Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 21:18

Soros az úriember?  

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az OTP Bank Nyrt. részvényeire 2008. október 9-én, a Budapesti Értéktőzsdén a tőzsdei kereskedés során kötött ügyletek körülményeinek tisztázására folytatott piacfelügyeleti eljárását lezárta. A piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt a Soros Fund Management LLC-t (888 7th Ave, 33rd Floor New York NY 101060001 United States) 489 000 000 Ft felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A Felügyelet a vizsgált magyarországi részvénytranzakciók mögött részvényswap ügyletet tárt fel, amelynek megbízói oldalán a Soros Fund Management LLC állt. 2008. október 9-én a Soros Fund Management LLC 390.000 darab OTP részvényt kért kölcsön egy londoni székhelyű befektetési szolgáltató értékpapírkölcsönzési részlegétől, majd röviddel ezután egy swap ügylet keretében valamennyi kölcsönkért részvényre short kitettség létrehozását kérte. A piacon elfogadott gyakorlatnak megfelelően a swap ügylet végrehajtásához, illetve abból eredő kockázatainak csökkentése céljából a londoni székhelyű befektetési szolgáltató befektetési szolgáltató közreműködésével a swap ügyletnek megfelelő short eladási ajánlatokat regisztrált BÉT-en a swap tárgyát képező OTP részvényekre.

A Soros Fund Management LLC a londoni székhelyű befektetési szolgáltatótól folyamatosan kapott az indikatív árra vonatkozó információkat, így tudta, hogy az általa egy ügyletként kezelt részvényswap során adott instrukciók a swap részvénylábánál olyan ügyletkötéssorozatot eredményeznek, amelyek a részvények árfolyamát erőteljesen lefelé nyomják, illetve amelyek alkalmasak a napi átlagárnál alacsonyabb záróár beállítására.

A Soros Fund Management LLC a kölcsönkért 390.000 darab részvényre 2008. október 9-én felvett pozícióját egy ellenirányú ügyletkötéssel másnap le is zárta.

Mivel a részvényswap ügylet részeként a zárószakaszt megelőzően, illetve a zárószakaszra időzített koncentrált nagymennyiségű „piacidegen” eladás alkalmas a piaci szereplők számára félrevezető jelzés adására, illetve félrevezető azon befektetők számára, akik befektetési döntéseiket a záróárra tekintettel hozzák meg, a Soros Fund Management LLC magatartása megfelelt a Tpt. 202. § a) pontjában meghatározott törvényi tényállás elemeinek. A társaság magatartása megfelel a Tpt. 202. § b) pontjában leírt cselekménynek is, hiszen a zárószakasz tranzakcióinak többségét eredményező ügyletkötések fentebb írt módon megvalósított sorozata szükségszerűen a záróár mesterséges beállításához vezetett.

Budapest, 2009. március 26.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 08:43
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
Emberek, gondolt már valaki arra, hogy mi van akkor, ha az otp vette igénybe a 600mrd-s bankmentő csomagot ?
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 08:14
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
Ez is igaz.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 08:10
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
Na jó Iti, de azért az egy elég extrém szitu volt.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 08:09
Előzmény: #90  eLBa
Ilyen azért volt már a történelemben,h réssel nyit egy papír és a stopposk b.hatják.
Pont ez az egy a stopp limit hátránya,amikor egy rés miatt átugorja az árfolyam!
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 08:06
Előzmény: #90  eLBa
Henci biztosan támogatná az ötletet.
eLBa 2009. 03. 27. 08:05
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
Normális esetben igazad van.De ez nem az volt,ezért büntették meg.Ne felejsd el hogy aznap a stoppoknak nem volt esélye,másnap meg 3400-on likvidálták az arcokat,ez abnormális helyzet.Én összeállnék azok helyében akik akkor elvesztették a pénzük nagy részét.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 07:50
Előzmény: #88  eLBa
Miért kéne kártalanítania bárkit is!?
Elég baj az,ha valaki úgy áll neki tőzsdézni,h nem számol bele esést is a lehetőségek közé.
Ha meg beleszámolja ezt az eshetőséget (az esés eshetőségét hehe) akkor meg mit csodálkozik,ha bukik?
Hol éltek...???
eLBa 2009. 03. 27. 07:42
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Majd,ha a büntetésen felül a soros kártérítést ad az okt 9-10-én likvidált trédereknek akkor elhiszem hogy nem tudott a dologról és bántja,amíg nem teszi meg addig üres szavak a reagálásában lévő sajnálkozás.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 07:30
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
,,A határozat indoklása szerint a társaság a kölcsönkért 390.000 darab részvényre 2008. október 9-én felvett pozícióját egy ellenirányú (vételi) ügyletkötéssel másnap le is zárta"

Felhívnám a figyelmet a KÖLCSÖNKÉRT szócskára a második sor elején!
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 07:26
Előzmény: #85  exley
,,Sorosnak nincs annyi tőkéje amivel azon az ominozus napon letámadták az otit"
:-))))))))
Mókás vagy! Lehet,h olyan short ügylet volt,h egy vas sem kellett hozzá.
exley 2009. 03. 27. 07:19
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
Én végig abban a hitben voltam, hogy a gur.chaa-nee. bízta meg a greget, volt fedezet ők akkor már tudták, hogy jön az IMF- EKB hitel. Ezt a tényt akarják a Soros manipulációval lefedni, de már késő Gur.cha.nee lemondott..totális kaosz, sztem legutobb Putyn is ezért volt olyan kimért Gur.cha.nee-val. Sorosnak nincs annyi tőkéje amivel azon az ominozus napon letámadták az otit. És még ezek a trükkösök akarnak újra miniszterek lenni.
Kiakartak robbantani egy nemzetközi valuta válságot, de a nyugat észnél volt, ahogy Szerbiában is. Ott időben lebombáztak mindent, nálunk időben elszigetelték ezeket a financiális terroristáka..
Ez már súrolja az összeesküvés elmélet határát, de ki tudja, mi trükköseink mindenre képesek.
Az is lehet, hogy Sors segíteni akar a bajba jutott elvtársaknak, színlelt segítség.
malachy 2009. 03. 27. 07:14
Tényleg, miért nem kérik fel miniszterelnökségre? Ha már ő (is) ilyen ügyes? Odavaló a bandába! :)))
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 07:10
Előzmény: #82  exley
Sztem meg az lesz az igazi mutyi,ha ennek a hírnek negatív hatása lesz az árfolyamra.
Érdekes eddig nem érdekelt senkit(kivéve a pszáf),h miért esett akkor, akkorát.
Most,h kiderült,elkezdünk rá esni???
Mert ősszel a soros shortolt???
Ne má!!
exley 2009. 03. 27. 07:04
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
Sztem még mindig azon az állás ponton vagyok, hogy figyelem elterelő akcióról van szó. Ma figyelni kell hogyan viselkedik a papper. Valami kegyetlen nagy balhé korvonalazódik, természetesen kisbüfi koppasztás.
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 06:30
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
Na,most mondták a híradóban,h 150 milliót kaszált az üggyel.Meg,h azt nyilatkozta,h nagyon sajnálja.
Tehát akkor lehet,h mégis ő volt Exley?
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 02:00
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
a sorOOOs keze?

szoktam róla megemlékezni
Törölt felhasználó 2009. 03. 27. 01:59
"2008. október 9. - 20:22 - Re: segítség
ez az otépé ügy u.olyan volt, mint soros támadása a forint ellen pár éve, London...
és valaki megindította a pletykát!

de Csányi is tökös ember ám, nemegyszer beszéltem vele és figyeltem a lépéseit távolról is!

(ugyanis nem minden közgyülin voltam ott, csak az óriásnyerőm előtt ! )

rapista"
exley 2009. 03. 27. 00:08
Előzmény: #77  exmnbs1
Nem vágta a haza a molly-t? A nady barátja, honfitársa mégist eladta a pakkját, és akkor mi van? legközelebb a nady száll ki az otiból, mindenesetre milliárdokat gyüjtöttek a kisbüfiktől és ez így van rendjén.
exmnbs1 2009. 03. 26. 23:56
Előzmény: #76  megint
"2008. október 9. - 20:22 - Re: segítség
ez az otépé ügy u.olyan volt, mint soros támadása a forint ellen pár éve, London...
és valaki megindította a pletykát!

de Csányi is tökös ember ám, nemegyszer beszéltem vele és figyeltem a lépéseit távolról is!

(ugyanis nem minden közgyülin voltam ott, csak az óriásnyerőm előtt ! )

rapista"
megint 2009. 03. 26. 23:17
Előzmény: #70  zsomci
Zsomci nagyon sajnálom az ismerősödet, de azt kell mondanom , hogy sokan shortolták az Otit 10-20 ezer darabokkal összeségében jóval többel, mint Soros akkor erre mit mondjak ?
Én is shortoltam ....
De a fórumról is sokan....
Akkor, most érezzem magam felelősnek ?
Szóval : Ha valaki tőkeáttéttel dolgozik akkor az tudja, hogy ez kockázatos(benne van aszerződésben is), ha meg saját pénzzel akkor tud várni egy két hetet ez az én véleményem.
Ettól még sokmindenben egyet értek a Jobbikkal, de nem keverem össze a tőzsdét a politikai szólamokkal, mert nem szeretek veszteni.
Szerintem a pénz és a részvény is hosszútávon logikusan működő dolog, rövidtávon meg lutri.
Aki lottózik az veszít- többnyire.
A barátod tettéért inkább azokat okold akik 5-4-3 ezer forintos árfolyamnál felelőtlenűl vételre biztattak sok kezdőt !
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 23:09
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
exmnbs1!
Te már megint eltévesztetted a topikot!
Késő van már,menj aludni,fárdat lehetsz!
:-))))))
exley 2009. 03. 26. 23:08
Előzmény: #69  Törölt felhasználó
Oly sokszor leírtuk átéltük, a kisbüfiket az elmült fél évben kirázták mint a bolon a f...t, hogy ez Soros Hernady, Csanyi, vagy julius beer, vagy Möbius, és még lehetne sorolni..nem mindegy?
Jó nagyokat kamuztak, hogy válság meg minden, közben meg amikor már minden kis büfi ki lett rázva milyen szépen elindult a Bux és az össze s papír.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 23:05
Előzmény: #71  exley
áhhh, értelmetlen.
exmnbs1 2009. 03. 26. 23:05
Előzmény: #19  kerikoma
de be ám!
exley 2009. 03. 26. 23:03
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Azt gondolod, hogy ekkora összeg birtokosainak nincs elhárításuk. Soros csak kigondolta volna már fogták volna a kezét. ne nézzétek Sorost amatőrnak.
zsomci 2009. 03. 26. 23:02
Előzmény: #68  megint
megint,

egy ismerősöm felakasztotta magát, mert az oti miatt akkor ment tönkre. ő is nyereségért csinálta. kissé más sorsa lett mint sorosnak. ő már nem jön vissza ha sorost 1 trilliárdért büntetik, akkor se.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 23:02
Előzmény: #68  megint
Különben meg ez pont olyan téma mint a mol védelme az omw-vel szemben...sokan fel voltak háborodva,h a labancok meg akarják szerezni a nemzeti kincsünket..
Hát nekem sem a mol,sem az otp nem tett még semmi olyant,amitől ne mondanám azt,h ott rohadjon meg mind egy rakáson aki e két cégen keresztül szívja a vérünket!Semmit nem jelent egyik sem,mivel már rég nem magyar se ez se az!
megint 2009. 03. 26. 22:57
Előzmény: #54  zsomci
Nem kéne faji alapra terelni ezt a témát !
Mindenki a nyereségért tőzsdézik, mi is Soros is ! Akinek ezzel problémája van annak más pénzkereset után kellene néznie, mert sűrűn fogják még csalódások érni !
Nem a shortal volt a gond, hanem a módszerrel , PSZÁF szerint is, de kérdem én Csányi hányszor állítja be a zárót bűntetlenűl - az mennyivel korektebb?
Sok nyereséget kívánok mindenkinek, de ébresztő, ez a tevékenység pénzről, nyereségről, veszteségről, megtakarításról szól - hogy más nagyobb pénzezzel és jobban csinálja, mint én , vagy te azt akár elfogadod akár nem attól még lesz ilyen.
Az meg közröhej kategória, hogy az otp shortja magyarhoz méltatlan - ez csak egy tranzakció, van nyitó meg záró lába következésképpen hosszútávon egyáltalán nem árfolyambefolyásoló, persze rövid távon lehet kellemetlen , de ez tőzsde és nem leánynevelő intézet.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 22:54
Előzmény: #65  exley
Akkor a te elképzelésed szerint, a te feltételezett támadóidról tudtak??
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 22:53
Előzmény: #65  exley
Nem ismerem a gyuribácsit és nincs kizárva,h te viszont jobban ismered úgyh nem vitázom!
exley 2009. 03. 26. 22:50
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Ne haragudj, de ez aljas rágalom. Soros, ha megtehette volna akkor sem tette volna meg. Ép ésszel közelítve ugyan ennyit bukhatott is volna, ha az eredeti tulajdonos közbe lép. Köztudott, hogy a Baden_Würtembergiekkel nem kezd ki, mivel tisztában vele, hogy alul marad.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 22:50
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Legyetek kemények a hovatartozást illetően!!
Nehogy má a fika egye az óvodást!
:-))))))))))
zsomci 2009. 03. 26. 22:48
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
mindig utolsónak szeretsz megszólalni vagy mi ? aszondtad eltűnsz értelmesebbet csinálni.

akkkor húzzá má....

elnézést a többiektől a hangvételem miatt.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 22:46
Előzmény: #57  zsomci
"én magam nevében írok és beválalom. ha te nem bírod bevállalni sajnálom. olyan vagy"

De, én meg bevállalom hogy nem vagyok ostoba...
Viszont nem vagyok hajlandó bizonygatni, hogy hova tartozok, és hova nem, és kit nyomtam fel és kit nem, csak nagyösszegű fogadás keretében... (azért kérem ki a keresztlevelem, és mutatom be a nemesi családfámat, ill. kov-tól hogy mit tettem és mikor) Szóval mondj egy összeget ha kötekedni akarsz, különben meg psszz....

Témát lezártam.

Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 22:44
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Jónás, mostmár elhisem azt, hogy a piac , további hasonló lépésektől tojva, tojta össze magát.

Merc, rendben. Megkövetlek. soros , nemzetiségétől függetlenül - ahol ne felejtsük el, hogy gondolkodni többé-kevésbé mgyarül gondolkodik xx évnyi emigráció után is - kib...ott undoritót cselekedett !

Topik gazda

kublaj1
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek