Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 07. 19. 07:13
Törölt hozzászólás
#3320
pomperj
pomperj 2016. 07. 19. 07:06
Előzmény: #3312  pomperj
#3319
1)A fo tema tovabbra is a bond piac.
Le-esett az emlitett es vart elso support zonahoz. 177-rol 171-re esni eleg nagy mozgasnak szamit a kotvenyek vilagaban.

Ez a 171 nagyjabol a supportzona kozepe,a jun.24-i gap savja. Itt rovid parnapos korrekcio fel varhato, de fogalmam sincs az eselyekrol, hogy mekkora es mennyi ido.

Aztan TLT tovabb lefele, valahol 160-165 kozott van az elso target. Marad a megelozo otlet, hogy kell megtradelni, csakis aki eleg bator a kozpont bankok ellen fogadni.

Vigyazat: a jul.11 nalam ATH top, a vart zuhanas meg sok honapos. Azt a topot meg sem szabad tobbe kozeliteni; tehat a lefordulaskor a stoploss kozvetlenul a korr.top +1 tick. Ha mas eset van, akkor tevedtem egy nagyot.

A kovetkezmenyeket most nem latom, a piac nem mond meg sokat, a tantusz nem esett meg le a sajtoban. De pl. biztositokat senki ne vegyen.

2)Az USD erosodes tovabbra is a valoszinubb. Yen ellen par hete mar 112-fele varom. Az EURO ellen is erosodes a valoszinubb; es ...most jon a sokk... bizony 1.00 paritas kornyekere.

3)SPY oldalaz. Vadul tulvett allapot, a piac meg felfele akar menni, hir nincs. Tovabbra is azt latom valoszinunek, valahol a (3 of 5) hullam kozepe tajan vagyunk. Lehet tartani a poziciokat, max. egy 30-40 pontos visszahuzodas latszik lehetsegesnek.

4)Azsia tema.
Alapvetoen tulvett piacok. Az oscillatork sokeves csucson. Vagy korrekciosan visszaindul, vagy oldalaz es aztan elore megint. A rally erejerol a kovetkezo mozgas sokat elarul majd.

1))Kina
magellan2214 2016. 07. 17. 16:17
Előzmény: #3314  pomperj
#3318
++++
pomperj
pomperj 2016. 07. 17. 14:16
Előzmény: #3316  bgyu
#3317
Ismered mar ezt a chartot, nem lesz meglepi; ez volt a csutortok deli.
link

Ahogy te is varod, nagyjabol be is jott eddig a korrekcio; de, meg nincs kesz.

link

A kozeptavu target maradt 112.
Ha trade-ben lennek, figyelnem NIKKEI-t is, mert tart szepen a parallel futas. Es neha megelozi NIKKEI 1-2 oraval YEN-t a fordulatoknal; legalabbis divergencia lehet.

EURUSD mufajban maradnek a korabbi chartnal.
link

Legfeljebb az E hullam kisebb lesz ennel, vagy... esetleg elmarad...de ahhoz meg egy "torok"-hoz hasonlo meg egy panic kellene. Amig USD erosodik, addig ritkan mennek sokat az SPY tarsai.

bgyu 2016. 07. 17. 13:40
Előzmény: #3314  pomperj
#3316
EurUsd-t UsdyJpy-t hogy látod most?
Eur fel kicsit 1.11-ig, majd le, UsdJpy 104.5 és újra fel, talán?
Törölt felhasználó 2016. 07. 17. 07:36
Törölt hozzászólás
#3315
pomperj
pomperj 2016. 07. 17. 07:07
Előzmény: #3313  Törölt felhasználó
#3314
Sokmindenben egyetertunk.

1)A bond temahoz.
Obama elnoksege kb. 6 Trillio USD adossag teherrel kezdodott. Egesz ido alatt a FED easing ment, nem volt recesszio se, epp akkortajt vegzodott a Bush-hagyatek recesszio. Es most, az elnokseg vege tajan mar 14 Trill az adossag. Mi a fenet muvelt a pali?

Ennel pocsekabb gazdalkodast aligha lehet talalni az orszag tortenelemben. Hogy most evente kevesebb kamatot kell fizetni, mnt az elejen? Igen.... de meglesz a moka bojtje hamarosan.

Van globalisan 13 Trillio olyan kotveny, az osszes egyharmada, ami negativ kamatu. Itt a kommunizmus minden allamnak viragzik: ingyen van a penz, es minel nagyobb ados vagy, annal jobban jarsz !
Csoda-hogy feje tetejen all minden?

2)Aki mult heten nemet 10 eves Bund-ot vett, az odaadta 10 evre a penzet, es meg FIZETETT is erte ! Kapott egy danke-t Berlinbol.

Emlekszel a Leonard Cohen dalra: "First we take Manhatten, then we take Berlin" ?
Nos, a bond piac is pontosan ezt csinalja. Ebben a sorrendben foglalja el a bond piacokat a felelem. Van itt mar 2 chart, amiket tegnap feltettem errol.

4)Lehet ugy nezni a piacokat, hogy a 2009.marcius ota 6 ev Bull, az utolso 14 honap Bear, es most 1 honapja uj Bull van.

Es lehet ugy is, hogy a zuhanni kezdo bond piacbol a kimenekulo penz
"halalos iramban" atrohan a reszvenyekbe. Es most ott, mivel 14 honapja Bear van, konnyeden csinal egy masik oriasi lufit.

Elobbutobb persze kiderul majd, hogy ez "csoborbol vodorbe" idea volt. Es mindket helyen a lufi utan a rafazas jon.

Dehat a vilag bankjai es brokerei tudjak, addig tancolni kell, amig szol a zene.

5)Minden Fund es a kis investorok is mind, "fully invested" allapotuak. A partvonalon alig van penz.

A fel-eves teljesitmenyek pocsekok. Azt irjak, hogy csak az Alapok 18%-a verte meg az SPY-t, es az se volt acelos.

Ezt a rallyt most csakis az expandalo P/E mutato hajtja (vagyis = a lelkesedes). Semmi mas, csakis a bond->SPY iranyu penz-aram.

A pozitiv visszacsatolas most eros: ami kimegy bond piacbol, az bemegy reszvenybe. Kozben megsemmisul par Trillio, ami ott maradt. mese nincs, elobb vagy utobb kiszarad a buzgo penzforras.

A fundak a valosagban rosszabbak mint egy eve. A profit kevesebb, az investicio a jovobe kevesebb. Viszont a reszveny visszavasarlas doborog.

6)OK. Reszemrol? Fogjuk be az orrunkat, hogy ne erezzuk a budoset, es vegyunk reszvenyt. Nemcsak ott van buborek keszuloben, Pokenon jetekben is az van.
Lojuk a pokimont, lojuk az SPY-t.

Törölt felhasználó 2016. 07. 16. 22:37
Előzmény: #3312  pomperj
#3313
Szia,

En nem vagyok bond specialista, de hallottam 1-2 hozzaerto emberketol, hogy az amcsi kotvenyek arfolyama a kozel jovoben emelkedhet ill. a yield-et egyesek 0,5%-ra varjak 10 eves Treausury-n...
Vannak akik a kozel jovoben kialakulo recesszio miatt gondoljak ezt; van jo nehany mas erv is.....(ami elgondolkodtato)

Visszaterve a SPY-ra ill. arany-ezust es banyaszokra, az teny hogy jelenleg nincsennek benne akkora lehetosegek mint 3 ill. 6 honappal ezelott es ha tippelnem kellene mindjuk RIG-et amit eppen te ajanlottal sokkal nagyobb lehetoseget latok benne mint a banyaszokban rovid es kozeptavon, hosszabb tavon nem tudom...
(2 portfolioba is van RIG-em) mert latok benne konyeden 300-500%-os profit lehetoseget nehany even belul, es ha az arfolyam nehany honapon belul 30-45$-on lenne se tartom valoszinunek hogy kapkodnek az eladassal...,de ezt majd targyaljuk akkor...
;)

Sem az arany-ezust es a banyaszok sincsennek lufiban, inkabb ugy fogalmaznek, hogy a jelenlegi szinten nincs bennuk annyi premium ill. lehetoseg, viszont ha az arany ill. ezust ara ujabb emelkedesnek indul akkor tovabbra is latok bennuk fantaziat es a kovetkezo 2-5 evben 200-300%-os emelkedest el tudok bennuk kepzelni a jobb cegekben, ezzel szemben mondjuk a Spy-ban ezt nem tudom elkepzelni legalabbis nem 2-5 eves idotavban....
Raadasul a banyaszoknal az uzleti eredmenyek javulni fognak mind negyedeves ill. eves szinten es ahogy a pozitiv eredmenyek jonnek elobb- utobb jon az osztalekfizetes ill. emeles, ha pedig az atlagos S&P500 rv-hez nezzuk az arazasuk meg mindig jobb hosszabb tavon...

1 egyszeru peldanal maradva ha valaki vett mondjuk AG-t (mondjuk 5$-on) en vettem ott is...;)
es jelenleg 16$ folott van az arfolyam (kerekitsunk az egyszeruseg kedveert)
van~ 10$ profitja reszvenyenkent...
Na most a ceg rv ara nehany evvel ezelott 26$-on forgott es akkor 7 millio ounces ezustot banyasztak, jelenleg majdnem 20 milliot banyasznak, nem mondom hogy az arfolyam 70-80$ is lehet, mert nem tudom es ehhez rengeteg dolognak kellene osszejonnie...,de siman elkepzelhetonek tartom, hogy az arfolyam a kovetkezo 2-5 evben akar 30-40$-ra is emelkedhet..
32$ korul 5 ev alatt kozel 15%-os hozam lenne meg innen es akkor meg az osztalekokrol nem is beszeltem...(es meg akkor se lenne lufiban)

Most vegyunk 1 masik lehetoseget, eladom az AG rv-met es besoprom 10$-os hasznot rv-kent, majd ado ev vegen fizetek 4,5$-at adokent, persze vannak akiknek csak 3,7$-t kell fizetniuk....
ez azt jelenti hogyha a AG rv arabban lenne egy 30-40%-os korrekcio, akkor meg mindig nem kerestem vele extra penzt...
(kivetel ez alol a ceges szamla ahol is ha megszavazak akkor jovore mar csak 28,5%-os adot kell fizetni a cegeknek)...

Szoval az en esetemben 30-40%-os korekcional nem erdemes ebbe ki-be ugralni....
(tehat amig fundamentalisan ill. kozep es hosszutavon az rv araban latok lehetoseget nem kivanok megvallni tole meg akkor sem ha eppen azon a pozicion tobb mint 200%-os profit van, mert lehet belole 300 kar 400%-os profit is...

Velemenyem szerint azok a kereskedok akik nem kepesek vegig ulni ill. turelmesen kivarni amig a piac ill a cegek rv arai vegig jarjak a megfelelo utjukat azok sajat maguknak allitanak akadalyokat ill. sajat eletuket nehezitik meg...
Soha nem okozott problemat nyereseges pozik, ugy alszok miattuk mint a bunda, a problemat mindig a veszteseges poziciok okozzak az ami orli az embert mentalisan, fizikalisan nem beszlve az anyagi oldalarol....

En nem kereskedem az amcsi rv-ket long oldalon, kivetel ez alol nehany olajos ceg es banyaszok, es nem fogom banni ha az arfolyam emelkedik tovabb 20,30 esetleg 50%-ot...

A piacon osztol ujbol megindulhat a volatilitas es sok kereskedo fog serulni ill. penzt vesziteni....(en ezt probalnam elkerulni ill. csokkenteni a kockazatot)...

Nagyon turelmes vagyok mert tudom, hogy nehany even belul,de akar mar 6-18 honapon belul lehet o;yan helyzet amikor rendkivuli lehetosegek adodnak majd vasarlasra addig viszont probalom szarazon tartani a puskaport...

Minden aron en nem akarok kereskedni...
;)
pomperj
pomperj 2016. 07. 16. 10:36
Előzmény: #3311  McDee
#3312
Kosz.

Gyonyoruen latszik a korrelaciokbol a szetszakadt piac. Egyik oldalon a financials vezetesevel a reszvenyek vadul felfele, masik oldalon a bond piac zuhan lefele.
Ez igy is logikus most, es meg elkepesztoen sok van hatra ebbol. Es az uzenet is ugyanaz, mint korabban targyaltuk itt. A kamatokra a nyomas elkezdodott.

1)A fo tema: a Bond piac tovabb esik, nagyjabol 3x sebesseggel a felmenethez kepest.
link

Igen: nagyon az a benyomasom, hogy a 40 eves kamatcsokkenesi orias-secularis esesnek vege. Vele a bond bull kimult.

Nemsokara, ugy 170-71 savban, 1-2% eses utan, eleri az elso support zonat. Az fontos jelzes lesz, hogy viselkedik majd ott.

Egyelore azonban az esesi target valtozatlan. Es valtozatlan a bond es reszveny piac kozotti pozitiv visszacsatolas is: egymast erositik a sajat trendjukben.
A bond bear potencial elso korben persze ennel sokkal nagyobb potencial, lasd korabbi gondolatok. A trendvonal 160 korul fut.

Kis korrekcio johet. Aztan, a kovetkezo esesi kampanyra elo lehet venni az inverz bond ETF-eket, mint TMV SBND, TTT. A koltsegekre persze figyelni kell, lehet hogy 2x ETF-ek meg jobban hoznak a sokhonapos tartas eseten.

2)Az SPY oldalazi akarna? Talan par napot, kozben kienged egy keves gozt.

De az SPY-ban az emelkedesi trend most meredekebb, mint ami a februari melypont utan volt: a 14 nap alatt most 180 pont, akkor meg 170 pont volt.
Ez is arra utal, hogy az a rally (3) hullam, es a nagyobb timeframeben a feltetelezett struktura jo.

Es kozel sincs vege a rallynak. Mar nagyon toppy lenne minden normalis helyzetben; a Sentiment index 86, az is eves csucson van.
De a visszacsatolasi hatas miatt is, itt kis visszahuzodasnal tobbet (max 2130-ig) nem varok.
Az SPY joval feljebbre tart; elso kozelitesre azt mondanam, hogy a rally a felenel tart, szoval ujabb 180 pontot becsulok meg.

Szoval: TMV/FAS paros trade latszik nyeronek a mostani piacokon.

3)Az arany hirtelen erdektelen lett, csendben ereszt lefele, ahogy vartuk is egy hete. Kesz 1375 USD szinten a spot, Az Elliott struktura szep A-B-C es komplett. A csucs akar evekig is maradhat, bar egyaltalan nem biztos.
De GLD, GDX mar lefele tart. Itt sok hetig nem varok uj csucsot.

kisvuk oriasi tradet csinalt, oriasi gratula. A szkeptikusok vakarhatjak a fejuket, mese nincs: le a kalappal a teljesitmenye elott. Most mar csak meg kell tartani a profitot. En se panaszkodhatok.


McDee 2016. 07. 16. 06:11
Előzmény: #3242  McDee
#3311
link

p/c ratio:link

szezonalitás:link
Törölt felhasználó 2016. 07. 15. 23:40
Előzmény: #3309  bgyu
#3310
emiatt esett be usa zárás után?
bgyu 2016. 07. 15. 22:49
Előzmény: #3308  benevez
#3309
Szétverik a török lírát a puccs hírére
benevez 2016. 07. 15. 20:47
Előzmény: #3305  benevez
#3308
PBR vs benevez:

8,14-en és 8,06-on dobtam 2 pakkot a 3-ból. 45% maradt még a továbbiakra.

