subzero444

Regisztráció: 2017-07-17 09:55:01

Hozzászólások száma: 67

Utolsó hozzászólás: 2019-10-25 10:00


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 25. 10:00
Azt tudni, hogy miért estek a japán ingatlanok ekkorát (ha jól látom közel 50%-ot a csúcshoz képest), mikor ott is nagyon alacsony az alapkamat?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 18. 09:40

Hát szinte igen. De ami a rosszabb szerintem: a vidék sokkal ingatagabb. Debrecenben elkiáltja magát valaki, hogy bmw máshova megy, és összedől az ingatlanpiac...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 18. 09:22
Hát ez kicsit azért túlzás szerintem. Balla miért nem mellékel a tranzakciókról reprotot? Látható az áremelkedés és tranzakciószám lassulása, de ezt a -10%-t túlzásnak érzem. 3napja jött ki, elég friss: https://dh.hu/ckfinder/userfiles/files/DH-Barometer_99-HUN-dhhu.pdf
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 04. 08:49

Én azt hihetőnek tartom egy kisebb, felújított panel esetben.
Nekem inkább az a fura, hogy milyen gyorsan ment. Ha albérlői voltak ők ilyen gyorsan el tudtak költözni? Persze lehet hogy pont most járt le a szerződés.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 30. 16:00
"2007-ben lakást vett, csakhogy akkor senki nem tudta, hogy 6-7 évvel később féláron lehet majd lakást venni"
Itt a fél ár mellé azért érdemes odatenni kontrasztba, hogy akkor 6-7évig bérletet fizet az illető/nem hozott neki bérleti díjat. Ha ezt még hozzáadjuk, az a felezés már simán nem felezés....
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 25. 13:16
Legutóbb már azt írta, hogy nem vár emelkedést, és ha minden igaz el is adta egyik paneljét. Tudom hogy sokaknál nem szimpatikus, de szerintem nagyon jól időzített, és ez nálam elismerendőbb, mint aki már 3-4éve esést vár..és lám egyszer eljön és igaza lesz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 09. 10. 13:54
Jó cikk!
Egyetemen volt egy szabályzástechnika nevű tárgyam, és a tipikus túllövés jut erről eszembe. Olyan válságot akarunk elkerülni, mint amilyen a 2008-as válság volt, és ezzel átesünk a ló túloldalára. Visszaesés? Még több QE, még negatívabb kamat, még több helikopterpénz! Ez sem elég? Még több! És abból lesz a válság, amikor rájönnek az emberek, hogy ez nem fenntartható, konkrétan megszűnik a bizalom a pénzügyi rendszer iránt. És az ember már nem pénzt akar felhalmozni nyugdíjas éveire, hanem valami mást. Hogy mit, a jövő eldönti. (Tipp: arany, lakás, bármi ami érték lesz x év múlva is).
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 08. 26. 18:48
Olcsóbb lesz...papíron.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 08. 08. 18:46
Nem az árának, az értékének. Az infláció miatt az ára simán nőhet, úgy hogy az értéke nem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 31. 12:37

Pontosan!
A hitelek kevés ember kezében összpontosulnak. Van még egy érdekes dolog (bár ez nyílván szubjektív, egyéni példa):
A 2016 elején felvett hitelem értéke (negatív ereje) a fizetésemből egyre kisebb. Nott azóta a fizetés(évi kb 8-10%, azaz aggregálva kb 30%), míg a törlesztő változatlan maradt. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogyha nő az infláció, akkor az még a hiteleseknek fog jót tenni (szerintem, bár nagyon laikus vagyok, mostanában kezdek kikupálódni pénzügyek terén)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 21. 10:18
Tudom hogy off, de ezt le kell írnom:
Szerintem neked fogalmad nincs hogyan fejlődik a világ, hogyan kerülnek új dolgok felhasználásra. Én most épp az 5G hálózat tesztelésében veszek részt, (nem, nem a két kezemmel kattingatom a dolgokat, hanem automatizáltak a tesztek). De a hozzáállásod alapján x éve, mikor kidolgozták magát a szabványt, már leállítottad volna, mert "zavarnak a fantáziálásukkal" és x évig nem ment élőben a dolog? És igen, csomó idő volt míg eljutott működő képes állapotig, de így működik a világ. Sőt mondok jobbat: csomó dologról bebizonyosodik, hogy nem működik és kuka lesz. Gondolom szerinted ez is kidobott idő és pénz. Na jó, nem folytatom, mert ez a forum nem erről szól.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 16. 15:55

Bár pitcairn2 világvége jóslatai enyhén túlzóak, de azért egy valamiben igaza van. Most ez érezhetően nem egyensúlyi állapot. Ez így nem lehet az új világ, mivel a növekedést, azzal érjük el, hogy eladósodunk, tehát egyenlegünk negatív. Ha így folytatjuk 2 eset lehet szerintem:
1. Mikor már mindenki maximálisan eladósodott amennyire lehet, kifogy az üzemanyag és jön a "várva várt" összeomlás.
2. Addig fűtik a dolgot amíg lehet sőt még annál is tovább, mondjuk negatív kamat..stb. És el fogunk jutni arra a szintre, amikor már látni lehet, hogy ezt életben nem fizetjük vissza az adósságot, csak a pénz elinflálásával. Na ekkor jön az új világ :), de szerintem senki nem tudja megmondani mi lesz ekkor.
Mindenesetre a mostani állapot szerintem csak véges ideig fog tartani. Persze ha ez még 5-6év, akkor még mindig nagyot szív az aki addig is albérletbe lesz saját lakás helyett, pedig lenne rá pénze.
Ahogy egyszer már leírtam: Mi van a pesszimista sírjára írva? Na ugye, én megmondtam! De ha rossz az időzítés, semmit nem ér vele.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 06. 28. 11:51

Nem feltétlen van ellentmondásban.
Szerintem arra gondolt, hogy azért menedék a lakás, mert az "van", egy megfogható valami, 10-20év múlva is érni fog valamit. Viszont annyira pesszimistán látja a jövőt, hogy a nem visszafizetés alatt a teljes pénzügyi rendszer felfordulását érti. Hiperinfláció vagy ilyesmi elértéktelenedése a pénznek.
Nem mellesleg ezt már olvastam pár helyen, hogy a mostani addóssághalmot már soha nem lehet visszafizetni, hanem valami új rendszert kellene bevezetni, de ez nem ennek a forumnak a témája :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 06. 21. 10:30
Igen, ez a baj a bérleti díj maximalizálással. Papíron maximalizálva lesz az tuti. Persze hogy a háttérben milyen fekete pénzek fognak mozogni, arra senkinek nem lesz rálátása.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 06. 10. 11:06
Sehogy, ha jól megfigyeled, az egyik nevében I van (nagy i), a másikban l (kicsi L).
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 05. 24. 14:56
+1
Szinte ugyanezt mondtam egyik kollégámnak a minap. Lesz itt még 350forintos euro, meg 5%os infláció szerintem is. Küldöfi cégenek -10% munkaero költség, a magyar meg örul, hogy többet ér a lakása, több fizetést kap. Reálértékben nem, de ez más kérdés. Majd megindokolják, hogy egyszeri hatás, üzemanyag miatt van..stb. Persze egyszer tényleg kamatot fognak emelni, de az még bőven nem most lesz szerintem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 04. 28. 08:10
"En egy dolgot tanultam meg ebbol az aremelkedesbol. eddig penzt csujtottem, mostantol vagyont epitek. a penz nem vagyon, az ingatlan az igazi vagyon"
Ez érdekes felvetés. Nekem is ilyen érzésem van. Azonban ez szerintem amiatt lehet, mert most "olcsó" a pénz. Könnyen kap az ember hitelt alacsony kamatra, folyamatos béremelkedés van..stb.
Szüleim egy knagyobb faluban laknak. Ott ha valaki elkezdene ingatlanokat, mint vagyon "építeni", kb kirohögnék, mert annyi eladó van, mint a szemét. Oké, location..de el tudnék képzelni olyan helyzetet mondjuk jópárév múlva, amikor már Budapest sem lesz annyira vonzó, mint amilyen drága (az ingatlan meg a lakhatás)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 04. 26. 09:58

Abban nagyjából megvan az egyetértés, hogy fundamentálisan ez így nem fenntartható. Erről már én is nagyon unom olvasni a kommenteket. Az engem érdeklő kérdés inkább az, hogy hogyan lehet pénzt csinálni belőle.
Ezzel nagyon egyet tudok érteni!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 04. 26. 08:46

Hogy lehet érvelési hiba, egy ténymegállapjtásban? Az nem vita tárgya, hogy érvelni kelljen ellene, mellette, hanem tény. Így nem lehet benne érvelési hiba...
Mostanában minden cikket megnézek, amit kilinkelsz. Értem az álláspontot, és valamikor szerintem is csökkenni fognak az árak. Ehhez a megállapításhoz szerintem nem kell zseninek lenni. De az időzítés nagyon fontos dolog. Ha 2023-ban zuhanni fognak 20-30%ot, az akkori szintről, akkor aki arra vár(főleg albérletben), még mindig sokat fog bukni...
Egy vicc is eszembe jutott: Mi van az örök pesszimista sírjára írva? Én megmondtam!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 04. 14. 00:02

Üdv újra itt!
Az senki előtt nem titok itt a fórumon, hogy további lakásár emlekedést vársz. Eddig azt hittem, hogy a végtelenségig lakásáremelkedést vársz, azonban a következő mondat alapján kíváncsi lettem:
"Nem fog örökre felfelé menni a lakásár, megírom majd azt is ha csökkenést várok függetlenül a saját pozimtól, de az még odébb van"
Mi lesz az a "jel" vagy indikátor, vagy valami kézzel fogható dolog(tehát nem megérzés) ami alapján lakásár csökkenést valószínűsítesz majd?
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek