Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 03. 02. 19:32

Segítenek a lakáshiteleseken  

Ugrás a cikkhez
Elfogadta a Parlament a munkájukat elvesztők lakáscélú hitelére vonatkozó állami garanciáról törvényt hétfőn. A képviselők 196 igen, 18 nem szavazattal, 155 tartózkodás mellett szavazták meg a javaslatot. A törvény értelmében áthidaló kölcsönt...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=111083
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 03. 09:05
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Azért valljuk be, van némi különbség a lakásvásárlási és a szabad felhasználású jelzáloghitel között.

Első körben én is azokat segíteném meg, akik azért vettek fel hitelt, mert másként nem tudtak lakhatáshoz jutni. Náluk valószínűleg jobban megterheli a családi költségvetést a hiteltörlesztés. Főleg azért, mert lakásvásárlási hitelt nem 5-10 éves futamidőre vesz fel az ember, arról nem is beszélve, hogy forint alapon irreálisan magas a törlesztőrészlet.

Persze nem azt mondom, hogy a szabfelesek le vannak sz*rva, de azért azt érezzük már, hogy aki a karácsonyi ajándéközön miatt adósodik el, vagy kocsit vesz, felújít, netalán utazásra költi a pénzt, az kicsit más kategória. Ők gondolkodhattak volna kicsit előre, például nem teszik ki magukat az árfolyam ingadozás kockázatának, és forintban veszik fel, nem svájci frankban.
Törölt felhasználó 2009. 03. 02. 20:16
Előzmény: #1  portfolio
Mindig is elgondolkodtam azon, amikor megalkotnak egy törvényt, hogy mindig olyan átgondolatlan. Mert most is mi történik. Beskatulyáztak egy réteget, a többi hitelt felvett ember, aki nem felel meg a kritériumoknak, az le van sajnálva. Mert rengetegen vannak akik felvettek hitelt nem lakás vásárlásra, jelzáloghitelt és nincsen munkájuk és nem tudják fizetni a törlesztést. Azokkal mi van? Ugyan úgy gondban vannak. Miért rekesztik ki Őket? Ugyan úgy segíteni kell rajtuk. Mert a bankoktól ne reméljünk segítséget. Arra nem méltatják az embert, hogy rákérdezzenek, tudunk- e segíteni valamiben? Szóval ez a törvényalkotás. Szerintem mindenkinek jár a segítség.

írta:

Vinkó Zsolt

Topik gazda

besszi
5 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek