Évek óta erről beszéltem. De én voltam a gonosz lebeszélő, aki ki akarja énekelni a sajtot a szegény kisbüfik szájából.
Na a száj igaz volt sok esetben, csak nem én, hanem más, nem ki, hanem be, és nem sajt, hanem...
Már több, mint 100 éve is alaptörvény volt, hogy sok részvényt eladni esésben lehet, mivel a balekok imádnak esésben venni. Olyanok, mint a plázában vásárlók: -30%, -50%, -70%, minél nagyobb a leárazás, annál inkább venni akarják - függetlenül attól, hogy mondjuk még 80-90% esés után is simán lehet egy részvény extrém túlárazott – ha kellően magasról esik. Innentől egyszerű a helyzet, habár lehet bele néhány cikkcakkot tenni, de alapvetően egy dolgot kell tenni: adni-adni a részvényeket, amíg a csövön kifér. A balekok egyre több részvényt fognak megvenni, ahogy az ár esik, mert azt hiszik, hogy "olcsón" vesznek, miközben a legtöbb esetben szinte semmit nem érő papírokat vásárolnak meg, amiből majd csak sokkal később tudnak kiszállni hatalmas veszteségekkel. Megugrik a forgalom, mindenki elkezd kapirgálni a papírban, de a legtöbbjük persze „beragad”. Az ő veszteségük természetesen a bennfentesek, manipulátorok nyeresége. Mivel a bennfentesek legtöbbször szinte ingyen szerzik be a papírt, nekik még nagyon olcsón is megéri eladni, a balekok pedig nem értik, hogy eshet 80% után újabb 80%-ot részvényük. link
Címlap
Belföld
Külföld
Gazdaság
Adó és költségvetés|
IMF|
Bank és biztosítás|
Energia|
Euróválság|
Állás|
Autópálya|
Ingatlan|
Kkv|
Utazás|
Igaz ami igaz
Tech
Tudomány
Kult
Sport
Vélemény
Videó
RSS
Magyar
Új részvénykategóriát tervez a BÉT
MTI/Index
2012. május 25., péntek 07:51
|
Az utóbbi években tapasztalt, átláthatatlan tevékenységű cégek bevezetése ugyan nem a BÉT felelőssége, ám a tőzsde inkább az átláthatóságot finanszírozná - írta pénteki számában a Napi Gazdaság, amely Katona Zsoltra, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) új vezérigazgatójára hivatkozva azt közölte, hogy a BÉT fontolgatja új részvénykategóriák létrehozását.
A vezérigazgató elmondta a lapnak, hogy megfontolják, hogy a csak technikai okból bevezetett részvényeket egy külön kategóriában szerepeltessék, hogy a befektetők tudják, milyen likviditásra számíthatnak.
"Felvetődött a szabályok szigorításának gondolata is, de a tőzsde feladata e tekintetben sokkal inkább az átláthatóság növelése, a befektetők figyelmének ráirányítása arra, hogy a különböző hátterű kibocsátások egymástól jelentősen eltérő kockázati osztályba tartozhatnak", mondta Katona Zsolt......................................
Dióslaki Gábor a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének képviseletében arra kérte a BÉT jelenlévő vezetőit, hogy fontolják meg a B-kategóriás, BÉT-en jegyzett papírok megkülönböztetését az alapján, hogy az adott társaság végez-e tényleges tevékenységet vagy sem. Példaként a Hun Mining (korábbi nevén Genesis) példáját hozta fel. Dr. Mohai György biztosította a jelenlévőket, hogy a PSZÁF-fal karöltve nemsokára a nyilvánosság elé tárják javaslatukat a témában.
Tolvajrészvények: KEG = HUMET = ECONET = KUCSSOFT = APPENINN = PHYLAXIA = GENESIS