Kezdjük ott, hogy a kormány nem szent és sérthetetlen és nem is tévedhetetlen. Ha valaki nem ért egyet a kormánnyal az még attól nem ellenség, egyszerűen csak más a véleménye, és ez teljesen normális dolog. Remélem érted.
„Amit egy magánember finanszíroz mitől civil vagy álcivil” kérdéshez annyit, hogy normál esetben megalakul egy civilszervezet, meghirdeti a céljait, és aki azzal egyetért, az támogatja őket. És normál esetben egy civilszervezetet nem egy magánszemély pénzzel, hanem a polgárok sokasága, amennyiben a szervezet céljaival egyetértenek. Nehéz elképzelni azt, hogy mindenki, aki a szervezet számára adományozott, beleszóljon a szervezet működésébe. Ellenben itt van a CÖF, amelyet a kormányzat pénzzel, az állampolgárok adójából, hogy azt a látszatot keltse, hogy egy független szervezet támogatja a kormányzat törekvéseit.
A Soros magánszemély!? Miért nem csak az USAban tevékeny? A kormányzati paranoia nem biztos, hogy álságos, ha a kormányt támadja valamilyen magát civilnek tartó "szervezet"!
Régen néztem a statisztikát, de Magyarországon közel 90 000 körül van a civilszervezetek száma. Ezek a szervezetek a legkülönbözőbb tevékenységeket folytatják, sok esetben olyan feladatokat látnak el, amelyeket az állam nem tud, vagy nem akar ellátni. A civil szervezetek a bevételüket magánszemélyek adományaiból, állami normatívából, vagy adókból fedezik. A civilszervezetek tevékenysége mögött valamilyen álságos politikai szándékot látni ostobaság, amit a kormányzati paranoia gerjeszt.
Javaslom megnézni, hogy az USÁ-ban hogyan értelmezik a civil részvételt: https://www.state.gov/non-governmental-organizations-ngos-in-the-united-states/ "Civil society in the United States encompasses a broad range of organizations that allow individuals to achieve their social, economic, and political aspirations by organizing themselves, unhindered, according to their own interests, needs, and priorities. We are committed to the idea that the public interest is served best when private citizens and members of civil society are able to choose freely the aims, organizations, and causes their support" . Miért helyeznék magukat fölé? Inkább vele szemben vagy vele együttműködve, ha nyitott rá.
Ok, én úgy hirdetem magam, mint a Kis Pista Természetjáró Egyesület ellenzéke. Mivel egy természetjáró egyesületnek nem lehet ellenzéke, így a Kis Pista Természetjáró Egyesület álcivil. Q.E.D.
Ezt nem elég kijelenteni, ha kormányok fölé képzelik magukat! Hiába néznénk ezeket a szervezeteket nem kormányzati szervezeteknek! Ne is használják a kormány, kormányzati szavakat a meghatározásukban.
A gnóm fodor úgy hirdeti magát oldalán, mint a soros ellenzéke. Civileknek nincs ellenzéke, főleg nem közpénzből finanszírozott ellenzéke. Azaz soros álcivil. War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength
Azt a civil szót még a George Soros sem sajátíthatja ki. Hiába mossa a CEU az agyakat, érzékenyítené a "lelkeket," az értelem legyőzi, még a Nyílt Társadalmat is! Én azon is elgondolkodtam már, hogy szándékosan félremagyaráztok, mert mindig abból adódik a félreértés is!
Ráadásul, ha megnézzük, hogy ezek a szervezetek hogyan definiálják magukat akkor minden teljesen tiszta: non governmental organizastion. Gondolom, egyértelmű, hogy ezek nem kormányzati szervezetek.
Ó, nem ez lenne az első eset, hogy fideszéknél átértelmeznek egy világos magyar szót. Lassan már tényleg lehetne szerkeszteni egy fidesz -magyar szótárat. Az egyik tudatosan és konzekensen hibásan használt szó fideszéknél a civil. Az agymosás működésére kiváló példa, hogy többen teljesen magukévá tették a szándékos félemagyarázást, és tényleg azt hiszik, hogy a többiek a hülyék.
Soros takarodj
link