Két, kormányzati, valamint szakértõi munkacsoporti szinten zajlanak a tárgyalások a Magyarországon mûködõ, Európai Unión kívüli külföldi egyetemekkel - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak
Akkor nem egyezkedünk? Nem azt kéri az USA, hogy a törvényben nevezzék meg a szövetségi államot(államokat?), hanem azt mondják, be akarja tiltani a CEUt a magyar kormány! És ezt veszi át a tudatlan méjstrém! Ezt kell átvennie és továbbra is tartani?
Miért kellene a törvénynek csak New York államra vonatkozni, amikor az az USA része?Jogászkodjon akinek ilyenekhez van kedve, de akkor normális érvekkel és ellenérvekkel.
"Ez az Orbán nincs tekintettel a nagy testvér címeire és alkotmányára!"
Dehogynem, tekintettel van.
A törvény beterjesztése után vették észre, hogy (az eredeti feltételeket) könnyedén teljesíteni lehetne, New York állam megállapodik a magyar kormánnyal és kész.
Ezért gyorsan átírták: ha new york állam az illetékes, akkor NEM VELÜK kell megállapodni, hanem a szövetségi kormánnyal.
Annyira szívemhez szóltál, hogy megvagyok hatva az USA pipogyaságától és elesettségétől! Ez az Orbán nincs tekintettel a nagy testvér címeire és alkotmányára!
Nem tudom sajnálkozzak vagy dicsérjem az USAt, hogy annyi a szövetségi állama, hogy képtelen mindent az alkotmányába foglalni. Minek akkor az alkotmány? Alkotmány nélkül is el lehetne fogadni akkor azt a törvényt, amellyel Magyarország élni kíván a CEUval kapcsolatban!
Méghogy Magyarország gerinctelen! Talán nagyobb emócióval viseltethetnél Magyarország iránt.
"Egy nyilatkozatra hivatkozással elutasítani egy törvényről az egyeztetést nem vall nagy diplomáciai érzékre"
Nem diplomáciai érzékről van szó, hanem TÖRVÉNYTELENSÉGRŐL, sőt: alkotmányellensségről. az USA alkotmánya tételesen felsorolja, hogy milyen ügyekben illetékes a kongresszus és szövetségi kormány -- és minden egyéb ügyben a tagállamok döntenek, és ebbe a szövetségi kormánynak NINCSEN beleszólása.
Orbán Viktor tehát azt kéri, hogy az USA módosítsa az alkotmányát, az ő két nap alatt összecsapott törvénye miatt...?
Direkt olyan törvényt hoztak, hogy annak feltételeit ne lehessen teljesíteni. Ez egyszerűen gerinctelenség: ha ki akarják tiltani a CEU-t, tiltsák ki becsületesen, egyenesen.
ez csak a faszszopó fideszeseknek összetartásra írott propaganda.
a portfolió fórumot olvasgató faszszopó fideszesek már mind látták, a többiek pedig látják hogy tőrőlmetszett hülyeség, az ilyeneket kár posztolni.
persze ha darabra fizetik a hazaárulókat, akkor megértelek.
Fele már igaz!
Egy nyilatkozatra hivatkozással elutasítani egy törvényről az egyeztetést nem vall nagy diplomáciai érzékre ebben az esetben az USAra!
Nem tudod ezzel az álláspontjukat te sem megvédeni!Nem akarják tudomásul venni a magyar törvémyt, tehát a CEU megszüntetését akarjátok a jelen formájában!
Törölt felhasználó2017. 05. 25. 12:31
11:59 | CEU-ügy: elkészült a kormány válasza a Bizottságnak
biztos az USA-ra gondoltam.
a lex CEU nem engedi meg a magyar kormánynak, hogy new york állam kormányzójával tárgyaljon, mert new york állam az illetékes az egyetem ügyében.
nem írtam el, tényleg ez van a törvényben: ha egy föderatív állam tagállama az illetékes, akkor NEM az illetékessel kell megállapodni, hanem a szövetségi kormánnyal.
így sikerült elhárítani a megállapodás lehetőségét, és ez az utólag gyorsan belerakott módosítás ("egy föderatív állam tagállama" az eredeti törvényjavaslatban nem szerepelt) egészen konkrétan csak a CEU-ra vonatkozik.
Nekem még nem sikerült Mister Trumppal vacsorázni! Neked szerencséd van, hogy első kézből tudod mit mond Mister Trump a vacsoravendégeinek!
Mi a fenének az USAban ügyvéd, amikor tele vannak független ügyészekkel, akik lemossák őket!
Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol
Ugrás a cikkhez