Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Ha a közgyűlés megszavazza a kivezetést (75%-kal), szerintem akkor is kötelezően fel kell ajánlani egy kivezetési árat. Amit a közgyűlés határoz meg. Ahogy én értelmezem, ez az 5700 Ft csak egy egyszeri gesztus, ez nem lett volna kötelező egyáltalán. De aki nem ért egyet a cég stratégiájával, azonnal elhagyhatja a hajót. Nem gondolom, hogy ez az 5700 egy magas (vagy akár reális) ár volna, de nem is lehet az, hiszen a cég vásárolja, nem Zsiday. A céggel pedig saját tőke alatti áron van értelme vásárolni, különben nem teremt értéket.
A hosszabb időre tervezés szerintem nem Viktoron múlhatott...
A szűk IFRS könyvvizsgáló klikk vastagon fogó cerkájából és szar munkája valószínűleg nem a tőzsdénmaradást támogatta a nagytulajoknak szemében, ahogy az MNB elvárásai és szar munkája sem.
Könyvjelzők szar munkájára lásd pl. a Rába ingatlan nélküli állami ajánlatát 1200 helyett 815-ön!
MNB szar munkájára túl sok eset van, de elég a Quaestor, BC eljárásokat megtekinteni.
Szóval az 5700-as ajánlat korrektnek tűnik és nem kötelező elfogadni annak akinek nem tetszik.
Ha egy részvényes előnytelennek látja a cégre nézve akkor meg pláne miért nem adja el előnyös eladói oldalról???
A 3 kérdésből 2-re igen a válasz, a 3-ra pedig 70%.
Nem az a problémám, hogy valamit 5700 el kell adnom (mert TBSZ számlán van), amit 5900-ért vettem (szerencsére kis mennyiségről van szó), hanem pont erről a cégről. Arról, hogy a Plotinus esetében a korábbi nyilatkozatok azt sugallták, hogy sokkal hosszabb időre lehet tervezni. Minden blogbejegyzését olvastam, és azt gondoltam, hogy ilyen téren lehet benne bízni.
És tisztában vagyok, hogy a tőzsdén bármi megtörténhet.
OFF
Régóta olvaslak, bírtam a hozzászólásaidat, tanultam is belőlük, de most nekem is feltűnt, hogy amióta visszajöttél, nem vagy annyira visszafogott, mint korábban. Más topikokat olvasva is ezt tapasztalom. Azt hiszem ez nem válik előnyödre.
Igen, a cég feltehetően 5700 ft/ részvénynél többet ér. Viszont, arról, hogy a cég mennyiért vásárolja ki a tulajdonosokat neki nem lett volna joga dönteni, ez közgyülési kérdés! Vételi ajánlatot a saját pénzéből tehetett volna csak, a cég pénzéből nem. 1. aktuális pénzügyi jelentés nélkül senki se tudja rajta kivül mennyit is ér tényleg a cég jelenleg. 2. a benmaradó tulajdonosok kárára nen lenne joga könyvszerinti érték feletti ajánlattal dobálozni! Ez így a részvényesek teljes lenézése, bennfentes magánakció! Félreértés ne essék, a jelenlegi szituáció közel sem egyenértékű a szokásos sajátrészvény vásárlási protokollal, hiszen mögé lett téve egy a többség számára tarthatatlan jövőkép, azaz kiszállási kényszer! Innentől egyetlen korrekt megoldás van, a közgyüléséig felfüggeszteni a részvényt, hogy ne azon múljon a részvényesek sorsa, hogy a pánik kiszállások miatt a közgyülésre már nem marad elég szavazati erejük az őket megillető döntési jog gyakorlására.
Végig gondolva az egészet a történet szerintem nagyon egyszerű. Mikor Zsiday bevezette a tőzsdére a plotinust akkor szüksége volt tőkére, mert neki nem volt elég. Aztán szépen nőt a saját tőke, viszont most át akar menni real befektetésbe amiben nem talál kelően nagy befektetési célpontot. Viszont a tőzsdei jelenléttel csak a baj van számára jelenleg. Tehát szépen kivásárolja a kicsiket, ezzel a felesleges kp-t elkölti és marad pár nagy tulajdonossal a cégben, vesznek még pár ingatlant és szép lassan építkeznek. Ehhez viszont az kell, hogy a többi nagy tulajdonos tudjon a tervekről, mert Zsidayt a kötvényeivel együtt is nagyon kevés egy közgyűlésen. Ez viszont felveti a bennfentes kereskedést, nem véletlen, hogy csak a mellébeszélés van a közleményekben és az interjúban is.
Az 5700-as ajánlat meg nevetséges. Már korábban a kötvény vásárlásoknál feltűnt, hogy nagyon garasozgató Zsiday, ha bekerült a könyvbe egy kicsit is olcsóbban kötvény (olcsóbb volt kötvényt venni, mint részvényt, mert a kötvény mögötti részvények ára olcsóbbra jött ki), egyből lecsapott rá. Többször is előlem halászott el kötvényt, pedig neki az tényleg csak apró pénz.
A saját tőke 5603Ft, amiben a real befektetések bekerülési értéken vannak számon tartva. Nyilván többet érnek a real befektetések, gerincklinikának folyamatosan nő ebidta-ja, Hostel felújítva, működési engedéllyel, bepromózva többet ér valószínűleg, váci utca irodaház megtalálására, megvételére elment nyilván Zsidaynak egy csomó ideje, energiája, de ez nincs benne a bekerülési értékben.
Úgy gondolom a korrekt az lett volna, ha legalább 6000Ft-ot ajánl részvényenként. Akkor se örülnék, mert egy jó cég távozik a bét-ről, de akkor nem haragudnék Zsidayra. Így viszont az egész a TVK-ra hajaz, ott is mikor feleslegesé váltak a kisrészvényesek akkor ki lettek tessékelve a papírból. Gyorsan az éves jelentés előtt, nehogy egy kicsivel is többet kelljen fizetni. Zsiday nem hiszem, hogy azt korrektnek érezte akkor, de ő ugyan ezt teszi, csak ő a real befektetések valós értékét nem akarj kifizetni. Sőt ő rosszabb, mert nincs 90% részesedése, tehát ha neki nincs hátéralukja a többi nagy tulajjal, akkor esélye se lenne kivezetni a bét-ről a céget.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)