János bácsi pipázva álldogál a kapuban. Mihály bácsi vezet egy tehenet épp a kapu előtt.
- Mihály bácsi, hova viszi azt a tehenet?
- Az orvoshoz.
- Miért? Beteg az a tehén?
- Nem beteg az.
- Nem ad elég tejet az a tehen?
- Húsz litert tejel minden nap!
- Nem borjadzik az a tehén?
- Dehogynem, a tavasszal hármat is borjadzott!
- Az Isten szerelmére, akkor mi a fenének viszi az orvoshoz?
- Mert az övé.
Igazad van, én is maradok a bunkóságnál, aklimatizálódom a környezethez.
Egy kivétel esetleg van: megbízható független elemző véleményének beépítése a saját elemzésbe, ha egyáltalán létezik független elemző.
Jó, beszéljünk "relatíve független elemzőről" = "10-ből 8-szor nem mond szándékosan félrevezető irányt."
Nagyon szép emlékként ragadt meg bennem Möbius fórumos tevékenysége a 2009 március utáni időszaktól ,amíg nem kezdték ki és nem nyitott külön oldalt.
Adott egy jó tippet is egy kb. 2500ról induló TVK rallyval kapcsolatban (a Balaton parton ültem és telefonon zárattam le a brokival a 12%-os nyerőt:D )
Persze utána jött a civakodás és a jobbnál jobb gúnynevek: műpajesz:)
Azóta Én is eljutottam olyan szintre, hogy nem olvasok elemzéseket ( csak ritkán) inkább csinálok magamnak.
Én már a fülke forradalmat is komolyan vettem.
Forradalmi hangulatot tükrözött a szavazófülkék függönyeinek vésztjósló lebbenése.
Másnap minden pozíciómat fedeztem.
Ne téveszd már össze a kölcsönrv. shorttal azt, amikor valaki NYERESÉGESEN eladja a saját rv.-eit, majd ha netalán tán esne az árfolyam, de úgy ítéli meg, hogy olyan árszinten fordul a rv., hogy érdemes visszavennie a rv.-t, azt megteszi, ezzel kvázi az árfolyamkülönbözetet zsebretéve, úgy hogy a rv. még a kezében van.
OTP részvényesek ide!