több pontban nem tesznek javaslatot hanem a közgyűléstől várják azt. Ez mennyire jellemző? itt nyilván azt eredményezi hogy végül mégis ők döntik el mert a kutya nem fog elmenni gyűlni rajtuk kívül :)
"Határozati javaslat:
Az Igazgatótanács javasolja, hogy a Közgyűlés a Társaság 2015. november 30-i zárású közbenső
mérlegét az előterjesztés szerinti tartalommal fogadja el. "
ez szerinted minek kell?(((((((
elárulom, a csődkérelem kelléke
Ez miben cáfolja a véleményem? Én is azt írtam, hogy azért rinyál mindegyik hitelező, hogy legalább 1 ft-ot lásson már.
Az átütemezés, csak elodázná a gondokat. Eltolnák a fizetnivalót, majd amikor várnák a pénzt, akkor mégsem jönne. Megint ugyanez lenne, csak még lelakottabb formában.
Ha lenne fedezet, nem a felszámolást indították volna a bankosok sem. Valamit ki akarnak kényszeríteni, de itt már Visonka rázza a víztornyot.
Spekihullám!? :)
Azon azért elgondolkodtam, hogy ezzel mit akarhatnak? Mi az üzenete annak, ha a meghatározó tulajokat nem érdekli az a kgy, ami a csődhelyzettel kapcsolatban lett összehívva?
Egy nyilvánvaló üzenete azért van. Én szabadon úgy fogalmaznám meg, hogy akár fel is dughatják a hitelezők maguknak Visonkát.
Ebből mi következhet?
Ha én lennék a bíró, akihez a felszámolási kérelem beérkezett, mindenképpen arra gondolnék, hogy a jogi lehetőségekhez képest a legrövidebb időn belül el kell indítani a felszámolást, mert itt csak kevesebb marad napról napra a hitelezőknek.
Viszont a hitelezők is ebből egyértelműen beláthatják, hogy a felszámolásból nekik semmi nem marad.
Tehát nekik a csődegyezség az egyetlen esély arra, hogy akár pár ft-ot visszahúzzanak.
Lehet hogy most a hitelezők döngicsélnek a Visonkások körül, hogy ajánlj akár 1 ft-ot is elfogadjuk.
Pofátlan lépés volt, ez egyértelmű, de érdekes helyzet.
"a közgyűlés azért maradt el, mert egy részvényes se jelent meg. na ilyet még nem láttam a tőzsde történetében..."
én sem de múlt héten az Ott1-ban felvetettem minek is sündörögnek kgy-n
ott is volt kgy 1 rv-es részvéátelével, mert a vezetésnek nincs papírja
itt viszont vannak nagytulajok....
hathor azt sem érti minek mérleg lóhalálában...
meg azt sem hogy más banknak tartozni mint egy tulajnak
baj egy szál sem, febr 29-én a 46. napon megint szavaznak róla)))))
btelnel "ügyesen" úgy hallgattak anno hogy a csődbemenekülést nem tudták eljátszani....
kamus ott is ott volt és vette, enefit detto és a csőd alatt arról kamuzott hogy nincs is csőd mert ő azalatt mást ért, szvsz te is próbáltzad helyre tenni
nem a bank, hanem a bíróság adta meg a törvényben rögzített jogok szerinti fizetési haladékot
"A megismételt Közgyűlésre ... 2016. január 18-án 11 órától az eredeti helyszínen ... kerül sor, amely az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes."
majd január 18-án:
"A VISONKA ... tájékoztatja a tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság 2016. január 18-i rendkívüli közgyűlésén részvényes nem jelent meg, így a Közgyűlés megtartására nem került sor."
a közgyűlés azért maradt el, mert egy részvényes se jelent meg. na ilyet még nem láttam a tőzsde történetében...
így nem volt ki megszavazza a csődvédelembe menekülést...
Visonka Nyrt. a veribesztof