Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 10. 10:47

Trump eltakarította az FBI vezérét, mielõtt jönnek az oroszok  

Ugrás a cikkhez
Óriási felháborodást váltott ki Donald Trump tegnapi döntése, amellyel elbocsátotta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóját, James Comey-t. Sokan összefüggést vélnek felfedezni Corney kirúgása, illetve az általa felügyelt,
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2017. 05. 11. 11:14
#4
link "Zavaros időkben az FBI-nak a rátermettség, a becsületesség és a függetlenség kősziklájának kell lennie az amerikai nép számára" - fogalmaz a leváltott igazgató, aki azt írja: nehéz megválni olyan emberektől, akik elkötelezettek abban, hogy csak jót tegyenek. "Remélem, hogy Önök továbbra is az értékeink szerint élnek majd, teljesítik küldetésüket, hogy megvédjék az amerikai népet és megóvják az alkotmányt. Ha így tesznek, Önök is szomorúan távoznak majd egyszer, az amerikai nép pedig nagyobb biztonságban lesz." Az alapvetően republikánus beállítottságú Comey-t, aki George W. Bush kormányzása idején igazságyügyiminiszter-helyettes volt, 2013-ban pártokon átívelő támogatással nevezte ki az FBI élére Barack Obama előző elnök. Obama utódja, Donald Trump kedden, előzetes figyelmeztetés és egyeztetés nélkül, azonnali hatállyal váltotta le az FBI vezető posztjáról az igazságügyi miniszter javaslatára, arra hivatkozva, hogy megingott benne a közbizalom. Az FBI által indított vizsgálat -- amely a Trump kormány tagjainak orosz kapcsolatait vizsgálta -- épp most ért el az igazságügyminiszterig, akiről nemrég derült ki, hogy miniszteri beiktatása előtt titokban találkozgatott orosz diplomatákkal (és ezekről a találkozókról nem tájékoztatta sem a szenátust sem Trumpot). Az FBI elnökét az igazságügyminiszter javaslatára Donald Trump váltotta le.
elemes
elemes 2017. 05. 10. 21:40
Előzmény: #2  elemes
#3
bővebb elemzés az iudexen: link
elemes
elemes 2017. 05. 10. 10:47
Előzmény: #1  portfolio
#2
Pár hete még szkeptikus voltam, amikor valaki arról beszélt, hogy trump nem fogja kitölteni a hivatali idejét, de az ilyen bumfordi húzások tényleg ebbe az irányba mutatnak. (Főleg, hogy az FBI vezére egyáltalán nem a demokraták bérence volt.)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek