Topiknyitó: Portfolio 2002. 02. 04. 13:27

Újabb meglepetés Pick fronton: tőzsdén marad a cég (2.)  

Ugrás a cikkhez
A Pick Szeged Rt. mai rendkívüli közgyûlésén ismét a várható forgatókönyvtõl eltérõen alakultak az események: az Arago visszavonta a tõzsdei kivezetésrõl szóló napirendi pontot. A Pick esetében már a korábbi közgyûlés is azzal telt, hogy az elõzetes napirendi pontokat vagy nem szavazta meg az Arago, vagy visszavonta az általa tett indítványt.

Az MTI tudósítása szerint az Arago azért vonta vissza a tõzsdei kivezetésrõl szóló javaslatát, mert az ÁPV Rt megtámadta a közgyûlést arra hivatkozva, hogy annak összehívása ügyében neki vétójoga van. Talán nem meglepetés, hogy találkozhatunk ugyanennek az esetnek egy másféle értelmezésével is: egy nyomtatott gazdasági napilap internetes kiadványában egyenesen a diadalittas "Csak azért se vezeti ki a Pick-et az Arago" címe van a közgyûlésrõl szóló írásnak.

A kivezetés elhalasztása rövid távon inkább kedvezőtlen a kisbefektetők szempontjából. Akik nem éltek a nyilvános vételi ajánlattal, s esetlegesen kiszorításra spekuláltak, azok számára a kivezetési ajánlat biztos kiszállási lehetőséget jelentett volna 4,270 Ft-os árfolyamon. A jelenlegi helyzet alapján azonban ismét a lecsorgó árfolyam lehet a leginkább valószínűbb következmény, ami azt is jelenti, hogy 6 hónap elteltével az Arago-nak már nem kell 4,270 Ft-ot ajánlania a kivezetés során, hanem elég az elmúlt időszak átlagárfolyama.

Az tőzsdei árfolyam ennek megfelelően ma 5%-ot zuhant. Az elmúlt napokban megfigyelehtő volt, hogy a feltételezett kivezetés miatt a 4,270 Ft-os árfolyamhoz képest fokozatosan szűkült a diszkont. Sőt már-már indokolatlanul kevés lett a különbség (2.8%) az aktuális árfolyam és a 4,270 Ft között. A vásárlásokban maga a cég is részt vett egy nagyobb, 41 ezer db-os pakett erejéig 4,050 Ft-os árfolyamon.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
apfmodibudoskurvaanyjaattttttttt 2020. 10. 01. 16:26
Törölt hozzászólás
#4
Portfolio
Portfolio 2002. 02. 04. 17:47
Előzmény: #2  gyrk
#3
Kedves gyrk!

Teljesen igazad van, mi is sokat gondolkodunk azon, hogy meg kell-e említenünk. Ami miatt mégis foglalkozni kell vele, az a tájékoztatás hitelessége. Valószínűleg nem kell magyarázni, hogy milyen különbség van a kivezetés elvetése között, ha az ÁPV megtámadja a közgyűlést, vagy az Arago "csak azért sem" vezeti ki a céget. Ez nagyon nem mindegy, mert az utóbbi azt sugallja, hogy letett a szándékáról az Arago, s akár évekig halott lehet a papír a tőzsdén. Előbbi viszont azt jelenti, hogy az Arago nem változtatta meg eredeti szándékát, s ki akarja vezetni a céget, csak az ÁPV-vel még meg kell küzdenie előtte.

Próbáltam szándékosan nem minősíteni etikai szempontból az esetet, úgyis mindenki meg tudja ítélni a korábbi Pick-es cikkek fényében. Viszont a hiteles tájékoztatás érdekében muszáj volt foglalkozni vele.

Üdv:
gyrk 2002. 02. 04. 15:07
Előzmény: #1  portfolio
#2
azért ez már komikus, hogy a második bekezdésben ahelyett, hogy a témáról írántok a NAPI-t baszogatjátok. kit érdekel ez?

Topik gazda

gyrk
4 3 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek