Topikgazda: Törölt felhasználó 2007. 07. 10. 10:25

Rába: Over the top?  

Ugrás a cikkhez
Növekedési sztori? Szektoriális felértékelődés? Felvásárlási aktivitás? Számtalan tényező, mely a Rába árfolyam erősödése során magyarázatként felmerült az elmúlt hetekben. Jelen írásunkban azt - a részvényárfolyam szempontjából jellemzően legoptimistább - feltételezést vizsgáljuk meg, hogy a társaság felvásárlási célponttá vált. Az elmúlt egy év európai autóipari felvásárlási tranzakciói indokolják-e a jelenlegi árazást, vagy már a felvásárlási prémium által indokolt szinten is túlszaladt a piac?

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=85170
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 07. 13. 00:06
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
adta=adat
Törölt felhasználó 2007. 07. 13. 00:06
Előzmény: #19  stoky
stoky!

ha nem látod mi a baj egy olyan elemző cikkel, ahol durván félrelő az egyik adta, akkor kár beszélgetni. részemről ennyi
stoky 2007. 07. 12. 23:35
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
szikra 600 forintnál volt . meg 800 nál meg ezernél ))) én is csiholtam )))
most már tűz van, az meg nem teccik annyira
stoky 2007. 07. 12. 23:24
Előzmény: #16  neomodel
kb ez van..
csak az a fránya dollár csak tovább gyengül... nem a q2 lesz amiért veszik az biztos,
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 23:24
Hello, Hello,
Itt kisbüfi!

A cikk megjelenése a főhelyen - ahol mindenkinek egyből szemet szúrt - kísértetiesen egybeesett a zuhanással. Én is eladtam a felét akkor, de nem bánom mert biztositásként szolgál.
A nagy emelkedés miatt egyébként is feszült helyzetben csak egy szikra kellett a korrekcióhoz - ezt adta a Portfólió.

Helyesbités nem lesz, mert akkor a jövőbeli elemzések is hitelüket vesztenék. A kedves elemző úgy gondolja, hogy egyenlőre elég volt a Rábából - ezért most kicsit csőlátásban szenved - és sorozatban negativ megjegyzésekkel fűszerezi az árfolyam alakulását.

Emelkedés lesz, mert a Rába jó és folyamatos vételi nyomás van. Csak az a kérdés, hogy az emelkedés rövid v. középtávon folytatódik.
Üdv.
neomodel 2007. 07. 12. 22:56
Előzmény: #14  stoky
A cikkre a válasz a befektetők döntése. Kit érdekel a véleményük. Mert ez vélemény, nem a valóság. Majd legfeljebb kijön a 2Q és felszáll a füst, addig meg veszik tovább, ahogy kell, és lehet megint újraszámolni az egész történetet. Az árfolyam meg addigra szépen megcombosodik.
stoky 2007. 07. 12. 22:51
Előzmény: #14  stoky
ja a klimax.. 1 hét alatt 30% up, rsi 90... mi ez ha nem klimax? az a 5% esés természetes korrekció volt.. hogy visszaáljon normális értékre.. bár még igy is magas egy kicsit, főleg hetes charton nézve
stoky 2007. 07. 12. 22:49
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
média soha nem korrigál.. csak perre, vagy ügyvédi fenyetésre..

egyébként most se látom mi a gond a cikkel?
ők igy látják és számolják.. biztos direkt volt hogy jó sokat vegyenek... na ez a vicc, nem a cikk
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 22:18
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Ez az !

Veszekedés helyett vita !
Érvek - ellenérvek .
Ebből lehet szűrögetni ...
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 22:13
Előzmény: #10  stoky
stoky!

1a média szokta korrigálni magát, pláne a magára sokat adó szaksajtó

2ez nem kispista adatbázisán, hanem a cég jelentéseine alapul
3a forumokat nézik, volt már akinek a jelszavát is letiltották
4ez egy kevés elemző által követett papír, ezért nem mindegy ki mit ír. a portált meg pont a pár kisbüfinek írják
5a párszáz forint itt szerény számításom szerint 400-500 forintot jelent, ha neked ez nem számít a rábában, akkor vagy nagyon gazdag vagy, vagy kevés a rábád
6nem értem a klimaxos szó jelentését ebben a kontextusban. az esést nem csak a portfolióra fogták itt
7valóban, a nagyobb befektetők saját száamik után mennek, épp ezért lenne fontos, hogy kisbüfik is jó számokat kapjanak
8adom
9adom
10 ez meg egy értelmetlen mondat.

ha mindegy neked, hogy mit ír aportfolio, akkor minek olvasod, minek forumozol?

ha valaki fair valuet számol, azzal nem azt mondja, hogy a papírnak el kell értnie azt az árat. csak annyit, hogy egy modell szerint annyi a papír értéke. viszont ha a modell jó de rossz adatokkal dolgozik az elemző, akkor az egésznek nincs értelme. én sajnálom, mert a portfolió egy viszonylag jól összefogott gondolatmenetben jutott el egy szar következtetésig, csak azért, mert egy helyen rossz számot ütöttek be az excelbe. ennyi
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 21:46
Előzmény: #10  stoky
Kösz, Stoky !

Kimerítő volt . :)
stoky 2007. 07. 12. 19:29
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
GaborGabor
1 médiák nem szoktak korrigálni csak ugy
2 nekik ilyen az adatbázisuk, nem kispistáét nézik
3 ha valaki akar valamit ott lent van az email címűk, mivel a pf nem nézi a fórumot
4 hogy mit irnak tökmindegy, az árakat nemigen tudják manipulálni, pár kisbüfi max elad (na aki erre adott el az is egy nagypancser) de volt ilyen??? szerintem nem.
5 az a pár száz forint nem oszt szoroz
6 amikor emelkedett 1 hét alatt a papir 30% kissé klimaxos volt. amikor esett 4% ot mindenki a cikkre fogta... ez csőlátás
7 gondolom a nagyobb befektetőt nem a pf cikke után döntöttek
8 1 éve irja a pf hogy a rába jó befektetés lehet - anno 1200 tól... most 2200 akkor ki tesz be a másiknak?
9 a papir annyit ér amennyit adnak érte
10 sok papir tulaj irhatna, hogy nem jók az érték számolások, szerintem mindegyik

Ez az értékelés teljesen másodlagos dolog.. csak egyesek személyük és a papirjuk elleni támadásnak fogják fel...

és ha azt irják hogy 2200 felett kockázatos akkor mi van?
ANY már hatszor tullépte a javított célár javítását is..

hol vannak a tőzsdéken reális árak???,
sehol!
reális ár a jelenlegi árak alatt van messze...
de azért emelkedünk tovább és tovább ))) ebből élünk, gyarapodunk... e-van
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 19:06
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Stoky !

Kifejtenéd bővebben ?
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 18:21
Előzmény: #7  stoky
én meg azt nem tartom korrektnek, hogy 2-3 napja mindig kommentárt fűz a portfolio a Rába árfolyamhoz: " a jelenleg ismert adatok alapján már prémiummal forog a szektortársakhoz képest" vagy a " a jelenleg ismert adatok alapján fundamentálisan túlértékelt"

Erre mi szükség? Nem egy független internetes újság vagytok???:

Ez tényleg ciki, jó lenne egy helyesbítő és elnézést kérő cikket írni!!!
stoky 2007. 07. 12. 18:07
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
nagy itt a sötétség a fejekben
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 17:44
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
kedves pofatlan. nem értem a hangenemedet, szerintem a portfolió azon kívül, hogy nem tud néha számolni és negligálja a kritikákat,nem szolgált rá erre
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 17:40
Előzmény: #4  BozsoBozso
Egyszerűen pofátlanságnak és alpári eljárásnak tartom, hogy a Portfolio szerkesztősége vélt vagy valós sérlemeit úgy torolja meg (lásd ezt a fórumot), hogy objektívnak mondott elemzéseiben üzenget vissza a neki nem tetsző véleményeket író fórumozóknak. Pl. tegnap, és ma is.

Ez nagyon ciki!!!!!!!!

BozsoBozso 2007. 07. 12. 16:43
Én is támogatom ,hogy korrogálás történjen hiszen a portfolió-nka a feladat hogy OBJEKTIVEN tájékoztasson és itt most számítási hiba történt.
watson
watson 2007. 07. 12. 16:08
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Tisztelt Portfólió!

A jelenlegi vagy akár a cikkírásbeli árfolyammal számolva sem 33,4 :-)
12,9millió db x 2.180Ft = 28,1mrdFt
Törölt felhasználó 2007. 07. 12. 15:59
Előzmény: #1  portfolio
TISZTELT PORTFOLIO!!!!!!!!!!!
újra kérlek benneteket, korrigáljátok a rábás cikketeket a helyes részvényszámmal. így félrevezetitek az olvasókat!!!!
Idealista Pista
a helyes részvényszám, saját részvényekkel korrigálva 12,9 millió darab. ennyivel számolva a jelenlegi market cap nem 33,4 milliárd forint

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek