Tudom, pálfordulásnak tűnhet, hogy pesszimistává váltam, de én nem látok előrelépést, miközben az ukrán napi veszteségek még a megjelenő videók szerint is minimum akkorák mint az oroszoké (én nem tudok örülni az orosz helikopterveszteségeknek sem, miközben az ukrán helikopterek is ugyanúgy potyognak, tegnap is esett egy). Ha én lennék a helyükbe leállítanám az offenzívát, amíg nem lesznek kiképezve a pilótáik, és nem érkeznek meg a nagyobb hatótávolságú rakéták, így borítékolható a kimerülés és a befagyott konfliktus, aminek egy orosz szemszögből győztes békekötés lehet az egyetlen kimenetele.
Amikor a ruszki propagandista meglátogatja a "felszabadított területeket", majd konstatálja, hogy a hadserege egy barbár horda, mint a népe maga is, és csak pusztulást meg rombolást tudnak hozni másoknak. Teljesen meglepődtem, most aztán sok újat mondott. Mintha az egész világ már ismerné egy éve a végtelen orosz barbarizmust. Angol felirattal: https://twitter.com/wartranslated/status/1670015280284594176
Sajnos ebbe sem fognak belebukni... Addig szórakoznak míg kidobnak minket az eubol meg a NATO bol... Az agyatlan m1 nézők meg még tapsolnak is neki... Tragédia
Reggel még az orosz propaganda nagy elánnal mutogatta a Nova Kahovka-i kórházat, amire szerintük az ukránok dróntámadást mértek. Képeken egy helyen látszott tetőszerkezeti károsodás az épületegyüttes egyik szárnyának a szélén, amúgy csak az ablakok törtek ki valószínűleg a robbanás lökéshullámától. Az egyik képbe, amin betört ablakokra pozicionálnak, azért belelóg valamilyen kiégett teherautó teteje. Úgyhogy vagy az történt, hogy katonai eszközöket tároltak a kórház udvarán, és azt érte dróntámadás, vagy az orosz légvédelem találta el a drónokat, melyek közül az egyik a kórház területén csapódott be, mivel az esti felvételen azért látszott, hogy valamit "lőnek".
Gondolom aljsára bizták, az meg biztos legyen jó sokat pakolt, aztán jött a meglepi mert őket is megúsztatta a cuccaikkal együtt, ez a muszka nép mindig is a gondolkodás legalja volt.
Nem véletlenül robbantották fel a gátat az oroszok, számoltak valamivel és elszámolták magukat a robbantásnál, mert ahogy a szakértők mondják, nem akartak ekkora kárt okozni, mert ez már nekik sem jó. (sajnos a háború során látható mentalitás alapján ezt is el tudom képzelni)
Orosz blogok "kétéltű támadásról" írnak, de az se kizárt, hogy mindez annak a videónak a következménye, mely nemrég került fel a Telegramra. A videón az látható, hogy egy túlélők után kutató önkéntes mentőcsapatot figyelnek az oroszok drónnal, majd direkt ágyúztatják őket, és minderre még büszkék is.
Szó-szó. Jobbak, mint a semmi, de csodát nem kell várni
tőlük. Ha abból indulunk ki, hogy a Merkava 2-es gyakorlatilag egy Merkava 1-es
apró módosításokkal, akkor van némi viszonyítási alap, mivel az első Merkavák
részt vettek komoly ütközetekben, tank-tank elleni csatákban a 82-es libanoni
háborúban, még ha arról mindenkinek a „pulykalövészetként” elhíresült légi csata,
vagy Bejrút szürreális ostroma jut az eszébe. Néhány elszigetelt esetet
leszámítva a Merkavák felülmúlták a T-62-eseket, viszont a T-72-eseket a szírek
csak korlátozott számban vetették be, mivel tartottak egy Szíria elleni izraeli
inváziótól. Szóval azzal nehéz összevetni. Izraeliek persze állították, hogy
felülmúlták a T-72-eseket is, szíriaiak meg pont az ellenkezőjét. Azért nem
véletlen, hogy rögtön a háború után jött az új változat, mivel utcai harcokban
nagyon is sebezhetőnek bizonyultak a Merkavák, és a személyzetük. A későbbi
konfliktusokban, mint pl. a 2006-os libanoni háborúban már a gerilla harcoké
volt a főszerep. Biztos le van írva valahol a neten, hogy pl. RPG-kel milyen
átütési arányt értek el a Merkavák ellen. Ha jól emlékszem voltak kifejezetten
csúfos esetek, mikor egyszerű, házilag fabrikált pokolgépekkel röpítettek
legényestül a levegőbe Merkava 2-eseket meg 3-asokat.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik