BenSam

Regisztráció: 2020-06-11 14:43:36

Hozzászólások száma: 21

Utolsó hozzászólás: 2020-06-11 15:03


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! 2020. 06. 11. 15:03

Sziasztok!
Hosszú évek kihagyása után - kihasználva a helyzetet - újra beszálltam a buliba. A napizást és a folyamatos figyelgetést szerettem annó, de túl sok időmet/energiámat kötötte le, ezért szálltam ki. Most egy közepes pakkal hosszútávú befektetési céllal szálltam be újra azzal a feltett szándékkal, hogy évekig rá sem nézek majd... Aztán elkezdtem olvasni ezt a fórumot, és újra kezd környékezni a kísértés :) Az Oti (a pakkom kb 35%-a) átlagáram 9200 körül volt, most 11700-on eladtam, de már vissza is vettem 10990-on, javítva kicsit az átlagárat. Nincs idegzetem napi szinten (és napon belül) követni a be és kiszállókat, de azért az erős szinteket megjátszom majd néha-néha csak úgy a fékezett habzású adrenalin kedvéért. Ehhez pedig sok jó segítő gondolatot olvasni itt a fórumon. Szóval köszi mindenkinek! Figyelek továbbra is :)
PANNERGY 2011. 03. 10. 12:59
1200-1300 körüli célár már jóval Szentlőrinc előtt megvolt. Azóta megépült Szentlőrinc, találtak vizet miskolcon, történt csomó dolog,és ugyenitt vagyunk. Igaz, jártunk már 1100 felett is, meg a nagy rally előtt is inkább 7-800 ft-os tartományban volt, de ez akkor is nagyon lapos. Ez elmúlt pár hónapban volt 300 millás taámogatás, a pannunion meg ment vagy 100ft-ot. Gyors fejszámolás alapján csak ez a két utóbbi 130-140ft felértékelődést jelent részvényenként. Akkor az árfolyam miért nem közelítette még mindig meg a célárat? Vagy az évekkel ezelőtti célár miért nem ment feljebb markánsan?
PANNERGY 2010. 11. 04. 16:35
"Senki nem tudja a tutit! "

Ebben azért én nem lennék biztos.Én speciel nem tudom. De bízom benne,hogy felfele kanyarodik ismét,ezért visszaszálltam. Remélem most nem kell megint másfél évet ülnöm benne a következő rally-ig!
PANNERGY 2009. 11. 25. 13:25
Nem,csak Pécsig.
PANNERGY 2009. 11. 02. 17:20
gőzöm sincs,de én is kíváncsi vagyok rá...
PANNERGY 2009. 11. 02. 17:15
PANNERGY 2009. 10. 20. 18:08
"Mo-on ismeretes geotermikus gradiensek átlagosnál magasabb néhol eléri a 32 méter/Cfokot"

nesze neked,ott a kákán a csomó: A magyarországi geotermikus gradiens az átlagosnál alacsonyabb,már ha abban a dimenzióban számolunk,amelyet Te is írtál. Legjobb tudomásom szerint valóban m/C° a métrékegysége a geotermikus gradiens értéke. De pl: a Wikipédia írja,hogy "Magyarországon a geotermikus gradiens értéke átlagosan 5 C°/100 m, ami mintegy másfélszerese a világátlagnak."Tehát ő fordítva használja a geotermikus gradienst. Ez viszont a "mi" mértékegységünkben mérve 20m/C°,ami még az általad említett értéknél is jobb.Persze halvány lila gőzöm sincs, melyik adat a hitelesebb,és persze laikusként amúgy is semmitmondó nekem ez az adat,de azért én is azt gyanítom,hogy ha akarjuk,lehet jó nekünk.


PANNERGY 2009. 10. 07. 08:09
Na,végre valami kis agytágító. Azért ez már kellett!

"a csoport a geotermikus divízió nélkül véleményem szerint 550-600 forintot érhet, amely a saját tőkéjét testesíti meg jelenleg."
PANNERGY 2009. 09. 22. 17:05
Kedves sorstársak! Valaki vezesse le nekem, szerényebb képességű résztulajdonosnak,hogy az egyik nagy kockázati tényező megszűnte után egy héttel miért annyi az árfolyam,mint egy héttel előtte? Közben a globális hangulat elég jónak volt mondható,így csak a részvény megítélésében történhetett valami negatív fordulat. Én már majdnem fél éve birtoklom a meglévő részvénypakkom,és olykor-olykor lehetőségeimhez mérten higítgatom is, illetve a cég sikereiben továbbra is bízom, de értetlenül állok az árfolyam zuhanása előtt. Egyébiránt van egy elméletem az alapkezelők távolmaradására:

Egyfelől én mérnökszemmel a víz-kérdésben láttam a fő kockázatot,és a pénzügyi részét valahogy mellékesnek,vagy inkább kevésbbé kardinális kérdésnek véltem/vélem. Ellenben egy bróker meglehet épp fordítva van evvel,és az ő világképében egy fúró felvonulása a munkaterületre majdhogynem garantálja,hogy ott gejzír is lesz hamar, viszont jól érzékeli,hogy pénzt szerezni egy jó befektetéshez sem könnyű. Eszerint az alapkezelő szemével tehát nem is történt nagy előrelépés,majd ha a hitelbírálatok,támogatások miegymás is biztos lesz, maaaaaajd akkor...

A másik szerény paraszti gondolatom,hogy akkora még a kuszaság,hogy a szép tervek,bugyborékoló víz, kecsegtető kilátások ide vagy oda,"amíg a másik nem vesz,addig én sem merek" hozzáállás bénítja a gépezet beindulását. Talán csak az a kis motorolaj hiányzik,hogy egy bátor alap belekóstoljon,és az bátorítja majd a többit is.

Mindenesetre nekem azt mondták jótanácsként,hogy bármilyen stratégiát is választok,tartsam magam hozzá. Nos,az én esetemben ez a cég lassú,de biztos sikereibe vetett hitemre alapozott "leszarom-stratégia". Jó ideig még úgysem fogom eladni...

És Ti?

PANNERGY 2009. 09. 15. 08:36
Hónapok óta ezt várom minden reggel!! :D:D

Ha ennek dacára visszaesik majd az árfolyam, akkor ....-n szúrom magam. Szóval hajrá!!
PANNERGY 2009. 06. 30. 17:00
Mintha valaki azt írta volna,hogy a pécsi út mellett fúrnak. A pécsi út az nem az az út,amin te mentél pécs felől be a városba,mert az az új 6-os út. A pécsi út (vagy utca) a régi 6-os, szentlőrincről pécs irányába (kelet felé) kivezető szakasza,és az már délre megy kicsit és keresztezi a vasutat is,az új 6-osról nem látni rá. Legközelebb utazz vonattal,szerintem onnan sanszosabb,hogy látszik valami!
PANNERGY 2009. 06. 30. 09:01
"A külföld az külföld" ... én is úgy szeretnék ugandába vagy pakisztánba költözni :)
PANNERGY 2009. 06. 23. 17:10
Cinikus lelkem arra sarkallna,hogy beszóljak az itt rendszeresen fórumozóknak,hogy ennyi szó esik a "kvázi semmi"-ről,hacsak...

...HACSAK nem olvasnám el mindannap én is mindet. Azt szoktam mondogatni,hogy ezt most hosszú távra vettem,mégis úgy várom a hír(eke)t,mint a megváltót. Szóval a hangulat adott. Csak bírjuk idegekkel,amíg nincs semmi,aztán pedig csak bírjuk idegekkel,ha lesz...
PANNERGY 2009. 06. 16. 14:04
Hát e'mmeg mi a szar vót??? az 500 milla... egész évben nem volt ekkora forgalom...
PANNERGY 2009. 06. 11. 08:58
Nem hiszem,hogy azon múlna,hogy megengedhetik-e a kudarcot vagy sem.Másfelől be kell lássam, nem látom tisztán,ki miben érdekelt,és ez valóban elbizonytalanít.
A meglévő részvényeimet tartom és optimista vagyok 2 okból:

-A vezetőségnek is van részvénye (több,mint nekem), így talán hosszú távon van köztünk érdekegyezőség.
-A Szentlőrinci fúrás eredménye nem függ emberi tényezőtöl,így mutyizni sem lehet vele (ha csak nem hír tálalásában valahogy).

Mondanám azt is,hogy jó megérzésem van a dologgal kapcsolatban, de ez az eddigi tőzsdei pályafutásomat tekintve kifejezetten ellenérvnek tekintendő... :)
PANNERGY 2009. 06. 05. 11:04
Jogos a kérdés.Én optimista vagyok a dologgal, de attól még nem hagy nyugodni,hogy ha egyszer ilyen jók a tervek meg a kilátások,akkor mi a csudáért nem zizzentek még rá,miért nem veszik?
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2008. 09. 01. 13:36
Csatlakozom én is egy igenel a szavazáshoz, örülnék neki,ha elmúlnának a nyomtatós idők, de több részvényt akkor sem vennék hozzá. Amennyi pénzt erre szántam,az már benne van a Humet-ben. Szóval én csak örülnék,és kész....

...aztán meg eladnék...
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2008. 08. 27. 16:11
"...akkor nyilván tehén volt a radiátor..."

ez mekkora beszólás,még nem is hallottam :D:D
(jaja,tudom,csecsemőnek minden vicc új)

végre valami újat is olvasok itt :D:D
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2008. 07. 18. 13:11
Kedves Puritan!

Meg ne haragudj rám, de a modorod kissé prosztó! Nem hiszem,hogy egyedül vagyok vele: Nehéz komolyan olvasni egy olyan hozzászólást,aminek kisebb-nagyobb mértékben kifogásolható a stílusa, holott lehet,tartalmilag elgondolkodtató lenne.Lenne...
Ha nem tetszik ne olvassam? Ez egy fórum, ide azért írnak,írunk,hogy mások olvassák. Ha nem akarod,hogy olvassák,ne írd! Ha akarod,hogy olvassák,írd kultúráltabban!

Hogy miért pont Neked írom ezt? Mert most úntam meg. Sokak írnak minősíthetetlenül,akiknek ilyet írni nem is érdemes. Neked remélem igen.

Hogy a fórum egészére nézve lehet-e fognatja egy ilyen hozzászólásnak? Nem hinném. Csak én is leírtam a véleményem.

Üdv: BenSam (HUMET részvényes :( )
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2008. 06. 17. 20:36
szelng-szleng

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek