Topiknyitó: Frololo 2022. 04. 23. 16:01

OTP BBQ  

OTP: Országos Takarék Pénztár.
Barbecue: füstön sütés lassú tűzön. (Definíció a nyárspolgár weboldalról.)
E fórum arra hivatott, hogy az OTP részvénnyel rendelkező, keményfejű, árfolyam-emelkedésre spekuláló befektetők (szuperlongosok, szuperlongerek) otthonául szolgáljon.
Az Anyafórum ("OTP részvényesek ide!") szinte olvashatatlan a rengeteg hozzászólás miatt, melyek nagyrésze pillanatnyi észrevétel közlése az árfolyamról.
Az OTP BBQ pont az ellenkezője az Anyafórumnak.
E fórumba év/hónap/hét szerinti bontásban értékelők kerülnek, valamint év/hónap/hét szerinti bontásban spekulációk.
BBQ, mert a részvények lassan készülnek el, a füst pedig a bizonytalan gazdasági környezetre utal.
Szabad sajtóból tájékozódunk, nem ijedünk meg a saját árnyékunktól, húszezer forintos célárig meg nem állunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KisLily
KisLily ma, 21:42
Előzmény: #678  Capi77
#679
en mar leirtam hogy mit csináltam 
ha a kerdes az eladj-e vesztesegben arra nincs valasz ez a te döntesed 
en nem adok a meglevö papirokbol vesztesegben hanem kivarom mig termöre fordul
es a virtualis veszteseget sem nezegetem 
vernyomas szabalyozasara inkabb iszom egy jo kavet:-)
Capi77
Capi77 ma, 21:33
#678
Szép jó estét! Hol is kezdjem?  Talán ott hogy öregedtem vagy 5 évet, illetve komoly per elé néz az OLD SPICE Stift, mert erősen nem hozta azt amit a reklámokban igérnek ! Reggel beállítottam OTP vételt 50 db -ot nyitó aukcióra .... gondoltam hmm talán megkapom mert úton leszek, de mostanában laptoppal autózom ami folyamatosan nyitva van mellettem és természetesen megy a tőzsde.  Ezekután jött a cunami, basszus a piroslámpánál vészvillogóval kezdtem el lekövetni az eseményeket, nagyon sok ember anyázását vigighalgatva.... :(        Őrült ötlet, kockáztattam 19-re lapot húztam, és  sikerült 8600 -8700ft magasságában megcsípnem 450 db otp, és vettem még ricsit is. Mind a kettőt napközben eladtam a teljes pakkot otp 9400-9450 között. Soha nem vettem még ekkora pakkot egyszerre. Mindig fokozatosan szintenként vásárolok. Napközben realizáltam nem mertem megtartani,illetve inkább CASH -ben  szeretném látni , így is ami a könyvespolcra fel van rakva részvényeim nagyon de nagyon erős minuszba kerültek. Záróban vettem vissza 50 db-ot 9100 Ft- ért mert nem tudtam a legvégét teljességgel követni.  Viszont most egy picit tanácstalan vagyok.....  zavar a meglévő részvényeim minusza, és hígitani már nem akarok! Nem kívánok több tőkémet betenni magyar tőzsdébe. Napizásra igen de hosszútávra nem. Amennyiben komolyabb lesés indul meg Ti felhasználnátok a mai eredményem veszteségeim csökentésére, pénz alapot képezve?  Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm.
Frololo
Frololo ma, 21:19
Előzmény: #672  zsuzsa37
#677
Sajnálom a sok mínuszt, ebből látszik, hogy sokkal több nézője van a fórumnak, mint aktív tagja. Biztos várják páran már azt a napot, amikor Zsuzsa melléfog, sajnos ők a jó befektetésben mérik a boldogságot. De gondolom mást se kényszerítettek, hogy vegyen vagy adjon el részvényt, úgyhogy ezt mindenki maga döntötte el.
Rencsi ma, 20:12
Előzmény: #675  Rencsi
#676
Maradok aki voltam. Tisztelettel.
Rencsi ma, 20:02
Előzmény: #674  zsuzsa37
#675
Elolvastam. :)
zsuzsa37 ma, 19:59
Előzmény: #673  Rencsi
#674

Majd ha elolvasod mit válaszoltam neked a másik topicban,nem fogsz :-)
Tényleg várhattak volna amíg vissza térek a kis vakációmról....
Rencsi ma, 19:48
Előzmény: #672  zsuzsa37
#673
Örlüölük , hogy itt vagy:)
zsuzsa37 ma, 19:43
Előzmény: #665  zsuzsa37
#672

a sok mínusz hiába,a döntésemre,mert a piac sajnos igazolta meglátásom,ami sokkal jobban működik,ha távolabbról nézem a dolgokat.Érzelmeket kiiktatni,és hideg fejjel meglépni azt amit a tegnap még nem lehetett biztosra tudni-látni.ha nem haladsz a tömeggel a helyes irányba,eltaposnak,sebzetten hátrahagyva.
KisLily
KisLily ma, 18:44
Előzmény: #664  Capi77
#670
reggeli veteleimre take profit stop loss volt beallitva restöltesre spekizve 
sajna a SL nyert így 9390-en kipontozodtam de azert tisztes nyeröben
a felet zaroban visszavettem 
a korabbi pakkomhoz nem nyultam 
Rencsi ma, 18:41
Előzmény: #668  Rencsi
#669
Kell mindig a friss vér. A friss meglátások miatt. Ma nem vettem OTp-t elfogyott a pénzem.:)
Rencsi ma, 18:39
#668
Nem kell elkeseredni. lesz jobb. Egy másik topikban írtam.Alkalmazkodás az új helyzethez. Magyarok nagy előnye. Tehát alkalmazkodunk. Sok.sok jó nap lesz. Kicsi megmaradt pénzemből ma Richter és autót vettem. Holnaptól más lesz. Nem veszek apránként. Muszáj nagyobb összeget majd egyszerre befektetni a költségek miatt. Mi a célja az intézkedésnek?  1. Pénz szerzés. 2. A tőzsde stabilizációja. A kisbefektetők kordában tartása a kis-nagy elmozdulások mentén. Megéri vagy sem ennyi illetékkel eladni vagy venni. Vélemény nem több. Tisztelet.
Frololo
Frololo ma, 13:42
#667
Mikor, talán egy hete voltam nullszaldón majdnem 10800 körül, most meg benéztünk 9000 alá is, alig hiszem el, hogy ennyire ugrál a piac. De, ha a realitások talaján maradunk, ha kiszállok, egészen biztosan nem szállok be 8500-ön, mert ki tudja megjósolni, hogy onnan merre lesz az irány. A daytradehez továbbra sincs sem szakmai ismeretem, sem időm, sem lelki állapotom. Páran beszélnek Anyafórumban eladásról, én, ha már eddig kitartottam a bukómentesség mellett, most is maradok, amíg fel nem tápászkodik a papír. Nem fejtettem ki, de egyébként hova tenném? Más papír BÉT-en? Ugyanilyen szeszélyes az összes. USA is össze vissza van. Vegyek állampapírt? Mennyit időt várjak az államosításra?! Akkor tartsam semmi kamattal folyószámlán a pénzt? Vegyek ingatlant, mint amilyenek Mariupolban is álltak? Aranyat, ami az ingatlanban volt? Na ne. Kaptam busásan osztalékot, pénzem egyelőre nem kell, úgyhogy tessék finanszírozom az OTP-t. Egyébként is, koronavírus alatt mennyire ment a koncertszervezők támogatása, hogy ne váltsuk vissza a jegyet. Itt nincs ilyen? Szarjunk az OTP-re, hogy kivéreztetnék a rezsicsökkentés miatt, mert Pityu 27 fokban rohad télen is, mert neki úgy kényelmes? Nem és nem! Kihúzza ezt is az OTP. Egyébként is, egyre kevésbé vagyok profitorientált, elkezdtem edzeni és változtattam az étrendemen. Már szinte majdnem olyan, mintha tudnék boldog lenni. Javaslom a longosoknak ezt az életminőségbeli javulást, egyébként hiába emelkedik 2000-et, ha eladjuk, aztán pár millióval többet fektetünk be és 2 nap után ugyanúgy rottyon vagyunk lelkileg. Hajrá élet, hajrá OTP!
Frololo
Frololo ma, 12:40
Előzmény: #664  Capi77
#666
Azért nem egészen, most 9-10 között vagyunk és remélem, hogy ott is maradunk 
zsuzsa37 ma, 11:10
Előzmény: #664  Capi77
#665

Igen.
Molt újra vissza vettem,felhúzásban adtam,aztán újra vissza és megint adtam.Otp-ben ugyanez.Most friss tőkével nem köteleződőm el.Megvárom a piac reakcióját a délutáni szeánszra.
Lányom nem értette miért iszom 3 kávét 1 óra alatt,ja és volt más reakcióm is,de az nem tűr nyomda festéket....
Capi77
Capi77 ma, 10:28
Előzmény: #640  Capi77
#664
sajnos bejött a jóslatom, elnézést mindenkitől, remélem voltak sokan közületek akik meglovagolták a hullámot.  
kickos ma, 07:50
Előzmény: #662  Viszko
#663
Ez nem a tegnap bejelentett különadó, hanem az, amit jelenleg fizetnek a bankok. Az általad hivatkozott cikk is ezzel ér véget:
"Mit fognak megadóztatni?
Mivel az extraprofitnak nincs definíciója, ezért nem tudni egyelőre, pontosan milyen új különadót tervez kivetni a kormány a pénzügyi szektorra, egyáltalán valóban az általa extraprofitként definiált nyereségrészt tervezi-e új vagy nagyobb adóteherrel sújtani."
Viszko ma, 07:31
#662
https://www.portfolio.hu/bank/20220526/megadoztatja-a-kormany-az-extraprofitokat-megint-a-bankokon-csattan-az-ostor-de-egyutt-fizetjuk-meg-az-arat-547047
"A bankadó valójában két különadót takar:
  • egyrészt a 2010-ben bevezetett pénzügyi szervezetek különadóját 2017 óta a hitelintézetek az adóévet megelőző második adóév módosított mérlegfőösszege után fizetik. A különadó mértéke 50 milliárd forintot meg nem haladó adóalapra 0,15%, az azt meghaladó részre 0,20%. A módosított mérlegfőösszeg számításánál bizonyos bankközi hitelek és pénzügyi szervezetek által kibocsátott hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok levonhatók,
  • másrészt a hitelintézeti különadót a bankok az adózás előtti eredménye után fizetik. Az adó mértéke 30%, de a hitelintézeti különadó összege csökkenti a pénzügyi szervezetek különadóját és maximum annak összegéig kell megfizetni, így valójában egyetlen, a módosított mérlegfőösszeg alapján fizetett 0,15%/0,20%-os bankateherről beszélhetünk."

Ez így nekem nem tűnik olyan vészesnek, ráadásul ezzel kiesett a bizonytalansági faktor, hogy lesz-e vagy nem és ha igen mekkora mértékű adó....én bizakodó vagyok.
Frololo
Frololo szerda, 22:42
#661
Félő, hogy a mostani hangulat mellett sokan dobni fogják a papírt, ahogy menni fog felfelé az árfolyam, hogy egy visszaesés elől mentsék a pénzüket. Ez azt jelenti, hogy minden ellenállásért pokolian meg kell küzdeni. Ha azonban jó hangulat jön, akkor egyre többen szállnak be először a 12-13k vonatra, utána váltanak jegyet 15k-ra is. Kérdés, hogy addig mennyi idő fog eltelni. Továbbra is úgy érzem, hogy a háborúban nincs már annyi kraft. Az orosz gazdasági szankciókban van, de ott már árazott a piac jócskán.
KisLily
KisLily szerda, 22:32
Előzmény: #659  BaloghAndras
#660
9k-nal? 
BaloghAndras szerda, 22:12
#659
Én sem tervezem dobni. (Ha lenne szabad pénzem, akkor vennék még.)
KisLily
KisLily szerda, 22:00
Előzmény: #657  Frololo
#658
en nem tervezem kidobni
Frololo
Frololo szerda, 21:56
Előzmény: #656  KisLily
#657
Nem akartam a problémát kicsinyleni, csak az OTP-t biztatni. Na de mi lesz itt? Beragadunk évekre vagy dobunk valahol?
KisLily
KisLily szerda, 19:53
Előzmény: #655  Frololo
#656
azert a Ft-nak is jol odavagtak
sok kart okoz ez h folyton masok zsebeben turkalnak
ez nem gazdasagpolitika mar elnezest
ha Csitat ülteted a miniszter(elnök)i szekbe ennyit meg ö is tudna
Frololo
Frololo szerda, 19:15
#655
Hess hess hess keselyűk, az OTP nem haldoklik! :D
Igen, volt ma egy kis huncutkodás, de még mindig az éves minimum (értsd márciusi esés) fölött van 500-al. Vet ki különadót a kormány, ezt Csányi készpénznek vette már a közgyűlésen történő felszólalásakor.
OTP szambázik 10 körül, jön 1-2 jobb nap majd nyáron és vissza is tér 11 ezer fölé. Van ráció egy hosszabbtávú lejtmenetben, de mondjuk egy újabb árfolyam-feleződés jövő ilyenkorra várható az akkori 14-ről mondjuk 7 ezerre. Akkor fogyhatnak el tartalékok stb. De egy hónap múlva mitől lenne az OTP 6 ezer? Csak úgy poénból elveszítené értéke harmadát? Kétlem.
Balin2020
Balin2020 szerda, 17:03
Előzmény: #652  dniel
#654
Én OTP-ben a 6K-t szeltem ki, még 2020-ban. Idén lehet, hogy összejön! Ott én már elkezdem majd venni, nagykanállal.
KisLily
KisLily szerda, 16:51
Előzmény: #652  dniel
#653
mit?
dniel
dniel szerda, 16:48
Előzmény: #651  Balin2020
#652
én 4-5 között már veszem majd
Balin2020
Balin2020 szerda, 16:41
Előzmény: #650  Balin2020
#651
Rosszul látszik, de az alja valahol 2000 környékén lenne!
Balin2020
Balin2020 szerda, 16:40
Előzmény: #648  dniel
#650
Ez hogy tetszik?
https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_542e4fa391e93b2fb0eecb67de86fbd4.png
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikból hoztam, márciusi előrejelzés!
dniel
dniel szerda, 16:35
Előzmény: #648  dniel
#649
9900 korul vettem ha e korul zar megvarom a holnapot
dniel
dniel szerda, 16:34
Előzmény: #647  Balin2020
#648
Igen valoszinu elobb lessz itt minden be dolve
Balin2020
Balin2020 szerda, 16:31
Előzmény: #646  dniel
#647
És így lépcsőzik lefelé. 15K, 13K, 11K, 10K,9K,8K .... to be continued
dniel
dniel szerda, 15:38
Előzmény: #632  dniel
#646
skacok  a momentum még mindig jo csak most már nem 11 fölé hanem 10 fölé kel szökni.... DDD
treff
treff szerda, 15:35
Előzmény: #643  zsuzsa37
#645
osztalékos papírokat dobtad?
Capi77
Capi77 szerda, 15:15
Előzmény: #643  zsuzsa37
#644
 nem lennék meglepődve hogy ezt a mai forgalmat Sanyibácsi, vagy az egyik alap kezelője Sertorius vásárolta volna meg . Idáig 13 Milliárd forgalom  Holnap kiderűl. Ha jól emlékszem 2018-ban is volt ilyen talán 7-8 milliárdért shoppingolt. Sanyibácsi Glamour napokat tart :)
zsuzsa37 szerda, 14:15
Előzmény: #641  Capi77
#643

a hétfői eladásaimat 9920-as átlaggal vissza vettem,nem gondoltam volna,hogy ilyen hamar...A többivel kivárok,mert jelenleg tényleg nehéz belőni,hogy a következő 5% melyik irányba lesz.
Ha 9200,akkor legyen!Legalább túl leszünk a vissza teszten.
Végül is,nekünk,akik az elmúlt 2-3 hónap alatt sikerült megjátszanunk ezeket a hullámokat,egy panasz szavunk sem lehet.
Capi77
Capi77 szerda, 14:10
Előzmény: #639  Dectum
#642
ricsinél újra beszállóra várok :)
Capi77
Capi77 szerda, 14:05
#641
9.940 vettem ma 40 db-ot ,  köv vételem 9.840 re van berakva.  Így látom most, az ábra nem az enyém! 
 https://www.tradingview.com/x/icl7LNUt

Topik gazda

Frololo
Frololo
3 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek