Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 09:23

Rajtunk röhög a román kamionos  

Ugrás a cikkhez
Várhatóan 2010-ig nem vezetik be az úthasználattal arányos elektronikus díjfizetési rendszert (ED) - értesült a Világgazdaság kormányzati forrásokból. Éves szinten 30 milliárd forintnyi extra bevétel esik ki ezzel a költségvetésből.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=98465
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 19:18
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
hoppá ! az osztrákoknak miért sikerült!

mert akkor a km-pénzt szednek, h a kamionosok a turisztikából élő Ausztrián, pullmann-kocsiban szundiálva átrobonak, a kamion a rollán...meg lehet ez oldani, akár 3 vasúti sin is elfér egymás mellett mig a hat-nyolcsávos utakon, nem a mi keskeny útjainkon is száguldó koporsók..

számold ki a kárösszegek mellett az emberanyagban HÁBORÚS szintű a veszteség!

Rollallalalalala!
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 18:23
Előzmény: #1  portfolio
"Valószínűleg horribilis áron sikerülne csak megcsinálni a rendszert (extrém domborzati viszonyokra vagy a kiemelkedő technológiai színvonalra hivatkozva), így a bevezetés eltolásával valószínűleg egy botrányt spórol meg magának a Gyurcsány-kormány."
jó poén, de azért én valahogy nem tudtam rajta röhögni... fuckin' wankers in da house! ha nem azzal foglalkoznának, milyen újfajta vizsgálóbizottságot hozzanak létre meg hogy hogyan csaljanak a vagyonnyilatkozatnál , akkor lenne rá idejük... a legszánalmasabb, amikor saját korrupciós ügyeik kivizsgálására markolnak fel újabb lóvékat bizottsági tagként, elnökként, kávéhozóként... apropos, mekkora a ktgvetése a képviselők fizujának, ktgtérítésének, egyéb cuccainak? magyarán: mennyibe kerül nekünk ez az eszement "management"
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 16:06
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
buxi,
te milyen nációjú zöldségeket árulsz?
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 15:41
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Még szeretném írni ha lenne is vonatos kamionszállítás írjátok hogy 20000-30000megy a városokon keresztül.A vonat max 40-50re képes.Sok vonat kellene!!
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 15:31
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
A kamionszállítás azért szünt meg vonaton mert drágább, és jóval lassubb volt a vonat rendezés miatt mint eljönni lábbon.Ezt egy MÁV vezető mondta.Valahol megvan a híreknél.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 15:24
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Egyszerű, nem kell pestre beengedni a vidéki munkaerőt. Termeljenek otthon, nem kell importálni krumplit.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 15:22
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Rendeltem egy konténer árut japánbol.A fuvar idők?Japán -Hamburg 2hét hajo,Hamburg Komárom 1 napvasut(szlovák),Komárom-Győr 2hét vasúttal Magyar.Szerinted mikor fogok vasúttal fuvaroztatni?
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 14:11
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
a drága energia beb.szik annak, hogy ide-oda szállítgassuk a krumplit. Csak a fahéjat meg a borsot fogják messzire vinni, mint a brit birodalom fénykorában.

Ami szintén ez irányba hat: a kaja meg olyan drága lesz, hogy bőven megéri helyben termelni, cserépben az erkélyen meg a felszántott játszótereken. Más kérdés, hogy a munkátlan lumpentömeg nem akar még ennyit sem dolgozni, inkább vidékre megy fosztogatni, akár állami segédlettel, mint az ötvenes években.

psimon
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 14:07
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
nálunk is csak a kulákozó bolsi média meg az általuk behülyített irígy prolik :) Néhány százezer ember. Egyék a kínai besugárzott zöldséget, a hormonkezelt csirkét, a világító halat meg az egyéb hulladékokat. Ettől persze még hülyébbek lesznek, de hát ez a modern (balliberális) társadalom. Itt.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:41
Előzmény: #56  Törölt felhasználó

Érdekes hogy Brüsszelben nem fújogattak a drága traktorokra.
Tudjátok hogy miért?
Mert a saját országukban termelt paprikát eszik. :)
mondoka 2008. 06. 20. 12:39
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Szóval irredenták meg nacionalisták vagyunk!
Nálunk verik meg aki idegen nyelven beszél ,
meg aki láthatóan román , szlovák,vagy szerb!
Hát ez így van barátocskáim!
Min is csodálkozunk?
-Jaj bocsánat élünk! -bocsánat levegőt vettünk!
-pitizhetünk még?
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:39
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
sőt megvagyok a spanyol paradicsom nélkül is (szvsz a magyar zöldségek, gyümölcsök sokkal finomabbak, mint a külföldiek, azok mind vízízűek)

Az import behozatalból tud csak a Budapesti meggazdagodni.
Mivel hogy a városban nincs termőföld.
Mit csinál hát?
Elárassza a multikon keresztül az országot spanyol paprikával.
A magyar vidéki termelést meg ott fúrja meg ahol csak tudja.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:33
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
en sem szeretem a kamionokat, de sajnos ez a globalizacio. Szerinted mennyi ido alatt jut el a tejtermek a-bol b-be kozuton es mennyi ido alatt vasuton?
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:30
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
szerintem nem talalsz olyan romant aki ne orulne ha borsot torhet az irredenta, nacinalista.....Magyarorszag orra ala. Csak tudod itt egeszen masrol van szo. En egy olyan kisvarosban elek ( kb 20.000 lakos) ami Romania nyugati hatarszelen eszakrol delre atereszti a kozuti forgalmat. Ne gondolld hogy nem latok napi 10-20 magyar rendszamu kamiont, a nagyon sok ukran, nemet, cseh es meg a csuda tudja hanyfele kozott. Ez mindd ugy, hogy az utak ugyanaazon a szinten ( szelesseg, futofelulet minosege, alapozas ) vannak mint 1989 elott. Ezen az uton ingazok naponta 37 KM-t oda vissza a munkahelyemre. Aki csak egyszer is kiprobalta a kalandot, hogy vegig menien az E19-esen Nagybanyatol Temesvarig annak lessz igazan osszehasonlitasi alapja.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:24
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
tulipan, tudod én szívesen megvagyok a román húsfeldolgozóban, a spanyol pulykabőrből készült "szuper" minőségű készítmény nélkül is!
sőt megvagyok a spanyol paradicsom nélkül is (szvsz a magyar zöldségek, gyümölcsök sokkal finomabbak, mint a külföldiek, azok mind vízízűek)
sajnos nagyon erős a kamionos lobbi mind idehaza, mind külföldön.
a kormányoknak nem engedni kéne nekik ha sztrájkolnak, hanem tudomásukra hozni, hogy van alternatívája is a közúti árúszállításnak. s ha az olcsóbb (és környezetkímélőbb, akkor azt ttámogatni!
az egyik ilyen a vasúti árúszállítás. régebben láttam még mo-on is tehervagonra felrakott kamionokat. sajnos mostanában ilyet nem láttam. abban bíztam, hamár eladták a máv cargót, akkor az új tulaj előrukkol ezzel, de eddig nem hallottam semmit.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:14
nem, hiszem.... mutassák mér meg nekem azt a kamionost :) szenzációhajhász újsűgírók a javából, de akkor miért nem egész Románia, vagy a Világ vagy univerzum, és miért csak röhög, (bár inkább nevet, szebben hangzik, szóval visszavehetnének a az arcukból (pofájukból)...
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:11
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
amennyire en tudom Szeged egy jelentos gazdasagi kozpont es arueloszto. Szerintem a sok kamion azt is jelentheti hogy a varos arufotgalma ( import-export) magas szintu. Nem biztos hogy csak atutazo forgalom terheli.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:06
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
igen,
lehetett volna kevésbé hangzatos is a cikk címe.
Csorna meg tényleg katasztrófális, ráadásul 90-95%-a külf kamion.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 12:01
Előzmény: #47  mondoka
szerintem egyik fórumozó társunk sem kezdte a románozást, hanem ha valaki, akkor az maga a cikk írója volt!
nyugodtan adhatta volna a címnek, hogy Rajtunk röhögnek a külföldi kamionosok. vagy így már kevesebben kattintottak volna a cikkre??

egyébként egyszer azt hallottam, hogy az elkerülő nélküli vidéki városokban végzett forgalomszámlálás alapján Csorna végzett az első helyen. napi 20 000 átmenő forgalom a 85-86-os út közös szakaszán. ebből 5 000 kamion!
a nif honlapján 2015 szerepel az M86-os elkészültére
az M43-as Szeged-Makó szakaszra is 2015 van link
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 11:40
Előzmény: #46  air314
air,
hát így valahogy.
De nézz körül csak ebben a fórumban.
mondoka 2008. 06. 20. 11:34
Előzmény: #46  air314
Lehet,lehet.
De mindennek megvan a kockázata.
Mit tehet bárki is ha mondjuk xy Józsinak ezt van kedve kiabálnia?
Mert hát szólásszabadság van - van valahol...
air314 2008. 06. 20. 11:11
Oké, de nem kellene jobbos jelszavakat skandálni és a kormányfőt távozásra szólítani, egyszerűen csak élhető életet, meg járható utakat, meg friss levegőt, megilyeneket .....
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 11:10
Előzmény: #44  mondoka
az elkerülő utat meg kell építeni!

az állami kasszában kell hogy legyen erre is pénz.

rengeteg adót befizettünk.
nehogy mán kunyerálni kelljen egy elkerülő utat!

mondoka 2008. 06. 20. 10:55
Előzmény: #43  air314
Utyan má ! útlezárás a kamionosok ellen?
Még aki soha nem is csinált ilyet mint jómagam -
az is mindján a hátán érzi a gumibotot - még az útlezárás gondolatától is.
Hát az (mingyár) gyúrcsányellenes provokáció volna !
Hogy is gondoljuk!
air314 2008. 06. 20. 10:47
Ezt alá tudom támasztani.
3 hete 70 perembe került, hogy Makóról átjussak Szegedre. (35 km) Kb 120 kamion szembe, és tényleg nem érdekli a záróvonal, a felező, a lámpa, a rendőr, semmi . A vicc, hogy a rendőrt sem érdekli a román kamionos, ő mehet.
De szerintem nincs mégegy ilyen birka nép, mint a magyar, hogy az ország 3. 4. legnagyobb városát tönkreteheti a kamionforgalom....
A francia, belga.... népség már régen csinált volna 1-2 hét teljes útzárat a város határában, és akkor menjenek a kamionok amerre akarnak.
Nálunk hiányzik az emberekből ez az önrendelkezési...érzés, 40 év alatt sikerült kiirtani a társadalmi kezdeményezés minden szintjét az emberekből. Addig nem tágítanék, amíg le nem írjaák feketén-fehéren, hogy 1 év múlva kész az elkerülő...
Ez van, ilyenek vagyunk mi magyarok, nyeljük a balkán bűzét, míg magunk is balkán leszünk!
mondoka 2008. 06. 20. 10:39
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
No azért az nem mindegy hogy ha más
(akár lakosság)
számláját is.
Törölt felhasználó 2008. 06. 20. 10:37
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
s kint Brüsszelben nem azt nézi hogy milyen drága egy traktor hanem azt hogy végül is az ő érdekében sztrájkolnak a magas üzemanyagár ellen.

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek