Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 22. 11:21

Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol  

Ugrás a cikkhez
Két, kormányzati, valamint szakértõi munkacsoporti szinten zajlanak a tárgyalások a Magyarországon mûködõ, Európai Unión kívüli külföldi egyetemekkel - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 07:35
Előzmény: #284  Vazsmegyei
"A CEU jelenlegi formájában törvénytelenül működik!" Nagyon gyakran szeretik ezt egyesek itt hangoztatni, de te milyen okból követsz el folyamatosan törvénytelenséget, miért érzed úgy, hogy neked megengedett a köbe vésett magyar törvényeket áthágni sáros csizmával? Ajánlom figyelmedbe a tájékoztatást a rágalmazásról és becsületsértésröl, minösített esete a nagy nyilvánosság elött elkövetés: link
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 07:33
Előzmény: #317  upgrayeddAKS
pont ilyen mondatokra volt képes:))) "Nem törvény írja elő! Ezért működik törvénytelenül!"
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 07:32
Előzmény: #317  upgrayeddAKS
"Azóta elvileg javulhatott is akár a helyzet, de nem túl sanszos..." IRC bor szinten semmit nem javult, teljesen leálltak az IRC-ről. Volt nagyon jól beszélő magyar nyelvű is, ha jól emlékszem a Eliza valamelyik változata. Néha tényleg kellett 5-10 perc mire észrevetted hogy nem emberrel beszélsz.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 25. 00:28
Előzmény: #314  Törölt felhasználó
Nem, de hallottam róla. Anno angol nyelvű, chat-botra hajazó sw-eket ki is próbálgattam (akkortájt ismerkedtem a Turing-teszttel a gyakorlatban) saját szórakozásból, de magyar nyelvűeket soha. Ha nem tévedek, a magyar nyelvvel még mindig nem tudnak a botok megbírkózni. Az angol nyelvet "kedveli" a computer, nagyon rááll a programozásra a maga relatíve kötött szórendjével, stb. A fordító programok is elég jól működnek mondjuk angol-német relációban, de amikor pár éve angol-magyar relációban kellett volna használnom, akkor brutálisan rossz mondatok jöttek ki, így nekiálltam manuálisan lefordítgatni a szöveget. (Nem egy-két hiba volt benne, hanem hemzsegett a különféle hibáktól.) Azóta elvileg javulhatott is akár a helyzet, de nem túl sanszos...
Vazsmegyei 2017. 05. 25. 00:18
Előzmény: #309  Törölt felhasználó
Nem törvény írja elő! Ezért működik törvénytelenül! Viszont még mindig nem tudjuk, hol van bejegyezve a CEU az USA valamelyik államában!!! Nehogy már ezért törvénytelenül működjön!
gambadoro 2017. 05. 25. 00:13
Előzmény: #312  Törölt felhasználó
nem tudtam, hogy puskával kényszerítettek volna bárkit is arra, hogy beiratkozzon, kifizesse a tandíjat stb. ha törvényesen ad ki diplomát ha nem mi köze ehhez az államnak ha nem törvényes a diploma nem fogadják el és kész az mszmpsfideszesek is boldogan megszerezték a gerinctelen fattyak a mi pénzünkből teszem hozzá gondolom, mind elégette azóta hiszen így lenne úri a muri ps. persze ezek urak sose voltak rájuk tökéletes a következő: az úr a disznóólban is úr, a disznó a kastélyban is disznó marad köszönettel ps. most hallom, hogy a várban az összes ebül kiosztott lakásbérletet ismét meghosszabbítják 5 évvel mondván, hogy szegények mennyi pénzt tettek a felújításba remélem nagy gábor bukik végre a volt felesége 200 nm-es 80 ezerért bérelt luxuslakásával együtt
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 00:07
Előzmény: #313  upgrayeddAKS
Nem tudom használtad-e régen az IRC-t, ott már voltak egész szépen működő bot-ok.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 25. 00:04
Előzmény: #305  Törölt felhasználó
Egy biztos: a kereskedelmi célú mesterséges intelligencia még nagyon gyerekcipőben jár :)
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 00:02
Előzmény: #311  Vazsmegyei
Ettől törvénytelen a jelenlegi működése?
Vazsmegyei 2017. 05. 24. 23:57
Előzmény: #310  Törölt felhasználó
Na és hány intézmény van amelyik nem tudja teljesíteni a 76.§ (1) és (1a)-ban foglaltakat 2018 február15.-ig?
