérhető.
Törölt felhasználó 2000. 05. 28. 21:11
Próbálta már valaki az ebrokert, mi a vélemény róla? A banki háttér nekem elég jól hangzik, nem tudom érdemes-e váltani.
Törölt felhasználó 2000. 04. 05. 14:17
Yabba ötletére reflektálnék.
Ha üzleti alapon nézzük, a 26 Ft-os minimum díjat vezetnénk be, de
felfogjuk az így elveszített bevételt marketing költségnek.
Köszönjü k a bíztatásokat!
Törölt felhasználó 2000. 04. 05. 12:04
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Bocs a kis kesesert de nem voltam egy ideig.
Szoval akkor szerintem az lesz a megoldas, ha sok ilyen moka elofordul, hogy az equitasnal is bevezetik a minumdijat.
Ha van egy kis uzleti erzek bennuk, akkor ez 25 Ft lesz, es nem 2000. :))
Törölt felhasználó 2000. 03. 28. 08:19
Kinek van tapasztalata a Quaestor WebBroker szolgáltatásával kapcsolatban?
Ha jól tudom a Buda Cash is tervezi internetes szolgáltatásának beindítását.
Törölt felhasználó 2000. 03. 27. 17:21
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
AZ ÉPT ezt nem teszi lehetővé.
Törölt felhasználó 2000. 03. 27. 14:18
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Gondolom aki ilyen szinten el vissza azzal a lehetoseggel, hogy nincs minimum dij, siman kizarhato.
Törölt felhasználó 2000. 03. 27. 12:39
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Egy tőzsdei kötés minimum 25Ft-ba kerül, 2000X25=50000.
Törölt felhasználó 2000. 03. 24. 09:46
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Kedves cicamica!
Elnézést, hogy is van ez pontosan, ha az önköltség csak 0.06-0.09% Rod szerint?
GIS
Törölt felhasználó 2000. 03. 22. 10:08
Az Equitas átgondolt árpolitikája lehetővé teszi, hogy valaki naponta pl.: 1000 db Fotexet egyenként megvegyen és egyenként el is adjon, ez a játékos kedvű befektetőnek kb. 2000 Ft-ba kerül, a brókercégnek 50000 Ft-ba.
Törölt felhasználó 2000. 03. 21. 20:07
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
-kb 5-6ezer ügyfél tőzsdézik ténylegesen interneten.
-ha figyelted azt írtam, hogy normálisan működő brókercég, 500M felett van az éves költsége az első 10-15 legnagyobb forgalmúnak, a Ca több mint 1Mrd, áprilisban megadom a pontos számokat.
-ha 10000 ügyfelet ki tudsz szolgálni egy fiókkal, egy internetetes rendszerrel 110-130M-ből akkor nálunk vár egy nagyon jól fizető állás.
Törölt felhasználó 2000. 03. 21. 14:38
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Kedves BENNFENTES !
A brókercég éves költségeiről és bevételeiről szólva az érvelésed 2 ponton sántít egy kicsit
1. A beruházási és létesítési költségek igazak, ha ma kezded és mindent rögtön megveszel (akkor ez lehet a triplája is). Azonban ha ezt évek évek alatt már meg kellett venned és kifizetned, emiatt a többlet beruházás szerintem csak kb 20m.
2. Az éves működési költség - 1 bp-i fiókkal - kihozható 110-130 m-ból az 500-1000 m kb a CAIB-ot jelentené.
A konklúzó helyes a dolog jelenleg nem lehet rentábilis mert szerintem nincs 20 ezer de még tán 2000 valós internetes ügyfél sem. A dolog jelenleg inkább a marketing költségből van finanszírozva és tán a cég ismertségét növelheti, profitot biztosan nem termel. (Ez még nem EU.)
(Én is bennfentes vagyok, nem Eq.)
Törölt felhasználó 2000. 03. 20. 22:36
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Ok. Majd meglatom, hogy megy-e. Azert elore is koszonom a segitseget.
Törölt felhasználó 2000. 03. 20. 21:27
sajnos csak április végén adják le a végleges mérlegeket, utána a Bét-ről meg lehet szerezni. Ha nem sikerül, segítek.
Törölt felhasználó 2000. 03. 18. 17:58
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Kedves Insider!
Hol lehet utananezni a brokercegek tavalyi adatainak (merlegek stb.)?
Elore is kosz a valaszt!
Törölt felhasználó 2000. 03. 13. 21:34
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Sziasztok, nem tagadom, hogy valamennyire bennfentes vagyok. Akkor egy kicsit a brókercégek költségeiről.
Vegyün k egy rövid példát, akarunk csinálni egy 2000 főt kiszolgáló internetes brókercéget. Nem akarok mindenre kitérni csak az alapvető dolgokat írom le, kezdő beruházás, működési költségek éves szinten, és megpróbálok szerény lenni:
back office program: 20M
internetes kereskedési rendszer: 10M
tőzsdetagság: 40M (de lehet, hogy 20M-ért is szerezhető)
irodaber endezés, átalakítás:10M
számí tógép, szerver, hálózat: 10M
telefonrendszer: 10M
MMTS: 8M
ez egy pici cég alig van valamije.
Jöjjenek a költségek:
back office program üzemeltetése, fejlesztése:
10M
int ernetes rendszer üzemeltetése: 10M
munkatársak bére: 25M
Beva:8M
amortizá ció:25M
marketing: a csillagos ég, de mondjuk 20M, ezért szinte csak a neten hírdethetsz, egy banner letöltést 2-4Ft+Áfáért adnak.
és akkor még rengeteg dolgot nem, számítottam.
Ma egy normálisan működő brókercég éves költsége az 500-1000M Ft között van. Szerintem egy tisztán webes cég minimum 200M-ba kerül évente és akkor alig tud fejleszteni, nem ad elemzéseket, nem tud marketingre költeni.
A bevételek:
ma egy ügyfélen a weben átlagosan 16-20eFt-ot lehet keresni évente, ez Európában 160-270eFt/év. Jól látszik, hogy 10000 ügyfél kell, egy ilyen cég működéséhez, hogy 0 szaldós legyen.
Persze 10000 ügyfél kiszolgálása ennél egy kicsit többe kerül, kb 500MFt lehet évente. szintén európai példa, egy online ügyfélre 200eft-ot költenek évente. Igen, jól látszik a teljes árbevételt, sőt még többet is elvisz a költség.
Tehát lehet internetes brókercéget csinálni, lehet olcsón adni a szolgáltatást, de akkor ehhez baromi sok tőke kell. Érdemes lesz megnézni a tavalyi brókercég mérlegeket, érdekes számokat fogtok látni.

Topik gazda

Robroy
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek