Én is a “tehetős kisbefektetőre” gondolok. Jó lenne tudni miért éri meg neki. A cég megbízható, de ahogy írod növekedési potenciál limitált. Az eredménytartalékuk azért nem elhanyagolandó…
Én is kiszálltam a héten. A részvény teljesen elszakadt a BÉT papírok árazásától, olyan, mintha egy USA papper lenne. :) Szerintem van vagy egy tehetős kisbefektető, aki betankol, vagy van esetleg egy készülú felvásárlási sztori (bár ezt kétlem). Még amin gondolkodtam, hogy esetleg bennfentesek látnak-e olyan folyamatokat, amely szerint a cég kilátásai rózsásabbak, mint ami a jelentésekből kitűnik. De ezeket nem tudom, így fájó szívvel, de én is realizáltam. Alacsonyabb áron szívesen visszaszállnék. Reálisan amúgy szerintem 20on egykétezer ft lehetne a reális ár és ha a "zwack-prémiumot" is beszámítjuk, akkor is max 25e. Eps=div, de növekedés kb mint a teknősé, külföldre évtizedek óta nem tudnak igazán betörni, a hazai piac meg úgy általában nem túl jó (gyenge makró, rossz demográfia).
No ilyen rövid idő alatt a kiszállási árat tettem volna magasabbra, mert amit vettem belőle az is nyereséges ( hoszzabb távon az lesz szerintem nyerőbb pozíció), de ha drágábban adom el jobban jártam volna. Nem baj nyereséges volt bőven így is. Utólag mindig okosabb mindenki, én is.
Értettem. A közgyűlésen fogják megszavazni az osztalék mértékét, és - a Zwack-nál talán úgy szokás - a konkrét dátumok is akkor dőlnek el. (Vannak olyan cégek, akiknél ez utóbbi külön vezetőségi döntés.)
Zwack részvény