Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 06. 00:13
Előzmény: #759  Törölt felhasználó
Susalinda, Gentlemanus,
köszönöm a linkeket, tényleg elkerülte a figyelmemet. Csodálkoztam is, hogy mitől indult el hirtelen felfelé, de azt hittem, csak az USA-adatok miatt.

Gazember, Neked is köszi a Baboclsai bácsi szalonja-tippet, egész este mostanáig azt bogarásztam, tényleg tök jó:)

Ha jól értettem, ARP még egy nagyobb gyengülést vár az OTP-nél (is)?

Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 21:36
Előzmény: #758  Törölt felhasználó
az előző beírásomhoz még annyit hogy szigorúan magánvélemény, minden tudást nélkülözök, (pl. TA) olvasom a hireket, elemzéseket, fórumokat, és ebből leszűrök laikusként valamit.
Akik a fórumozók közül igazán tudnak, és ez is szubjektív: ARP, régen Wedge, greenspam.

Friss fórumozóknak melegen ajánlom a Bobolcsai Bácsi aranyszabályait (bányásszák elő a régi topikok közül.)
Itt üzenem ARP-nak hogy lehetne az öreg Bobolcsai Úr egy kicsit aktívabb is, remélem nincs semmi baja, és csak a jelenlegi BUX tól ment el a kedve, ami lassan olyan mint a fociban a Fradi.
Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 21:00
Előzmény: #757  Törölt felhasználó
Én nem temetném még,akkor sem ha nem szárnyal hétfőn.Ha nem is lesz kamatemelés a FED részéről,az amerikai befektetők azért rendelkeznek saját elképzelésekkel.A legnagyobb baj egyelőre,hogy a FED sem tudja emeljen-e,és ha nem is emel most,megint csak haladékot ad.A befektetők sem látják tisztán mi a szitu:46%azt mondja medvepiac lesz,37% azt,hogy bika.Tény,hogy 25 milliárdos forgalom nélkül nem mondható,hogy nagy kedvvel veszik az otit...
Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 20:34
Előzmény: #756  BuySell
a pénteki FED jelentést követő cca.180.-Ft-os emelkedés annyira minimális forgalom mellett történt, hogy akár az emelkedésre kiéhezett csodaváró spekulánsok is okozhatták.
Ha hétfőn délután(11 után) nem állnak az amerikai befektetők OTP vásárlásba, az akár azt is jelentheti hogy FED bejelentés ide vagy oda ők egy olcsóbb árra várnak.
Ha viszont hétfőn nagy forgalommal tud emelkedni, az az jelenti hogy keddre kinéz egy gup up és elmehet a papír a héten 6500- 6600 ig is.
Vagyis a FED bejelentés és a CEC hír már meggyőzte a külföldieket az OTP mellett.
Negatív viszont hogy az árfolyam nyereségadó, a gyorsjelentés közeledte, a makrógazdasági folyamatok alakulása, a szeptemberi Eu. vs. Magyarország (konvergencia program) mind bizonytalanná teszi a hosszútávú befektetéseket, szeptemberig inkább a spekulánsoké a terep. - kivárás -
lényeg : ha hétfőn nincs nagy forgalommal emelkedés akkor a sok beragadt spekuláns még aránylag kis veszteséggel kimenekülhet a papírból, várva a 6000.- alatti beszállási pontot
BuySell 2006. 08. 05. 14:38
Előzmény: #754  Törölt felhasználó
én nem hiszem hogy túlságosan felpattana. Végülis jobb lett volna egy erős USA makroadat mert akkor legalább biztosabban lehetne tudni hogy a FED emelni fog még egyet. Így viszont marad a bizonytalanság az elkövetkezendő hónapokban (ha tegyük fel AUG-ban mégsem emelnek).
Szerintem elég valószínűtlen hogy hamarosan újra 7-essel kezdődjön az árfolyam.
Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 14:34
Előzmény: #754  Törölt felhasználó
Olvassátok el ezt is!
És vonja le mindenki a saját maga konzekvenciáját.
link
Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 09:46
Előzmény: #753  Törölt felhasználó
Susalindához kapcsolódva!
ha valaki nem olvasta volna:
link
Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 09:35
Előzmény: #751  Törölt felhasználó
Tegnap reggel 8.00-kor az Üzleti negyed megírta és a radiocafé is bemondta a Milliók reggelire c. műsorban ,h az otp CEC ajánlata fukarabb a görög bankénál, és a román kormány is nyilvánvalóvá tette,h nagyobbak a görögök esélyei ,ezért fellélegezhetnek a befektetők,és elképzelhető,h emelkedni fog az árfolyama.De én nem foglalkozom otpvel,ezért nem is foglalkozom különösebben a hírrel,de úgy látom,h nem nagyon tudtok róla,ezért beírtam,ezért is emelkedhetett végre tegnap,és bíztató lehet a jövőre,de azért ez csak egy hír,ami nem végleges,mindenki annyi jelentőséget tulajdonítson neki,amennyit gondol.
Törölt felhasználó 2006. 08. 05. 05:20
továbbra is eladásra ajánlott....
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 22:34
Előzmény: #750  Törölt felhasználó
De a CEC-ről leghamarabb csak szept. végén lehet megtudni valamit, nem? Az még nagyon messze van ahhoz, hogy addig semmi ne történjen. Egyébként egyetértek, hogy mindenki a CEC miatt fél (tőkeemelés), de addig még történhet valami mozgás... Jön még konvergenciaprogram (sztem szar lesz), aug. 31 (vajon mit csinál az árfolyamokkal?), őszi "évkezdés" (ami ki tudja, hogy "beindulást" vagy "korrekciót" jelent-e).

Én 6000 alatt szeretnék venni, de nagyon, vayg legalább szorosan 6000 körül, csak ma nem tudtam techn. okokból... úgyhogy úgy drukkolok, hogy még hétfő reggel legyen időm, mielőtt felszáguld:)
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 22:18
Előzmény: #748  Törölt felhasználó
fantomasz beírására reagálva:
szerintem érdemes 6.000-ért venni, és 5.949-es stoppot húzni, legalábbis én ma megcsináltam és nyertem 3%-ot :)
Én most arra számítok, hogy a jövő héten a múltkori felpattanáshoz hasonló következik, csak most továbbmegy, és kb 7.000-es szint, vagy valamivel alatta áll meg.
A gyorsjelentés, ha jó is, akkor sem biztos, hogy pozitívan reagál a piac, mert mindenki a CEC miatt /tőkeemelés/ parázik!
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 22:06
Előzmény: #748  Törölt felhasználó
Nem,szerintem nem fog esni,inkább emelkedésbe kezd.De 6500-ön eladás,szerintem.
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 22:00
Előzmény: #747  Törölt felhasználó
Juj de jó a kérdés.. :).. ez asszem sokunkat foglalkoztat.. esetleg hétfőn valóban 6000 visszatesztelésbe picit még belevenni és longba beleülni ?
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 21:44
Ki hova várja az otp-t a gyors jelentése hatására?Esik?
akpo 2006. 08. 04. 21:34
Előzmény: #727  Törölt felhasználó
Remelem nem veszed sertesnek vagy kioktatasnak, de:
1. Ha tdt-zel a tozsden, akkor legalabb tudjad, hogy aznap milyen fontos makroadat jelenik meg barhol a foldgombunkon, mert igy a gatyad fog ramenni!$! Igaz, lehetett volna ma szerencsed, ha az USA indexek rosszak a fejlodo piacoknak, de nem lettek azok. (En pl. nem mertem semmilyen uj pozit nyitni fel3-ig, de amikor meglattam az adatot, egybol ravettem nehany csipszre, mert az adat kedvezett a longnak.)
2. Sajat vagyonod megovasa erdekeben jonehany olyan oldal van, ahol ezekrol olvashatsz (akar angol akar magyar)
Tenyleg csak segitsegkent irtam le. Sok sikert!
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 21:01
Előzmény: #744  Törölt felhasználó
hétfő megint visszazuhanás 6000-re.
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 19:06
Előzmény: #740  Törölt felhasználó
Hi Ferenc!

Mivel nem túl régóta tőzsdézel, a tdt és egyéb tőkeáttételes dolgokat el kell felejteni ezzel csak szép lassan nullával egyenértékűvé fogod tenni a számládat, félre ne érts nem akarok beleszólni nekem édes mindegy ki-mit-mikor-hogyan. Én sem túl régóta csinálom és az elbukott tőkémet(tanulópénzemet) minél gyorsabban szerettem volna visszakeresni(főleg tdt-vel) hát inkább nem mondom mi lett az eredménye. Amit tanácsként tudok mondani, hogy van egy-két hely, ahol jó elemzések vannak: www.chartcenter.hu(napi ajánló) ill. www.bekesingatlan.hu ami talán segít kicsit eligazodni ill. beszálló helyet találni. + amit a többiek írtak makroadatok + céghírek , külföldi piacok, .... de én is még elég kezdő vagyok úgyhogy többet nem is írok, nem akarok hülyeséget írni. Ez ahogy én látom.

Üdv
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 16:48
kösz Buy.tőzsdei kereskedés egyik legfontosabb momentuma a makro hírek./equtas.hu/ merem ajánlani,naponta rengeteg hír!ezen kívül,mivel a NYSE napi 50-60 milliárd forgalmat csinál $-ban,szemben a magyar csak 20 milliárd HUF,evidens,hogy az amcsi piac mozgató lehet. a félszem a hirtelen profit realizálás volt!!gondoltam,hogy nem lesz meg a 6200.csak ne feledjük az Oti hirtelen emelkedik optimális környezetben!tehát ajánlatos kivárni,ha amcsi +-ban zár,akkor UP!!
BuySell 2006. 08. 04. 16:33
Előzmény: #740  Törölt felhasználó
Ferenc ,

pl portfolio.hu-n :)
link
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 16:32
...azért csak visszahozták :)

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek