Érdekes am, merr a folyo évi befizetésekből van a kárkifizetés összeségében fizetve, biztos nem mindenkinek van kára aki befizet...kulonben tonkremenne a szakma🤣...szóval az vmiért ott van, kozben olvastam hogy a cég magassabb árfolyamot szeretne látni.Holnap korán el kell mennem, de sietek aztán a tartalékpénzem egy részéből még veszek, ezt blue-ra raktam el ha leminosités jott volna, de igy szétszórom a kispapirjaimban.
Igen,akiket kalákában dolgoztatnak hajtaniuk kell,mert a főnök leveszi a pénzt róluk,azoknak tényleg hajtani kell. Kint Németországban muszáj dolgoznia az ( újmagyar) nak is mert megfizetik. Itthon meg a mentalitással is baj van... Mert amíg fizetgetnek,addig dolgozgatunk!!!
Akármi is a sorsa a cég értékét és stabilitását növeli… lehet akvizíció, srv vagy osztalék. A Posta biztosítót tudták már előre hova landol… egy baráti kör… kellett a közbeszerzési pályázathoz az ő ajánlatuk is… tiszta hatása legyen :) Allianz kavart be ott a képbe picit, de tudni levő volt hoppon maradnak XD
Amúgy eleve komoly pénzeket kaptak a gazdák támogatásnak… egyik rokonom birkázik, most a lánya nevére átrakták a dolgokat, mert így ifjú gazda, meg kapnak minden féle támogatást, igencsak jól élnek. Persze mindig sírnak… minden csoda gép, ilyen olyan pályázatból van, olyan nagy gépe van nem a klasszik, benyomja a képernyőn sort minden, magától megy… minden évben felvesznek valami pénzt aszály kár vagy belvíz, a két opció közül valami mindig bejön. Kapnak vetőmag támogatást is… minden féle hülyeségre. Azt mondja egy rabszolga élet nem tud kimászni belőle… mert mindig írja a pályázatokat XD Autóik is azért gázolajosak, mert minden tankolásról számlát kérnek… töménytelen mennyiséget le lehet írni… sajnálkozott én benzinest használok nem tudok neki számlát kérni XD Az egrest nem csinálják, mert melós. Iszonyú pénz volt pedig abban is. Rendesen kajtatni kell a szezonjában… gondoltam ültetek már. Pedig nem vagyok egy nagy Kertész… Nagy udvaron csak egy sor tuja van meg zöld gyep. Az utcán van 2 mandulafám… szóval elférne :) Debrecenbe került az egyik lánya az orvosira vett egy lakást ott ne kelljen a kicsi lánynak a kollégiumban laknia, meg persze fizetősön. Hozzá kell tenni nem két tallér az orvosi tandíj, jegyzetek. Másik lánya Bp-en tanul, neki is vett egy lakást… persze nem a Havannán XD az is újépítésű story.
A szorgalom nagyon érdekes dolog. Nálunk a cigány inkább öngyilkos lesz, minthogy dolgozzon. Láttam cigányokat dolgozni, mint a méhecskék, keletről jöttek. Igaz, volt jópár hajcsár is, akik akár egy két pofonnal is noszogatták a pihengetni vágyókat.
Egész nap azt szajkózza a média, hogy prüsszel el akarja venni a területalapú támogatást a gazdáktól. Óriási árrobbanás lesz.....állítólag. -mondja a szagértő. A területalapú EU -s támogatás 140 euró/hektár. Például a búza átlag hektárhozama 5,4 tonna, azaz 5400 kg. Egy kiló kenyérhez kevesebb, mint 1 kg búza kell. Így egy kenyér támogatás tartalma 140/5400= 0,026 euró. Ennyivel kellene a kenyér árának felrobbanni. :-)
Az nagyon sok, kb 55%-a van a Hungarikum kezében. 5% srv az jót tesz az árfolyamnak, azon felül a majd a 10% osztalék bomba ez a CIG :) Lehet amúgy az eredménytartalékot srv-re rakták félre.
Erre mostanában a magyar tőzsdén a legtöbb vállalat szokott kérni felhatalmazást, de csak töredékük hajtja végre ténylegesen... ez inkább csak formai, a valódi szándékot máshogy kellene jelezniük
Persze, mert a génekben van a hiba! Az öreg svábok szorgalmasak voltak, ( még ma is) Nézzél szét az országban, ott vannak a tótok vagy a felvidékiek egy szorgalmas nép!!! Nézd meg azt az igazi román fajtát ott arra békésben....szabadjon rájuk utalnom! Szóval az asszonynak mikor jóanyám beszólt, hogy azért volt nekik mert haza vitte a tsz t a papa! Sváb ember volt, igazi dolgos fajta! Azt találta mondani az asszony, hogy maguk meg azért maradtak szegények, mert lopni is lusták voltak! Szóval elgondolkodtató!:))))
A gazdaság nagyon összetett, minden hatással van mindenre… közvetlen vagy közvetett módon. Egy-egy piaci szegmens szokott, csak idővel kiesni vagy átsúlyozódni. Rockefeller korában az olaj társaság volt a nagy Business… utána jött az IT forradalom… az építőipar az olyan dolog, mint Magyarországon a keserűség örök és állandó XD
Vin Brulét készítettem, ez igazi gyógyszer ilyenkor, ezt egy olaszosan készített védőital.Természetesen én 2 uveg borral készítem, itt vannak a hozzávalók 1 adagra.Káberné Szavinyon tokéletes hozzá.Már gözölög nagyon jo illattal töltötte be a házat.A recept: Közepes lángon melegítsük a cukrot vagy a mézet a narancslével, a citrushéjakkal és a fűszerekkel, körülbelül 4-5 percig, amíg feloldódik és aromás szirup képződik. Ezután vegyük alacsonyabbra a lángot, és öntsük hozzá a bort. Főzzük alacsony lángon körülbelül 15 percig, majd szűrjük bögrékbe. 1 üveg testes, gyümölcsös vörösbor 1/4 bögre frissen facsart narancslé 1 narancs és egy citrom héja 1/3 csésze cukor vagy méz 2 fahéjrúd 4 szegfűszeg 1 csipet frissen reszelt szerecsendió 1/4 hüvelyk gyömbér lereszelve 1 csillagánizs 1/2 vaníliarúd 10 szegfűbors 5 fekete bors 1-2 babérlevél
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA