Olvastam, jelezte korábban, az utolsóban valóban nincs már jelzés sem róla, de a megelőző kettőben volt, nem feladatom megvédeni, de a teljesség kedvéért szerintem így igazságos. Nem tudom ki hogy van vele, de én folyamatosan figyelem az OTP-t, az egyik kedvenc, azonnal feltűnt a változás a charton, igaz sok elemzést is olvasok, sok chartot nézek, de az OTP chartját álmomban is le tudom rajzolni.
A problémát abban látom, hogy egy ilyen nyilvános charton, meg sem említi az osztalékkal korrigált változatot! Se a charton, se az elemzésben! Simán a korrigált charthoz tartja magát a további elemzésben és ez félrevezető lehet "nekünk, mint tudatlanoknak"! Legalább a charton címkézte volna fel! A múlt hetit nézve elég zavaró. Most ha jönne valami fundás jó hír és kilőne az árfolyam, akkor elég furmányos kép jönne ki! Mondjuk így is az! Ha technikai elemzést csinálunk, akkor követjük a chart adatait és abból kalkulálunk, nem nyúlunk bele!
Úgy számolhatsz, ahogy akarsz! A fejlődés útja, hogy meghallgatsz másokat, mert mondhatnak olyat, mit te nem tudsz és hasznos. Én speciel figyelem mindkét verzió lehetősét, főleg kis mértékű osztalék esetében, mert azt hajlamos a piac benyelni. A trendvonalaknál, FIBÓknál hasznos az osztaléktól megcsupált chart figyelése, nem dobnám el hirtelen felindulásból az ötletet, a használatát. Persze a piac és a kereskedők beépítik a modellekbe az osztalékot, azért is jobb az én véleményem szerint figyelni rá, ez többletinformáció, amiről az átlag kereskedő sokszor elfeledkezik, a másik az infláció, amire szintén sokan nem gondolnak. A részvény ára 17510, a kereskedő haszna meg +540 forint, annak aki 17510-ért vette jó pár napja, izgulni majd csak 17000 alatt fog, addig nyerőben van, a támasz 540 forinttal került lejjebb az oszti után 16500-ról 16000-re, kábé. Ez talán a legfontosabb információ mostanság. Eredményes spekát!
Az osztalék része a chartnak mert a piac beépítette, a vágás ne legyen része a korrekciónak? Akkor most a rv ára 17510 vagy 18050?? :)))))))) Mindenki számolhat ahogy akar, jogában áll! Jó spekát !!!
Tegyük fel, hogy 18000 egy részvény és a cég napokon belül 9000 forint osztalékot fizet, korrekció a várakozás a töretlen emelkedés után, 20% valószínű. 14400-ra, vagy 7200-ra várnád a részvényt? Az osztalékot megkapja a befektető, abból csak az marad ki, akinek nincs részvénye. Egy egyszerű befektető vagy egy befektetési alap kalkulál az osztalékkal a döntésénél vagy sem? Mert igazából ez a kérdés, mert ez alapján hozza meg a vételi vagy eladási döntését!
Az osztalékkal korr csárt egy baromság! Most azt nézik oké és mikor vezetik ki a csártból?? Hányadikán? Mihez képest?? Van a chart aztán kész a többi ámokfutás!
"A trading hibás, az Erste meg arról dolgozik! " Nem hibás a trading! A chart settingsnél van egy olyan lehetőség, hogy "Adjust data for dividends", ez van náluk bekapcsolva. :)
OTP részvényesek ide!