Az eladottakon 16,51 és 18,1% a nettó nyereség.

Ha hozzáveszem, hogy áprilisban volt egy 5.34 / 6.1 - 7.48-ig tartott köröm, akkor tényleg elégedett lehetek a PBR-rel.

Folyt. köv.
opandup 2016. 07. 15. 18:24
Előzmény: #3306  opandup
#3307
Aggódtál, hogy a hinta nem megy tovább? Kis butus....na gyere, van még hely te is beférsz:)

link
opandup 2016. 07. 15. 13:40
Előzmény: #3304  pomperj
#3306
Technikailag nézve nálam a tech papírokat már nagyon túl tolták pl: NVDA már a holdon van. Ráadásul szinte minden nagyobb túlhúzásnál vissza is adja az értéke 50%-át.Azt hiszem érdemes az ilyen papíroknál lassan short beszállót figyelni.
benevez 2016. 07. 15. 09:20
Előzmény: #3299  pomperj
#3305
Igen, ismerem a PBR-es hosszabb távú várakozásokat, szimpatikusak is (reálisak) nagyon.

Hát nem kicsit szoktam összeveszni magammal a pár hónapos és a hosszabb távú szemléletem véleménykülönbségei miatt...

Még csak 5 éve tőzsdézek, és nemrég kezdtem kacérkodni azzal a gondolattal, hogy 1-2-3 éves távra vegyek részvényeket. Az egyelőre más tészta, hogy ha nem jön be a várakozásom, akkor képes vagyok 1-2 évet kivárni.

pomperj
pomperj 2016. 07. 15. 09:10
Előzmény: #3301  pomperj
#3304
Nehez eltrafalni, meddig mehet meg az SPY rally; azt meg foleg nehez, hogy a vegen mi varhato.

a)A 10 perces charton jol latszik a 6 nyitott gap, es a teljesult A=C ( vagy 1=3? )hullam-meret aranyossag.

link

b)A napos charton a Keltner-csatorna tetejeig jutott a rally.

link
A Keltner csatorna emelkedik, szoval eles lefordulas nem varhato, de nehany nap korrekcio valoszinu.

c)A volatilitas most meg nem arul el sokat, azon kivul hogy a szokasos fordulopont koruli szintig esett. De meg nem kezdett erdemben emelkedni; igaz, nem kellhet sok hozza.

link

Szoval: a bull rally nagyresze valoszinuleg keszen van. De nincs teljesen kesz.

Sarpac
Sarpac 2016. 07. 14. 18:17
Előzmény: #3301  pomperj
#3303
A bond piac longjai fogják a mélybe taszítani a fél világot beleértve a tőzsdét is. Nem véletlen hajtogatják a nagybüfik, hogy akkor most lépjenek valamit a britek, ők már biztosan adni akarnak.
Tibi0002 2016. 07. 14. 17:50
Előzmény: #3301  pomperj
#3302
Teringettét. Az esetleges bullból javarészt kimaradok, de akármi lesz, tanulok belőle.
pomperj
pomperj 2016. 07. 14. 16:35
Előzmény: #3300  Tibi0002
#3301
Igy nez ki egy kimondottan jo bond, ami sok milliard begyujtott penzbol US infrastruktura fejlesztesre fordit:

link

A 3x-es short bond ETF ma +8%-ot ugrott, szoval mennek kifele beloluk egymast taposva.

Hova? Nana, a reszvenyekbe. Es kepzeld, meg csak a legfigyelmesebbeknek esett le a tantusz, es a 99% penz meg hatra van !

Ha a FED most juliusban nem emel, akkor soha a budos eletbe. Ennel jobb alkalom kizart, hogy valaha adodni fog: Brexit smafu. US gazdasag duborog. A bankok jol vannak. A munkanelkuliseg alacsony. Viszont mindenhol emelik a bereket!... inflacio beindul?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek