Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 14:55

Simor egyre optimistább  

Ugrás a cikkhez
A magyar piacok stabilizálódtak az államadósság hamarosan csökkenő pályára állhat - mondta a Reuters tudósítása szerint Simor András jegybankelnök egy külföldi konferencián. "A piacok normálisan működnek, a piacokon elegendő a likviditás mind...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=117291
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 06. 26. 16:46
Előzmény: #46  zepi
1. Borzasztóan rosszak a példáid. Te ill. a cikk szerzője egy működési mechanizmust írt le alapvető szakmai ismeret nélkül és ennek megfelelően alapvető tárgyi hibákkal. A példádban ez olyan, mintha nem a szerelőnek egy hiba után, hanem az összes autógyártónak akarnád megmondani, hogy szar, amit csinálnak, sőt az egész koncepció rossz.
2. "Elnézést kérek , amiért azt mertem gondolni, hogy nem egészen megfelelő irányba haladnak az ország gazdasági és pénzügyei"
És itt nem is erről volt szó. Az idézett cikk a BANKRENDSZER MŰKÖDÉSÉT írta le alapvető tárgyi tévedések és csúsztatások sorozatával! Ez nem ugyanaz, mintha az ország helyzetéről írt volna a cikk, ill. te. Kár így beállítanod. Ez is pl. egy csúsztatás.
zepi
zepi 2009. 06. 26. 15:11
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Bocsánatot kérek, amiért szakirányú végzettséget igazoló dokumentum nélkül véleményt mertem nyilvánítani. Elnézést kérek , amiért azt mertem gondolni, hogy nem egészen megfelelő irányba haladnak az ország gazdasági és pénzügyei, valószínűleg megtévesztettek
a mindennapi életben megtapasztalt negatív folyamatok,ezt csak erősítette az a néhány tucat földi halandó kikkel napi tevékenységem közben szót váltok és megosztják velem napi gondjaikat.
Tisztelt Esküdtszék ! Megbántam , hogy vitatni merészeltem a ballib közgazdaságtan nemes eszméit, kérem tettem méltányos megítélését és egyben bűntársaimmal egyetemben belátjuk,
hogy az utóbbi években bejárt út az egyedüli helyes és egyben követendő.

Ps.
Kedves péznyelő, ha a jövőben eléd tesznek valami possadt ételt mielőtt
bármit szóvá tennél, szépen kanalazd be, ha a szervízből elhozott autód nem úgy működik ahogy elvárnád , ne reklamálj, hanem használd , ha pedig szorít a cipőd , ne vidd vissza, hanem sántikálj. Elvégre sem szakács , sem szerelő, de még suszter sem vagy, nem érthetsz ilyen témákhoz.
Na szevasz
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:37
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
őseink ezer évvel ezelőtt egy mellérendelő viszonyrendszerben éltek de mióta ránk kényszerítették az alá fölé rendeltségi viszonyokat azóta csak romlanak dolgaink
amúgy meg ne legyél elkeseredve gondolj arra, hogy sok sok embertársunk nagyon nagy szellemi és lelki nyomorúságban tengeti mindennapjait
az anyagiakról nem is szólok
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:32
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
vicces vagy.

...másrészt néha sírni tudnék...

nemcsak azért, mert a szüleim több évtizedes munkáját baszták tönkre (nyugdíjas élet,stb.), de az én életemet és az utánunk következő nemzedék életét is...

egy ország vezetése legalább annyira felelősségteljes meló, mint egy vállalté, vagy vállalkozásé.....ezek a faszok (20évben mind) csak években, túlélésben, megúszásban, egyéni érdekben gondolkodnak

...tudom, tudom..naiv vagyok...vagy túl sok indiános filmet néztem gyerekként, ahol a törzsfőnök valahogy jobban szívén viselte a benne megbízó emberek dolgait, jelenét, jövőjét...
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:13
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
eddig Lippi eddig, mert 70 napja létrejött a rendszerváltás óta eltelt csúfos időszak első független kormánya, mely rendbe fog tenni mindent
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:12
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
kettő féle képpen lehet idomítani, terelni a nyájat..
- ostorral
- cukorral

most is vannak ilyen módszerek, csak amikor cukrot kéne adni, akkor ostort alkalmaznak, amikor ostort kellene, akkor meg cukrot
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:11
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
de kihozott a sodrodból látom, amúgy tényleg megdöbbentő, hogy mi folyik itt ezen a fórumon
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:08
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Zoli, félreértelmezed a helyzetet. Nincs szó itt semmiféle lelkivilágról. A cikkíró és zepi is olyanról írt, amihez nem ért. Ilyen egyszerű.
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:07
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
..ezért nem szavazok mostanában senkire...
..egy generáció már felnőtt, miközben egyetlen párt, egyetlen kormány sem hajlandó gyökeres változtatásokra, megszorító intézkedésekre
(lásd: BKV, MÁV, állami intézmények, közszolgák számának csökkentése, tb rendbetétel, családi pótlék, kisebbség, vállalkozások terheinek csökkentése, megújuló energia, környezetvédelem,..és a többi és a többi)
mindegyik csak addig nyalja az ember seggét, amíg biztosítva nincs általad a megélhetési politikai pozíciója a következő 4 évre...aztán meg...fos le magasról
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 23:03
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
hát belelépett a lelki világodba rendesen, adjál neki ne kíméld:)
azért az intelligencia szóval csak mértékletesen bánjál mert nem mindegy, hogy értelmi vagy érzelmi vagy más intelligenciáról akarsz szólani
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 22:59
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
MLM (multi-level marketing) rendszerű értékesítési körökben oktatják a pozitív gondolat erejét...ez egy vállalkozásnak már fél siker
...csak pozitívan és minden menni fog.. :D
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 22:58
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
És a kettőnk közötti különbség pedig az, hogy én nem égetem magam egy mérnöki fórumon, hogy ilyet belinkeljek. Ha pedig mégis megtenném, nem az lenne rá a válaszom a reagáló mérnököknek, hogy pedig az a "valóság", amit írtam, meg, hogy "te sem úszhatod meg".

De ez már vitakultúra, intelligencia, ill. a másik véleményére való nyitottság kérdése, vagy legalább annak létezésének elfogadása. Ja és persze alaptájékozottság egy olyan területen, aminek a fórumán részt veszek.
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 22:46
Előzmény: #33  zepi
Szerintem gépészként te tedd azt, és véleményezd azt, amihez értesz. Én sem akarom helyetted megtervezni egy hőerőmű gépészeti rendszerét. És még csak véletlenül sem merném azt állítani mondjuk úgy egészében az összes erőműre, hogy pl. bénák, csalók, lopják az energiát. Fura, hogy te gépészként viszont ugyanezt meg mered engedni magadnak a bankrendszerre vonatkozólag. Érthetetlen, hogy miért gondolod, hogy van rálátásod és szakmai kompetenciád megítélni a bankrendszert, ill. az egész világ pénzügyi rendszerét. Feltételezem: mélyreható, vagy talán alapvető ismeretek nélkül. (a belinkelt cikkek súlyos csúsztatások mellett alapvető tárgyi tájékozatlanságról árulkodnak).

Egyébként sejtettem, hogy mérnök vagy. Közgazdász nem dől be ilyen cikknek. Ez kb. olyan, mintha én neked belinkelnék egy "a mérnökmaffia lopja az energiát" című cikket, amiben hosszasan taglalom, hogy létezik perpetuum mobile, csak a mérnökmaffia eltitkolja ennek létezését, beszél mindenféle súrlódásról, 1 alatti hatásfokról, energiaveszteségről, miközben az erőművek semmi mást nem csinálnak csak energiából energiát hozznak létre, miközben a veszteség miatt kisebb a kibocsátott energia a bevittnél ezzel meglopva a világot. Pont ilyen egy hozzá nem értő mérnök kirohanása a bankok és a kamat ellen. És közgazdaságilag pont ilyen hülyeség a cikk.
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 21:30
Előzmény: #33  zepi
ejnye - bejnye zepi műszakisként belekontárkodsz ezekbe a témákba hát hová jutott ez a fórum
mivé válik a világ:)
zepi
zepi 2009. 06. 25. 21:27
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
A cikk több mint egy éves, azóta sajnos valósággá, és szerencsére egyre ismertebbé válik a tegnap még akár teóriának is nevezhető álláspont.
Amúgy gépész vagyok, szeretem a kézzelfogható, egyértelmű dolgokat, bár nem tudom, a szakirány hogyan kerül képbe.
A liberós gazd-polnak annyi, kár, hogy kicsit magával rántotta a világot is.
Ne gondold, hogy te , mint élharcosa megúsztad...
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 21:17
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
ne hagyd magad hajrá:)
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 21:05
Előzmény: #29  zepi
Ez, amit másodjára küldtél, ugyanaz a cikk. Mindegyiknek ez a közös cikk az alapja:
link
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 20:56
Előzmény: #29  zepi
Valóság? Talán egy vélemény. Egy. A sok közül. Abból is az súlyos tárgyi tévedésekkel, szakmai alaptájékozatlansággal és szándékos csúsztatásokkal teli fajta.
Mi a végzettséged, megkérdezhetem?
zepi
zepi 2009. 06. 25. 20:37
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Örülök, hogy tántoríthatatlan vagy.
Mit neked a valóság...
no, talán ez: link
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 20:31
Előzmény: #27  zepi
Ez komoly, hogy ilyen klasszikus csúsztatásokkal teli baromságot valaki komolyan vesz egy gazdasági, pénzügyi szaklapon? Nem ártana előbb tisztában lenni az alapokkal, aztán tovább esetleg... A cikkszerzőnek meg javaslom, hogy most már ne is fejezze be semelyik gazdasági sulit, így hogy nagyjából az első félév végén megbukott és kivágták:) De ne is írjon olyanról, amihez nem ért.

