Topiknyitó: tokos. 2006. 12. 30. 22:54

Takony TIR  

Úgy tötént, hogy annak idején egyszer vesztemre a TIR-nél kötöttem a kötelezőmet. Aztán különösebb gondom nem volt velük, azon kívül, hogy a pontoság nem tartozott az erősségük közé.

Mígnem tavaly eladtam a verdát, vettem egy újat, és a megkötöttem a kötelezőt is az újra. Áthoztam rá a B10-emet.

Legalábbis azt hittem. Mert ugye ezt is a TIR-nél kötöttem (a Netrisken keresztül) és gondoltam ez lesz a legegyszerűbb, meg talán árban is ez volt a legjobb.

Aztán kaptam is róla szerződést, meg minden.

Mígnem novemberben valamikor kapok egy levelet, amiben a verda már A0-ban van. Telefon, hogy akkor most mi van, először a Netriskhez, aztán a TIR-hez, mert a Netrisk azt mondta, ők nem tudnak mit kezdeni a dologgal.

Szóval azt mondja a bige a TIR-nél a trelefonba, hogy nem küttem el az igazolást. Mondom ez igaz, én tényleg nem, ezzel megbíztam a Netrisket, de egyébként is magácskáéknál volt a régi gép biztosítva, azt akartam erre érvényesíteni, nézze meg.

Megnézte, csakugyan télleg ott van egy B10. Aszondja átvezeti. Mondom rendben, de akkor erről küggyön nekem iziben egy fax-ot is. Sopánkodás, hogy az nem megy ezért, meg azért, meg anyám kínjáért, de nyugodjak meg, a fele lesz az összeg. Meg majd kűddenek róla papírt is.

Természetesen nem jött a papír, és bár nem vagyok ideges típus, de hiszékeny meg még annyira sem, ezért nov. 30-án (az utolsó nap, amikor felbonthattam volna a szerződést simán) még felhívtam őket., hogy árulják már el, milyen bónusz besorolásban vagyok.

B10 volt a válasz. Megnyugodtam (többé-kevésbé) egészen ma estéig, mikor a kezembe került a csekk természetesen A0-ás besorolással és díjjal.

A jó krva anyjukat, ezeknek a tetveknek.

Szerintetek mi ilyenkor a legjobb megoldás? Át tudom még vezettetni a régi besorolásomat? Azt tudom, hogy az "elfelejtem" fizetni, és közben átugrok egy másikhoz, már nem nagyon megy.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2006. 12. 31. 14:11
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Én is úgy látom, hogy nem a méret számít. Egy kutya az összes.
Pár éve az Argosszal (illetve az utód K and H-val) szenvedtem, azok sem akarták jóváírni a B10-emet, de ott résen voltam, utolsó nap bementem, aztán érzékeny búcsút mondtunk egymásnak. Utána mentem a Unionhoz, azok meg jó árat kínáltak első nekifutásra, aztán meg utána 30%-ot akartak emelni. De itt is résen voltam :-).
Akkor jöttem át a TIR-hez. Ráadásul 2007-re nem is ez lett volna a legolcsóbb, voltak ennél olcsóbbak is, csak azt mondtam, hogy párszáz Ft-tal nem tökölődök.

Ez a Netriskes dolog egyébként nem rossz, már két éve ezekkel köttetem, az enyémet is, meg az asszonyét is.

Igazából az bosszantana legjobban, ha az évek munkájával összeszedett B10-emet elveszíteném.

Így valszeg megyek be személyesen valamikor, ha nem megy a dolog, akkor meg valószínűleg megváltozik a gép üzembentartója, felmondom a biztosítást, aztán utána visszaváltozik a jelenlegire az üzembentartó, és kötök egy újat valami másik bandánál.

De esetleg, ha van ennél jobb ötletetek, az akkor jöhet...
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 13:53
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Mondjuk a kicseszés is relatív, lehet, hogy ügyintézésileg profibbak, de a fizetésben szvsz pont a legnagyobbak a leggecibbek. Nekem még mindig folyamatban van egy lassan 3 éves per az Alianzal.
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 13:43
Előzmény: #1  tokos.
Hát én ezért nem kötök ilyenekkel, mint TIR, meg MÁV, meg stb. A Netrisken keresztül intéztem én is, nekem a Uniont hozta ki majdnem legolcsóbbnak, kb. párszáz Ft-al volt ócsóbb a TIR, meg MÁV, annyiért nem megyek ilyen sz@rokhoz, nem cseszek ki másokkal.
Egyébként tokos, azt tudom neked mondani, hogy én pl. ilyen panaszos dolgokat rögtön írásban teszek, és benne diszkréten, de PSZÁF-al, vagy más szolgáltatóknál más felügyelettel fenyegetőzöm. (a TIR-t egyébként ha jól tudom egyszer már többek között pont a nem megfelelő nyilvántartási rendszerük miatt büntette meg a PSZÁF). Érdekes módon általában erre időben és korrektül válaszolnak. Ha pedig mégsem oké a dolog még így se, akkor a következő levél már valóban megy a megfelelő szervekhez is:)
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 12:20
Előzmény: #2  szász
az életben mindig van egy kiskapu
ez a verseny miatt van !
de a kiskapukos a nagykaput használoknak
mindig hátrányára van!
ha ha ha :))))
szász 2006. 12. 31. 03:20
Előzmény: #1  tokos.
Szerintem ne akarj kib@szni másokkal és köss rendes biztosítóval.
(Idén volt egy MÁV-os ügyem, nem nagyon örültem neki)

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek