Én a QUAESTOR-nál vagyok, és nagyon meg vagyok vele elégedve, itt is mindig látni hogy éppen hogy állok, mennyi a nyereség, és át is lehet utalni pénzt a lakossági folyószámlára. Neten bonyolítok minden ügyletet. Nekem tetszik. :-))
hát szerintem azért 3 évre adomentes mert nem veszed ki!!
addigra meg megint választás van!
és bármi megtörténhet!
de ha 20 % ot veszel alapul akkor az nálad
a nyereség után 33000 ft nál
az 6600 .plusz banki költségek!
de biztos van aki jobban elolvasta már az adózási törvényeket.
Huh erre az adóra nem is gondoltam. Pedig a csapból is ez folyik.
Akkor lehet jobban járnék ha valami pénzpiaci meg ingatlanpiaci alapba raknám mint részvénybe. Állítólag az adómentes lesz akármeddig hagyom bent
Vagy esetleg lekötni 3 évre 24% kamatra....
Dilemma
Ti mit gondoltok?
Köszi a hozzászólásokat.
Törölt felhasználó2006. 08. 10. 08:36
nameg függ az időtől is ,hogy mennyi idöd van rá.
mert ha nem is egész nap de egy nap legalább rá kell nézzni.
ja és akkor nem beszéltünk még egy nagy költségröl ami agusztus 31 után lesz.a 20% adó.
bár agu 31 töl minden meglesz már adóztatva még a levegő is:)
Törölt felhasználó2006. 08. 10. 08:31
amit utazo1 mod az még jobb.
ő eltudja mondani hogy kell stop meg ilyeneket beéllitani.
bár a bankba a havidij 190 ft .nem tudom hogy költségekben neked melyik a jobb??
elöször is nyitni kell egy számlát.
én a cib nél vagyok ott egy tözsdés számlát is nyitni kellet.
a lényeg hogy a 200000ft-ot meddig tudod nélkülözni.
mert általában mindig akkor kell amikor pont lent van a részvény ára.
pld ha mondjuk veszel 6000 en otp részvényt.
(ezt bonyolithatod telefonon, vagy internetes bankon keresztül is.)de ezzek mind költségek!
200000 / 6000 az 33db
ezután már csak igy lesz neked feltüntetve hogy 33 db otp részvényed van.de te fogod tudni hogy mennyiért is vetted.
a cib es internetelérésnél nekem van olyan hogy portfolio számitás ahol kiszámolja hogy most pont mennyit ér a részvényed.
na már most ha csak mondjuk 1000 emelkedik akkor 33000 ft ot nyertél amiböl lejönnek még a költségek!
de a 1000 emelkedésért most lehet hogy bent fogsz csücsülni egy jodarabbig
de neked az a jo hogy nem kell a pénz!!??
a lényeg a türelem!probáld meg eltalálni az alját.
remélem segitetem.
Szia Bumbella,
én nemrég nyitottam az Equitasnál. Gyorsan ment, egyszerűen lehet kezelni internetről is, olcsó. Sztem lényegesen jobb bármelyik bankos megoldásnál (mármint ha részvényben gondolkozol.)
Nem fognak kinevetni. Először értékpapírszámlát kell nyitnod, amin a részvényt (de lehet rajta befektetési jegy stb) kezelni tudják. Ezt bármely banknál meg tudod nyitni, nem csak az OTP-nél. Azt javasolnám, hogy olyannál nyisd meg, ahol nincsenek számlavezetési költségek (pl. Equitas Brókerház - náluk nincs, ha nem kérsz havi számlaértesítést).
Sziasztok.
Nagyon láma vagyok.
De ebben a hónapban kaptam egy nagyobb összeget prémiumként amit mondjuk tudok nélkülözni. Ez 200 000 forint.
Már hetek óta olvasgatom a tőzsdés dolgokat és mivel nagyon konzervatív az én pénzmegtakarítási befektetési meglátásom eddig nem is gondoltam részvényekre.
Ahogy értelmezem az eddigi olvasottakat az OTP jó befektetés kb 3 évre. (biztosabb) főleg most.
Ha szeretnék venni OTP részvényt mi az első teendőm?
Bemegyek az OtP be és adok egy vételi és eladási megbízást OTP részvényekre és kész? Szoktak ilyen kis összeggel tőzsdézni? Nem fognak kiröhögni?
Ezaz! Múlt pénteken teljesült a 6000-en beadott vételi megbízásom:) öröm és bódogság - eddig rágtam a küszöb, mert pénteken nem volt net (drága vihar...) utána meg el kellett utazni...
Meddig tarthat még ez a tötymörgés?
Törölt felhasználó2006. 08. 09. 13:59
üres a légkör!
Törölt felhasználó2006. 08. 09. 09:57
mivel nincsenek nagy változások ,igy mindenki vár.
azzaz nincs rali.
most csak gumimelegités van.
OTP részvényesek ide!