Törölt felhasználó 2017. 05. 24. 23:53
Előzmény: #308  Vazsmegyei
HA az új törvény gondolsz, akkor bemásolom még egyszer. Hátha nem sikerült egyből megérteni: " 76. § (1) és (1a) bekezdésében meghatározott feltételeket a 2017. szeptember 1-jén magyarországi működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézménynek2018. február 15-éig kell teljesíteni."
Törölt felhasználó 2017. 05. 24. 23:50
Előzmény: #308  Vazsmegyei
"Nevezd meg azt az amerikai szövetségi államot ahol be van jegyezve egy működő egyetem, amelynek Magyarországon a CEU a megfelelő campusa, és megfelel a magyar és USA törvényeknek? Amennyiben nem tudsz ilyenről, akkor törvénytelenül működik a jelen formájában a CEU!" Ezt melyik törvény írja elő?
Vazsmegyei 2017. 05. 24. 23:45
Előzmény: #307  Törölt felhasználó
Nevezd meg azt az amerikai szövetségi államot ahol be van jegyezve egy működő egyetem, amelynek Magyarországon a CEU a megfelelő campusa, és megfelel a magyar és USA törvényeknek? Amennyiben nem tudsz ilyenről, akkor törvénytelenül működik a jelen formájában a CEU!
Törölt felhasználó 2017. 05. 24. 23:31
Előzmény: #306  Vazsmegyei
"Tökéletes fogalmazás, csak neked mi a bajod a törvényességével?" Miért törvénytelen a jelenlegi működése?
Vazsmegyei 2017. 05. 24. 23:30
Előzmény: #300  Törölt felhasználó
Tökéletes fogalmazás, csak neked mi a bajod a törvényességével? Egyértelműen fogalmaz! Ja és van egy csak egy legény a gáton (GSorosalapítványozó), aki küzdeni sem tud egy ilyen törvénnyel szemben, mert törvénytelen eszközökkel alkalmazott eddig is! Van egy bomba meghatározása az ilyen viselkedés kimutatásának::: Azt amit Törvény nem tilt azt lehet csinálni, meg lehet valósítani! Na erre nem tud GSoros gombot varrni sok értetlenkedővel együtt! Eddig nem volt törvény! Van törvény, vége a dorombolásnak, ez a farkastörvénye a kapitalista liberális menedzsmentnek is! Tartassék be!
Törölt felhasználó 2017. 05. 24. 23:24
Előzmény: #303  upgrayeddAKS
Nekem is hasonló érzésem volt már rögtön az elején:)) Én valami bot-ra gondoltam.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 24. 23:24
Előzmény: törölt hozzászólás
A Kelly-Anne Conway nevű szoftver magyarított verziójával van dolgunk. Némi időbe telik a fejlesztőknek, mire lecsiszolják. (Még el kell magyarázni néhány kockafejnek, hogy "a szoftveren is lehet csiszolni" kifejezés mit is jelent. De ez átmeneti fennakadás csak... mint ahogy a demokrácia díszleteinek lebontása Mo.-on akadályokba ütközik még.)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 05. 24. 23:20
Előzmény: #298  Vazsmegyei
A szavak egymás után illesztgetésével valóban mondatok kerekednek ki, ezt már tudja a programozód. Már csak azt kellene elérnie, hogy azoknak a mondatoknak több értelmük legyen annál, mint amit egy papagáj egy bűvésztrükk alkalmával összehoz. Per pillanat még ott tart a szoftver, hogy más sorrendben elismétled a mások által leírtakat, és megpróbálsz kihozni belőle valamit, ami elvileg jó fényt vetne a kormányra. Csakhogy az a "jó fény" a szemből jövő kamion fényszórójából jön! :) Nem mind arany tehát, ami fénylik :)
-pny 2017. 05. 24. 23:19
Törölt hozzászólás
Vazsmegyei 2017. 05. 24. 23:17
Előzmény: törölt hozzászólás
Hihetetlenek a tényeid! Ezt akarom, akarod lehet kétféleképpen is értelmezni! Értelmezzed mind a kétféleképpen! Próbáld meg mégegyszer: meg nem történt feltételezésekkel nem lehet érvelni. Ez a véleményed nem kíván több ismétlést sem!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek