Myrath, Ha jól értem akkor a nyugdíj portfóliókat értékesítenie kell a kormánynak? Akkor elég erős eladói nyomás lesz a piacon. Tehát a magyar állam tőzsdézik, méghozzá keményen. WTF:
Törölt felhasználó2011. 06. 20. 11:07
Akár a fenti virtuális árfolyamon is vehetett volna Viktor MOL-t nekünk a zembereknek.
Arra hatalmaztuk fel, hogy olcsón vegyen nemzeti büszkeséget, meg gáz-és olajfüggetlenséget az oroszoktól.
...és mit mondasz majd akkor, ha a FED f@szságai miatt szétütik a Ft-ot, szakadni fog minden újra, nem lesz melód, és otthon ülsz a bundáskenyér mellett, mert húsra nem telik!
Azt gondolom, ha W lesz a tőzsdei vállságcsárt, azt mi magyarok nagggyon megszopjuk, és annak nem igen örülnék.
Akkor azt mondod...no problem, nem mi hatalmaztuk fel....szerintem ez nem ilyen egyszerű.
:)
Igazad van.
A nyugdíj vagyont (törvényi előírás szerint) csak eladni szabad a költségvetés gondjainak megoldása, és az árfolyamok leverése érdekében.
Már megkezdődött.
Ez igaz, de remélem, h jobb helyen van mint a szurgutnál. Ennyi. Tudom sok pénz, de likvid pénz, és jól is elsülhet mint befektetés. Pl. simán el tudom képzelni, h pár év múlva megveszi az otp a teljes pakkot.
Ha nyereséges az ügylet, akkor is hibás, ha kockázatos ügyleteket hajt végre a stabil költségvetés helyett a kormányzat.
Én a saját pénzemet kockáztatom.
A költségvetés nem a kormányé, hanem a zembereké.
OTP részvényesek ide!