A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Ezektől függetlenül a részvény még mindig nagyon alulértékelt, az N Sync együttes is megadta a technikai ajánlását: Buy, buy, buy! https://www.youtube.com/watch?v=Eo-KmOd3i7s
GYEREKEK NEM KELL PÁNIKOLNI! Szerintem a terv az,hogy a Gránit Bank fogja a pénzt adni a Posta Biztosító megvételére cserébe leválasztják a biztosító szegmenst ami beolvad a Gránit Bankba. Viszont a tulajdonrésze a wabinak nem fog elveszni.A kérdés az,hogy mekkora tulajdonrészt jut a wabinak a Gránit Biztosítóból. amiben akkor már benne lesz a posta is. Szerintem nem jfogunk rosszul járni.
Szerintem amit felvázoltak stratégia 2027-ig, azon nem fognak változtatni, lábonlövés lenne, befektetői bizalmat is kinyírná. Így a biztosítói üzletág leválását is onnantól tartanám csak racionális forgatókönyvnek.
Ronda forgatókönyvtől félek. Nehogy az legyen, hogy jön a Posta Biztosító, de a Wabi nem tudja, nem is akarja kifizetni, hanem a már korábban Gránit Biztosítóvá tett egykori Waberer's Biztosító teljesen leválik, egyesül a tőkeerős Gránit Bankkal és oda megy a Posta Biztosító is. Ezzel teljesen amputálnák a Wabi biztosítási lábát, és többé-kevésbé a Hungarocamion tevékenység maradna, a jövő elvárásai szerinti modern komplex szállítmányozási és raktározási szolgáltatásként. Tudom, hogy született pesszimista vagyok, de én ettől a pesszimális forgatókönyvtől erősen tartok.
https://bet.hu/newkib/129046699 Ebből három dolgot emelnék ki:1. Saját részvényt már akár hétfőtől elkezdhetnek vásárolni, az árfolyam alulértékeltségét tekintve szerintem nem is fognak vele sokat várni. Elég magas max. felhasználható összegről beszélhetünk, kérdés hogy abból mennyit és milyen ütemben fognak költeni. 2. Az osztalékfizetés kezdőidőpontja július 3. 3. Az alapszabályt ma módosították, amivel megalapozták a jövőbeli lehetséges szétválást (ez az, aminek én nem örülök). Régi szöveg: "A Társaság nem válhat szét." Új szöveg: "A Társaság – a leválás esetét kivéve - nem válhat szét"
Ha jól számolom 740 millió ft körül lehet a felső határ, ami nem kevés... Viszont szerintem összekeverted a Posta felvásárlását a teljes biztósítói üzletág szétválasztásával, én az utóbbi miatt aggódok, előbbi értelelemszerűen növelni fogja az értéket, és hónapokon belül megvalósulhat.
1. Az alaptőke 5%-áig vásárolhatnak, 18 hónapon keresztül, 1-7000 Ft között . 2. Konkrétumokat nem mondhattak, mivel a tárgyalások folyamatosan zajlanak egy biztosító és a Cég között, viszont a részvényesek és a Cég vezetői szerint is Nőne a részvényesi érték
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link