Csütörtökön piaczárás után tette közzé a BÉT, hogy a Waberer’s International Nyrt. osztalékfizetése miatt június 23-ától a BUX és a BUMIX indexkosarában a Waberer’s-részvény súlyozási tényezője (WF értéke) változik. A részvény csütörtökön forgott utoljára a 101,22 forintos osztalékszelvénnyel. Péntektől az új WF-érték 1,049647.
A többinél azért jóval nagyobb volt az osztalékhozam (BIF, DH 15% fölötti), ez nagyobb rallit indított azoknál. A Wabi-t nem az osztalékért kell venni, hanem mert fundásan mélyen alulértékelt, az idei 100 Ft csak egy pozitív gesztus, és a jövőre nézve újabb jó jel, de nem ralli indító hozam. Ettől függetlenül lehet olyan, aki az 5%-ra is benéz ma, meglátjuk.
Így van, annyi kiegészítéssel, hogy a brókercéged fogja utalni az osztalékod 15% adó levonásával, tehát te már a nettó összeget kapod meg. Kérdés, hogy utána ennyivel, kevesebbel vagy többel esik vissza, eddig a BIF és DH tapasztalatok azt mutatják, hogy a jó fundájú rv-ek (ahogy a wabi is) nem esik le az osztalékukat, vagy ha igen, hamar konszolidálódnak. A wabi így is nagyon alulértékelt, nem kéne leesnie a 100 Ft-nak oszti után.
Sziasztok! Ne kövezzetek meg a nagyon kezdő kérdéseimért. Ha jól értem akkor ha ma vagy holnap veszek részvényt, és 22én még az enyém akkor jár a papíronkénti 100 ft osztalék? Ha jól láttam ez a cég most először fizet szóval nincs semmi a múltban ami adhatna irányt hogy 23-a után mi fog történni? Sajnos csak most futottam bele, de a leírások alapján nekem szimpatikusnak tűnik.
Törölt felhasználó2023. 06. 16. 17:02
Kb. 2.100 darabot tudnék még venni.
Törölt felhasználó2023. 06. 16. 17:01
De, miért is esne vissza, irány a 2.600 minimum !!!!
Waberers spekulatív fórum