Hát anyagilag nekik gondolom bármikor megérni eladni. Persze azért az korrekt tőlük, hogy nem öntik be akár árfolyam alatt is, mint a NAP vagy az Épduferr. De én a helyükbe azért 2000 felett már adnám. Akkor senki nem szólhatja meg őket, hogy olcsón adogatják, de az új részvényekkel forgalmat generálhatnának. Szerintem a cégnek jobb ha olyan árfolyamon van a részvény, ahol van tisztességes forgalom és bármikor el lehet adni, ezzel plusz tőkét biztosítani, mint ha nagyon magas, de havi 1-2 száz darabot lehet eladni. Jó a kapitalizáció, de mire mennek vele! A cégek azért mennek tőzsdére, hogy olcsó, gyors finanszírozást biztosítsanak maguknak, amiből tovább tudnak fejlődni. Hadházy Úr is azt mondta, hogy a gazdasági fejlesztések miatt őrült nagy lenne a növekedési ütemük, ha megfelelő tőkeellátottságuk lenne.
2000 részvényből fel letne tolni 2500-as szintig. Akkor beindulna és lehetne növelni a kisbüfik arányát is. Én ezt csinálnám a helyükben. Olyan szinteken már csak megéri nekik is eladni.
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf