Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Majd elkezdődik újra szíriában is a kitermelés, ha pedig a világgazdaság begyorsul, nagyobb lesz a kereslet az olajra is.link
Itt a weblap alján van egy kis elemzés a MOL-ról.
Véleményem szerint markánsabb pozitív fordulat akkor jönne, ha végre sikerülne pontot tenni az ina ügy végére. Tavaly óta az egyre feszültebb ügy nem egyszer vágta haza az árfolyamot. Bár tény hogy az esés vehemenciája kicsit csökkenni látszik. Az eredménynek nem tett jót a szíriai leállás sem. A csökkenö olajkereslet sem. Plusz az inanak sem volt jó a gyj.-e. Gáz üzletág sem nevezhetö éppen jövedelmezönek. Mondjuk az elemzök nagyon rosszat várnak, és ha egy picit is jobb lesz felpattanhat picit, de hosszú távon egyenlöre nem látok pozitiv fordulatra utaló jeleket. ( érdekes hogy tavaly ilyenkor a mol forumban még a 20k elérését latolgattuk. ) 13k-nál már lgondolkoznék egy hosszabb távú beszállóra. Ja és még a dana gasnal is van 1,5%nyi pakk...
Fullon vagyok! Van még terem kockáztatni, hisz 4153 óta vagyok benne. Nem mondom hogy nem bánom, hogy nem adtam el 4320on. Gondolkodtam pedig rajta. Jó lett volna ma visszavenni, de ez van... holnap azért sok minden eldöl, ha nem ugy alakulnak a dolgok ahogy várom, akor dobom.
Milyen szép záró:) 230 feletti, amilyet jósoltál :) Tőkém 1/3-a felhasználva, 2/3 beszállóra vár... Többször írtam már, hogy a full tőke állapotot a sávos beszállás stratégia miatt nem szoktam elérni ( egyszer sikerült csak, amikor 1.650-ért volt az oti, de már csak 250e tőkém volt, mert addig előttem mind ). Várjuk a holnapot...
Amíg a mol-ina ügy véglegesen meg nem oldódik, addig mindig ott lesz a nyomás a papíron, tény hogy alulárazott, de ha a kockázatokat nézed a jövöjét tekintve ( a gyj.-e sem biztos hogy tul jó lesz... ) nagyon nagy kockázatok mutatnak lefele, ráadásul ma tört a 14800 is... hát figyelgetem egy ideje,de én ezen a szinten még nem vennék. 13k körül talán. Másik oldal: lassan a világvége is be van árazva a papírban. Tavaly óta kb. 23%-ot esett, tehát elöbb utóbb megáll az esés.... kérdés hol az alja... az is fontos, hogy átsúlyozzák az msciben vagy nem. Nem lennék meglepve ha csökkentenék a súlyát.. biztos választ ugyan nem adtam, de érdemes elgondolkodni, a fentebb említett dolgokon és az alapján döntést hozni. Sok függ hogy mekkora idötávban gondolkodsz, mekkora a kockázattūrō képességed...stb.
Ez azért sántít egy kicsit szerintem, ki az a marha, aki - ha biztos a shortjaban - nem viszi azt át másnapra. Te is ezt teszed, nem? Akkor miért gondolod, hogy más nem ezt tenné? Ráadásul akkora tételben. :o
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.