Igen, én is 15 Milliárdra emlékszem. Talán 2-3 vezérigazgatóval ezelőtt írta le valaki.(Vagy az akkori vezérigazgató, vagy Hernádi, vagy a Portfolio írta.)
A butaidén üzem indulásával 15 milliárd extra bevétellel számolt valamelyik elemző, ha jól emlékszem, de hol olvastam...(I have a short memory:) Az olaj jelenleg "esőben", nagyon remélem, hogy ezzel nem fogok mellé, mert a TVK helyett MOL-t akartam vásárolni, de az eredmények és a pozitív jövőkép meggyőzött (2017-ben meg japán-MOL gumigyár).
Ez egy nagyon jó kis cég. Arra figyeljetek majd nagyon, hogy ha a vegyipari ciklus elindul lefelé, akkor az a negyedéves eredménysorokon, végül az árfolyamban is megmutatkozhat.
Hajrá TVK
Értem, és köszönöm a hasznos tájékoztatást. Akárhogyan is nézem, azért abban szerintem "megegyezhetünk", hogyha a várakozás pozitív a Q4-el kapcsolatban, akkor a 2014-es év után az EPS azért csak eléri a 600 HUF-ot:) Az árfolyamnak illene 5-6000 közzé "beállnia".
Szerintem nem lesz a q4-ben annyi az adózott eredmény, mint a q3-ban. A q3-ban 2 egyszeri tétel (telek eladás és biztosítási pénz)is emelte az eredményt. A végtermék árak is elkezdtek csökkenni, a földgáz árak télen szerintem felfele szoktak menni a nagyobb fogyasztás miatt, ráadásul szerintem többet is használnak a hideg miatt. Pozitívum viszont, hogy leállás most nem lesz elvileg karbantartás miatt, olaj ára sokat esett eddig a q4-ben gondolom az alapanyag árakat is tolja lefele.
TVK ???