Portfolio Portfolio
5
5
1
március 19. | 16:08
#1

Számok bizonyítják: már jobban megéri az elektromos autó, mint a benzines  

ugrás a cikkhez
Az elektromos autózás térhódítása megállíthatatlan, bár eddig sokakat visszatartott az elektromos autók magas ára, a Quartz beszámolója azonban kiemeli, hogy az elektromos autók ára immár az amerikai gépjárműárak mediánja alá
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
március 19. | 16:40
előzmény: #2  szarvasvadasz
#3
az akkuk a gyenge pont -- a jelenlegi technológiával hamar felütközünk az alapanyaghiányba, ezt elemezte már a portfolió kb másfél éve, a szűk keresztmetszet a kobalt, amit jeleneleg kisgyerekek bányásznak kongóban.
március 19. | 16:08
előzmény: #1  portfolio
#2
Ez így nagyon leegyszerűsíti a kalkulációt, nem veszi figyelembe a korlátosabb használhatóságot, pl. az aksik macerás töltésével kapcsolatos elpazarolt időt és egy normáisabb járgányhoz képest fele akkora hatótávolságot sem (tehát 2x gyakrabban számolhatunk macerás tankolással). A szervizelési költség valóban jóval kevesebb költség a hagyományos járgányokhoz képest. Mivel az elektromos autók árának jelenleg kb. 50%-át önmagában az akkucsomag adja, a hajtáshoz kapcsolódó további berendezések pedg még ~20%-ot (motor, inverter, vezérlőegység, tötő), a valódi hétköznapokban érzékelhető gyakorlati előnyt és áttörést az aksi jelentős árcsökkenése (10 év és feleződk állítólag), valamint a töltési idó percekre csökkentése hozza majd el - vagy töltés helyett esetleg más energiaellátási technológia használata. A hagyományos autók árának csupán ~25% -át adja a hajtás (motor, sebváltó, kipufogó rendszer, vezérlés).

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE