Duddy30

Regisztráció: 2022-01-19 11:46:18

Hozzászólások száma: 122

Utolsó hozzászólás: 2024-01-25 17:23


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 01. 25. 17:23
Tisztviselő telepen nem gondolkoztatok? Olcsóbb mint a Wekerle és a közlekedés talán még jobb. Ráadásul, ha a Népligettel tényleg kezdenek valamit ami a város legnagyobb parkja erős felértékelődési potenciál lehet benne. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 01. 25. 14:11
II/A vitathatatlanul szebb laktam ott ahogy a Romainal is, de nagyon steril a szép tájon kívül nincs ott semmi és mindenhonnan elkesik az ember a borzalmas közlekedés miatt. A Csillaghegy Rómaifürdő lokációnak viszont nagy előnye amellett, hogy nem csúnya részek azèrt és van vízpart a hegy mellett, hogy nagyon hamar eljutsz bárhová ráadásul minden van fürdők nagyon jó bárok éttermek mozi plázák Lidl Aldi is Cs.hegyen van,bármilyen sportolási lehetőség stb mèg a csodák palotája is Csillaghegyre költözött, a Romainal lakni meg mèg meló mellett is olyan mintha nyaralnak az ember egész nyáron 
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 01. 25. 13:44
Csillaghegyen minél közelebb vagy a rómaihoz kivéve az ártéri részt vagy a forgalmasabb utcákat annál drágábbak a házak, ez a ház valószínűleg a Szentendrei úthoz igen közel van kb mintha autópálya mellett laknál, nem túl értékes rész emiatt Csillaghegy közepe. A hegy nem lenne rossz de nulla infrastruktura se bolt se tömegközlekedés, az elit rész ott a Dunához közeli utcák nézz meg egy Kalászi közt pl  google mapson azon a környéken ha van egy eladó ház hamarabb megveszik 4 szeres áron mint a Szentendreihez közel házakat, de az eladó házak 99% Cs. hegy közepén vagy a hegyen van.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 01. 10. 23:06
II/A  rámegy az idegrendszered sajnos autóval és bkv-al is borzalom atjarni Pestre, de gyönyörű az a rész árakban a budai hegyvidéki részek közül egyik legolcsóbb. Szentendrein pillanatok alatt ott lehet lenni Váci úton nagy a forgalom csúcsidőben, de nincs dugó amióta a Tarlós Pista megszüntette ott a buszsávot, hogy be èrjen a hivatalba. Kozlekedes is jó ha Dunahoz laksz közel 34-es busszal 20 perc Árpád híd onnan hármas metróval bárhová el lehet jutni Hèvvel asszem kb 9 perc a menetidő Árpád híd budai hidfőig Batyi negyed óra.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 08. 14:57
Már megint egy olyan fejlesztés ahol a redőnyt nem tudod felhúzni mert több százan látnak be hozzád a hálódba, a gyerekszobába, minden hova és te is a szomszédokat kukkerólhatód. Vonzó...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 08. 12:15
Elnézést Dunántúli középhegységre gondoltam
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 08. 11:53
Ez teljesen érthető. Én tegnap pont ezt írtam, hogy attól mert valaki gazdag nem biztos, hogy Budán akar lakni. Én személy szerint örülök, hogy végre ismét van egy szép fehér telünk, de ilyenkor a hegyvidékeken kijönnek bizonyos hátrányok ami miatt sokan nem költöznek emelkedőre. Ettől függetlenül nem lehet Pestet Budával összehasonlítani természeti adottságokban, földrajzilag is Pest Alföldhöz tartozik Buda meg az északi-középhegységhez. Budán is rengeteg a panel sok ronda rész van, és Pesten is vannak szép részek, de Budán vagy dombon/hegyen/völgyben laksz vagy a Dunához közel. Teljesen más mint Pest. A Rákospatakot ami egy hét szárazság után kiszárad és kb 1 méter széles ahogy a 13 kerület legtöbb részét is az ingatlan fejlesztők hypoltak csak fel, amúgy valójában olyan mint egy kanális. Egyébként a Városliget közeli Zuglói-Terézvárosi zöldövezeti részei szépek és szerintem a legjobb részei Pestnek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 07. 20:37
Kerékpár út meg futó pályák is vannak bőven 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 07. 20:36
Nem akarok belefolyni,de a budai oldalon van vagy 10 patak csak Óbudán kettő vagy három de mèg Budafokon is van a 47-es villamos mellett. Csak nem nagy szám mert végig ott a Duna. Pedig jóval nagyobb szélesebb patakok vannak itt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 07. 20:21
Ez igaz.En is budai vagyok,imádom a természeti értékeit.Nincs olyan budai kerület ahol ne lennènek dombok, és/vagy hegyek,völgyek, patakok. Az összes budai kerület XII kivéve határos a Dunaval. Itt van a római,kopaszi,Normafa,vár,citadella a szecskan kívül az összes termál fürdő szinte stb. Nem véletlenül nem volt olyan miniszterelnök aki ne Budán lakott volna. Antal XII.Boros II.Horn III.Orban XII. Gyurcsány II.Bajnai XII.(kis érdekesség :) ) csupán annyit jegyeztem meg,hogy vannak olyan gazdagok akik nem akarnak Budán lakni mert nem szeretnek hegyen lakni vagy kiesik nekik a római vagy még nem laktak Budán és nem ismerik a feelinget. Inkább laknak Pest valamelyik zöld övezetében pl Zugló vagy V.kerule,Andrássyn,diplomata negyed.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 07. 17:22
Másik probléma Budán a borzasztó állapotban lévő kocka társasházak, nagyon jó helyen vannak, de olyan borzasztó állapotban, hogy kérdéses 30 év múlva állnak majd-e még felújítás nélkül, nem szívesen tesz bele az ember egy ilyen házba 100 milliót egy 70m2-es lakásba. Az újszerűbbeket meg rengetegen keresik és nagyon drágák abból már családi házat lehet venni nem rossz helyeken akár Budán is vagy Zuglóban.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 07. 17:10
Egyik nap 12-ből Széchenyi-hegy mentem 13-ba dolgozni  a napokban 1,5 óra volt kocsival az út. Nagyon nem mindegy, hol dolgozik az ember. Ha 13-ba akkor II,(kivéve II/A)III kerület főleg utóbbi nagyon jó.Bár II kerület meg szebb utca kép szempontjából, az elitibbet már nem mondanám mert a leggazdagabbak egy jó ideje a Hármashatár hegyet vették be maguknak. Emellett nagyon nem mindegy, hogy meredek vagy sík utcában lakik valaki a hegyen, a meredek utca több szempontból erre még sajna az elmúlt időszakban rájöttek a villámárvizek nagyon nem előnyös. Rózsadomb magasság az ideális szerintem , 400-500 méter magasan lakni már sok hátránnyal jár.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 12. 07. 16:31
Sokan nem akarnak hegyvidéken lakni, mert tériszonyosak vagy pl a mostani időjárási viszonyok között is elég nagy szívás a közlekedés 12 ből ilyenkor halál bejutni belvárosba még Suv-al is, a bkv meg leáll, de kisgyerekkel sem előnyös és azoknak sem akik szeretnek biciklizni. Ezért hiába van pénzük inkább mennek 14-be, 16-ba, Wekerlére aggloba mert a zöldet azért akarják. Vagy kötődnek egy adott környékhez és csak érzelemből döntenek. Persze sokan vannak olyanok is akik Budán laknának ez azért látszik a keresési statisztikákból is, hogy bár Pesten van a kerületek 3/4 az emberek 2/3 Budán (is) keres lakást.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 11. 04. 17:01
XIII kerület nagy előnye, hogy jó a közlekedés és ott van a legtöbb munkahelyi. Földrajzi és egyéb adottságai viszont nulla. Akkor már inkább a III kerület ahol vannak dombok, hegyek, völgyek, fürdök, patakok, római és csak egy hídon kell átmenni a 13-ba.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 10. 13. 09:58
lehet az építészeti stílus régi házak emlékeztetik őket pár német falura, amúgy dél kelet pest legjobb része, de 16-ban szerintem vannak jobb kertvárosi részek azonos áron jobb minőségben. https://www.vg.hu/extra/2023/10/egy-xvi-keruleti-luxusvillaba-lakik-johnny-depp    Johnny Deep is ott lett elszálásolva.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 10. 06. 17:47
A balatonon akkor tudok elképzelni további áremelkedést, ha a németek ismét jelentős számban költöznek oda, vagy lesz megint egy tömeghisztéria és az emberek azt hiszik soha többet nem mehetnek külföldre. Sajnos az ingázás nem, hogy javult, de inkább rosszabbodott akár a vasutat akár az autóval közlekedést nézzük a főváros és a balcsi között, iszonyat kínszenvedés lejutni főleg az északi partra. A Dunakanyarban sokkal több lehetőséget látok bár a Visegrádi oldalon a közlekedés pocsék, de az Esztergomi vagy Szobi vonal egész jó és bár a balcsi is gyönyörű a Dunakanyar talán a legszebb tájunk és közel van a fővároshoz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 09. 05. 16:04
Wekerle üde színfoltja a pesti kertvárosi környezetnek főleg ha dél-kelet Pestről van szó. A lényeg, hogy valóra váltástok az álmaitokat és jól érezzétek magatokat az otthonotokban. Sokan ezen a forumon jogasan hiszen a portfólió még is csak gazdasági oldal befektetési oldalról közelítenek meg mindent, de az otthon azért ennél több. Befektetési oldalról a Wekerle értékéről lehet vitatkozni, idős házak,környék, rossz ivóvíz minőség, bürokratikus drága felújítás, és a Barátok közt is véget ért már, másik oldalról viszont a többség aki mondjuk Pesten élt világ életében hamarabb fog ott venni egy ingatlant mint a Rózsadombon, ennek pszichológiai okai vannak. Család közelsége, ismeretlentől való félelem, a mágikus gondolkodás(Buda elérhetetlen stb ezért nem is gondolunk rá) és lehetne sorolni, nyilván emellett a Wekerlének ráadásul van egy sajátos hangulata olyan mint a Görög salátában a feta sajt a legjobb dolog abban a környezetben. Viszont az otthonnak fontos szempontja van érzelmi szempontból is főleg, ha hosszú távon terveztek a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat ott. A Wekerlének pedig egy jó ideig még biztosan lesz likviditása akár válságban is, hogy ha mégsem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 11. 13:53
Laktam Sasad felett a Hegyalján kellett bemennem azt hittem megöregszem az valami borzalom, és ahhoz csatlakozik Bah csomópont Budaörsi út se sokkal jobb ha Sasad lejjebb lévő részén laksz, de ott legalább ott a 4es metro. 13 kerbe irgalmatlan szívás átjutni melózni Dél Budáról ebben előnyösebb Óbuda, ha a balcsi közelsége fontos akkor fordított a szitu
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 11. 10:32
Nekem is több ismerősöm lakik Wekerlén akik korábban Pesten rosszabb nem zöldövezeti helyen laktak szeretik, és tényleg hangulatos környék én annak idején ott tanultam vezetni csak ár érték arányba nagyon drága főleg, hogy az ottani házak a 100 éve élt emberek igényeire lettek tervezve ma már ez máshogy van  plusz nézd meg a vízügy térképet ott a legrosszabb minőségi Budapesten az ivóvíz, de mondom még egyszer, ha ti oda akartok költözni szorítok, hogy sikerüljön ez egy forum tapasztalat cserére jó. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy laktam Pest kertvárosába-kül és belvárosába, Belbudán, rómain budai hegyvidéken nagyjából képben vagyok a lokációkkal.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 11. 10:20
11 irgalmatlan sokat fejlődött, budai fonódók, Kopaszi, Alle, Etele pláza, 4 es metro Sasad Madárhegy egyéb dombvidékek kiépítése infrastrukturálisan közművesítése, Bartók Béla úti vigalmi negyed és a citadellát is most teszik rendbe. Óbuda ezzel ellentétben teljesen a múltba ragadt pedig Tarlós vezette 20 évig, pár ingatlan mutyin kívül lóf@szt nem csináltak meg azon kívül, hogy a kerület legértékesebb részét a rómait lebetonozták volna. Nevetséges, hogy a hegy és dombvidék nagy része még mindig nincs közművesítve és nincs infrastruktúra és a fő közlekedési mód a 70 éves hév.  

friss hírek További hírek