Kipurcant a lakáspiac, anyának egy szót se
2009. november 19. 09:24|Utolsó módosítás: 2009. 11. 19. 09:36|Pénzügy » Tőkepiacok
Kipurcant a lakáspiac, anyának egy szót se! – kezdi elemzését a Cashline. Az értékelés szerint igen érdekes tendenciákat tükröztek az októberi amerikai ingatlanpiaci adatok: a megkezdett új lakásépítések értéke a várt 600 ezres évesített értékhez képest mindössze 529 ezer volt. Az építési engedélykérelmek száma pedig évesítve 552 ezerre esett a konszenzusban szereplő 580 ezerrel szemben.
A lakásépítésekkel kapcsolatos adatnál is beszédesebb azonban a folyamatban lévő építkezések értéke, amely 560 ezerre esett, ez pedig új történelmi mélypontot jelent. A lakáspiac a nyár folyamán még vegetált, ekkor ugyanis életben volt még az első lakásvásárlók 8 000 dolláros adókedvezménye.
Szia mio!
Most olvastam a válaszod. Nekem továbbra is jó a metafórád, csak én úgy vélem, hogy a labda most lebeg a víz felszínén. Magasabb szintre akkor kerül, ha megint lenyomják, vagy magasabb lesz a vízállás a pénzcsapok által. Most inkább úgy tűnik, lenyomás lesz- pénzcsap kifogyóban - , de ahogy a Moody lentebb linkelt új minősítési stratégiájáról szóló cikket nézem, lehet, a dugót is kihúzzák, ismét. És ami akkor jön, arra az elcsépelt lufi durranás is elég szemléletes lesz. Aztán - mint tavasszal - megint igaz lesz víz alá nyomott labda. Egyébként metafóráink rendszerében: a Moody's jelentésben szereplő múltra vonatkozó megállapítások a lufifújás folyamatát írják le.
Törölt felhasználó2009. 11. 19. 13:48
Szia mio!
Most olvastam a válaszod. Nekem továbbra is jó a metafórád, csak én úgy vélem, hogy a labda most lebeg a víz felszínén. Magasabb szintre akkor kerül, ha megint lenyomják, vagy magasabb lesz a vízállás a pénzcsapok által. Most inkább úgy tűnik, lenyomás lesz- pénzcsap kifogyóban - , de ahogy a Moody lentebb linkelt új minősítési stratégiájáról szóló cikket nézem, lehet, a dugót is kihúzzák, ismét. És ami akkor jön, arra az elcsépelt lufi durranás is elég szemléletes lesz. Aztán - mint tavasszal - megint igaz lesz víz alá nyomott labda. Egyébként metafóráink rendszerében: a Moody's jelentésben szereplő múltra vonatkozó megállapítások a lufifújás folyamatát írják le.
OTP részvényesek ide!