Közhely, hogy Magyarországon a pénzügyi kultúra 0, de azt gondoltam, ez a hely kivétel.
zepi
zepi 2009. 06. 25. 19:52
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 19:29
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Vissza kell szorítani a korrupciót, és az adót és járulékot nem fizető potyásokat fizetésre kell kényszeríteni. A családi pótlékot és a segélyt sajnos csökkenteni kell, ösztönözni kell a munkára való hajlandóságot. Sajnos a mostani helyzetben csak az általános 4 napos munkahét lehetne a jó megoldás, különben a munkanélküliség 20% lesz. Nyilván munkahelyet teremteni csak úgy lehet, ha valamire van kereslet is.
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 19:03
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 19:00
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Kinek a pap, kinek a papné.
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 18:59
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 18:56
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Ez meg Roubini:

"A riporter a kelet-közép-európai régió helyzetéről is faggatta a jósprofesszort, aki úgy véli, hogy a feltörekvő európai régió legtöbb gazdasága továbbra is bajban van. Egy pénzügyi válság bekövetkezésének szélén áll a térség - mondta Roubini a kelet-európai régióval kapcsolatban és megjegyezte: több tényező játszik ebben szerepet. Így például a nagy költségvetési hiányok, a külföldi devizában történő eladósodás és a túlértékelt devizák.

Aggódom Lettország és néhány más kelet-európai gazdaság miatt, mivel fennáll annak a veszélye, hogy összeomlik árfolyamrendszerük, annak ellenére, hogy az EU és az IMF is mindent megtesz ennek elkerülése érdekében. Roubini nemcsak a balti államokat, Ukrajnát és Bulgáriát említette a problémás országok között, hanem Magyarországot is, akik a leértékelődést ellen harcolnak. "

Simor meg optimista. Nagyszerű.

Gondolom Roubinit sem kéne olvasnom...

De akkor mit? Ajánlj még nekem kedves Pénznyelő olvasnivalót. Üres a könyvespolcom így, eddig a mein kampf volt ott három példányban, egyik keménykötéses cirádás, mellette Drábik összes, no meg a jobbik programja százhárom példányban, hogy osztogatni is tudjam.

De lespörtem ezeket. Most MNB-t olvasok. Simor is optimista...nem is tudom mi bajom van....
Törölt felhasználó 2009. 06. 25. 18:19
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
"Mi soha nem fogunk csökkenő pályára állni. Ha nem tudjuk fizetni az adósságot, akkor veszün fel újabb hiteleket. Amíg adnak. Ha már nem fognak adni, akkor államcsőd."
Azt mindenki látja, hogy most szar a helyzet. De sosem ez a kérdés. Hanem, hogy mi a megoldás? Szerinted hogyan lehetne csökkenteni az adósságot?
A "ne az emberekkel fizettesék meg"-hez hasonló dumákat, meg a ne fizessük vissza, meg ezeket hagyjuk. Szóval szerinted?

Topik gazda

terrence
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek