Amíg a hitel kamatok emelkednek, addig a bubor is stagnál. Ha leesik, lesz pénz a piacon nő az infláció. Persze én is azt javaslom, hogy a buborossal óvatosan. Aki TBSZ-l beszállt a 2023/B-be az kaszál, TBSZ nélkül sem volt rossz. A 2027-s már kockázatos, de van benne fantázia. Én úgy látom amíg nincs olcsó pénz a nemzetközi piacon, addig a bubort nem egyszerű lehúzni. És amíg ez így marad ez az egyetlen piaci kamat a köznépnek. DKJ nyomott áron megy. Én a 2029-es prémium állampapírokat nagyon hosszú távnak érzem infláció követőben. Főleg azért, mert ha 7 évig ilyen inflációnk lesz, akkor tényleg leves minden forint alapú befektetés.
Jól csináltad! Aki meg benne maradt az vessen magára. Hozzá teszem , engem nem érintett , éreztem és vártam az infláció emelkedést ,csak változót vettem! 2029I - ben ülök nagyrészt , meg Pemápban. De már kezdem figyelni , lassan jó lesz a távoli fix kamatozású !!! Mondjuk 10 éves fix 12 % arra azonnal ugranék, mert recesszió lesz és az kinyírja az inflációt! A Buborosok járnak rosszul legelőször, mert a kamatfolyosót fogják elsőnek lejjebb vinni! Ez a pozítiv verzió , a rosszabb , ha nem tudják megállítani csak további kamatemeléssel.
akkoriban, amikor kihozták a máp + ot kifejezetten magas kamatnak számított a4,95% emlékeim szerint ;) sajnos én is azt vettem, a kamat miatt is és, akkor még úgy voltam vele, hogy az államnak is jó legyen... Amikor észleltem, hogy mit tesznek, ki is vettem mindet!! Az állam irányítóinak egy nagy ámbráscet répát a k.kilójukba, úgy, hogy a szájukon jöjjön ki...
ez így ok, de akkor mibe rakják? :D 340 ért vegyen eur-t? amúgy ezért diverzifikálunk. arany és MÁP+ , ingatlan és rv kombóval is lehet bukni, de azért jobb így....
Az állam forint gyengítési politikájának köszönhetően a multi
cégnek elég 11havi fizetést adni 12 havi munkáért, és nem baj ha 13.havit sem
ad. A hangyák pedíg szívesen dolgoznak 11 havi bérért 12 hónapot
mert az állam elmondja, hogy ez jó a gazdaságnak.
Azután felkínálják nekik azt a kihagyhatatlan lehetőséget, hogy
a leadózott pénzüket tegyék be MÁP+ba éves 5%-os kamatra (amit saját pénzükön
fizetnek ki).
Első évben 3,5%-ot hoz a forint pedíg 7,45öt gyengült Eurohoz
képest 9 hónap elteltével az állampapír kibocsájtása óta. 7,45-3,5=
3,95% Az első év után járó 3,5%-ot még ki sem kell fizetniük az egyén
máris 3,95%bukóban ül az euróhoz képest ehhez képest pedig dollárnál kb
duplája lehet
Mert mi is lenne a különbség akkor, ha csak most veszel? A meglévő forintod ugyanúgy leértékelődött az elmúlt fél évben ha MÁP Pluszban és akkor is, ha a párnába varrva.
Szuperállampapír átverés