Topiknyitó: gazmber 2008. 10. 25. 13:13

Orbán Viktor segítséget kér  

"Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár közbenjárását kérte annak érdekében, hogy az Európai Központi Bank likviditást fokozó intézkedéseit terjesszék ki a Magyarországon működő bankokra is- írja az index."link

Ilyen nagy a baj?, vagy Ő is szeretne a nagy megmentő szerepében tettszelegni...?

23-án még azt mondta , Ő tudja a megoldást...csak szembe kell nézni a problémákkal és azok majd elfutamodnak.

Na meg nyugaton is becsapták.hazudtak az embereknek mint itthon, mégis tőlük kér segítséget...? érdekes...

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 18:23
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
nem megy ez ma nekem :)

válasz: A)

kösz a rávezetést, leesett végre :)

...legalábbis félig :) , mert gondolom, az USA esetében B) a helyes válasz :)

persze a C) az USA esetében csak átvitt értelemben ózdi uzsorás - inkább arab uzsorás (nem?)

érzem, hogy valami jó dologra akarsz tanítani, csak hát rég voltam suliban... nem lehetne kevésbé indirekt módon? ezek a halvány utalások már csajozós koromban sem mentek nekem :) mármint a dekódolásuk :)
közel járok, sejtem, de az éca még hiányzik...

pl. az USA tekintetében a D) kategória lehetne a kp-USD-t tartók... az a legkényelmesebb hitel, jobb, mint a B)

viszont felmerült bennem, hogy az USA inkább nettó finanszírozó az IMF-nél, és az csak elméleti konstrukció, hogy hitelezzen neki az IMF :)

ezért is kellene D) kat-t bevezetni...

így most csak ennyire futotta :)
majd UV-zok legfeljebb :)

folytassuk még, ma ennyi volt...

Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 17:51
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
AKS, te kinek tartoznál inkább?

A) Rejtő E. Tibor
B) IMF
C) Ózd környéki uzsorások
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 17:46
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
"A liberális gazdaságpolitika nem egyenlő az anarchista gazdaságpolitikával, épp ellenkezőleg: a liberális gazdaságpolitika - legalábbis az én értelmezésem szerint - épp a szabad, de jól szabályozott piacot jelenti.
akira"

Az lett volna a kérdésem, hogy M.o.-on milyen a gazdaságpolitika?

A bank a valutát nekem más árfolyamon, más költségen adja;
A bank nekem a pénzem után más kamatot számol;
A bank nekem nem ad kölcsönt, hasonló paraméterek mellett másnak viszont igen;
A pályázaton én nem nyerek vissza nem téritendőt, más viszont hasonló paraméterek mellett igen;
Én nem kapok megrendelést normál áron az önkormányzattól, más viszont 200%-on többet is;
Adókedvezményt és xx.támogatást sem kapok, más viszont igen;
stb. stb.
Mit gondoltok, ki lehet az a "MÁS"?

(egyébként lehetne akira is, tudok néhány ilyet)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 16:21
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
ha az ózdi dolog ikuteszt volt, akkor megbuktam - elismerem és kérem a megfejtését :)
azóta se megy :)

Üdv!

Addig megy nekem, hogy a kínai jegybank USD tartalékaira fájna valakik foga, de hogy jön ide Ózd? Abban biztos vagyok, hogy diverzifikálni fognak, mégpedig a legjobb ötlet talán afrikai befektetések formájában adódna nekik... de Ózdot nem ismerem eléggé ezek szerint... Demján onnan jött? Vagy a cigókkal szembeni ellenérzéseimre utaltál? :) Antiegyházállamellenesség :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 16:19
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
meg az import is :)
vagy van még orion gyár? :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 16:06
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
pörögjön csak a gdp.
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 16:01
Előzmény: #135  tokos.
:)

jobban járnál, ha a fotójával tennéd azt, amit a tvvel, akkor nem kellene mindig új tvt venni :)
tokos. 2008. 10. 27. 15:33
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
Miért lenne passzív a TV? Meglátom GYF-et, és a nappali minden mozdítható tárgyát hozzávágom. Aktivitás a köbön...
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:45
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
szorítok a kkv szektornak.
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:41
Előzmény: #130  prfecó
pfecó,

Egy dologban egyetértünk, ez pedig az állami mankó.

Szerintem is az a legnagyobb baj, ha az állam tulajdonosként tőkével, vagy amerikai nagybácsiként támogatással (mindkét esetben az adófizetők pénzét számolatlanul szórva) kíván beavatkozni a szabad piaci folyamatokba (épp a piac szabadságát gúzsba kötve), ahelyett, hogy felülről, szabályozó szerepét előtérbe helyezve próbálná kialakítani a szabályozott piacot.

Az állam szerepét csökkenteni kell, kizárólag a szabályalkotásra, és a szabályok betartatására. No, meg a társadalmi szolidaritás (szolciális háló) intézményeinek fenntartására...

Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:33
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
racional,

Meglepődnél, de én is magyar kisvállakozó vagyok, mégis van annyi tartás bennem, hogy eszerint végezzem a dolgomat.

Igen, nekem is vannak versenytársaim, akik a pálya közepéről próbálnak szerválni, de én nem azt keresem, hogy miként tudnék a háló mögül, hanem olyan gondolkodású üzleti partnerekkel igyekszem üzletet kötni, akik szintén az alapvonal mögül ütik a szervát, és külön örömmel tölt el, ha ezek a partnerek szólnak rám, hogy néha lábhibát vétek... :) A lábhiba ugyanis az én szintemen még javítható, nem jár azonnali kizárással...

Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:31
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
Üdv!

Addig megy nekem, hogy a kínai jegybank USD tartalékaira fájna valakik foga, de hogy jön ide Ózd? Abban biztos vagyok, hogy diverzifikálni fognak, mégpedig a legjobb ötlet talán afrikai befektetések formájában adódna nekik... de Ózdot nem ismerem eléggé ezek szerint... Demján onnan jött? Vagy a cigókkal szembeni ellenérzéseimre utaltál? :) Antiegyházállamellenesség :)
prfecó 2008. 10. 27. 14:30
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
Jelenleg az anarchiába döntött piaci szabadságot - mely al liberalista szabad piacból fejlődött idáig -próbálja a világ megoldani.

A liberalizmus és annak "politikusanak szakértelme"( Mr. 12 % Kóka).- annak Kelet-Európában végzett vandalizmusa - megrengette Magyarországot alapjaiban.

Az , hogy vállalkozhass se a MSZP , se bármelyik konzervatív párt nem tiltotta Mo-n se. Más országok kőkeményen fogják megvédeni ( és eddig is megvédték ) kulcságazataikat . Mi bagóért eladtuk és a maradékot Demszky most próbálja eladni ( Gáz és Vizművek) .
Liberalizmmus ide vagy oda pl. az USA nem engedett be arab , orosz , kinai tőkét pl. pénzügyi , hadügyi , olajipari cégeibe , amíg megengedhette.
Mi kíárusítottuk az energiaiparunkat. MOL -t bagóért eladtuk , hogy közben önjelölt leválthatatlan managerek rombadönthessék legnagyobb céget. Csányíról sincs jó véleményem . Bebetonozta magát és közben az OTP mellett elhuzott a világ . Marginálizálodni fog vagy egyéni hasznára eladja valakinek és ezzel a teljes magyar gazdaságnak nem lesz erős háttérbankja.

De ez magánvélemény és pl. teniszversenyen is sokszor a meglévő szabályok mellett az győz , akinek jobb orvosi epoja van közel azonos tudás mellett. De nálunk az egyik teniszjátékosnak ólomborításu teniszcipőt kell huzni - kisvállalkozók, met nincs állami segítség szemben a multikkal.
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:26
Előzmény: #126  prfecó
Szia Fecó!

Tanulmányozd a laissez faire-t!
Akkor a libsik nem fartúró buzik és/vagy lenyúló pénzemberek lesznek a szemedben :)
Szóval a probléma komplexebb :)
Akira jól leírta szvsz...

Putyin et al: ja, ők a 3. utas nyolcadikutasok :)

Kívülről nézve biztos irigyled a birodalmuk "lakóit"... kívülről nézve :)
Mindjárt kiderül, hogy a demokráciával van bajod :)
Mondjuk tényleg bajok vannak a demokráciákkal, de nem magával a demokráciával :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:18
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
"A liberális gazdaságpolitika nem egyenlő az anarchista gazdaságpolitikával, épp ellenkezőleg: a liberális gazdaságpolitika - legalábbis az én értelmezésem szerint - épp a szabad, de jól szabályozott piacot jelenti.
akira"

Erre kinyílik a bicska a magyar kisvállalkozó zsebében.
Sajátos libsi álláspont, te a vonal mögül a ti szabályaitok szerint fogsz szerválni, én pedig a pálya közepéről a mi szabályaink szerint.
Ügyes és eredményes!
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 14:05
Előzmény: #126  prfecó
prfecó,

A hitelválságnak vajmi kevés köze van az eredetiu liberalizmushoz, miszerint mindenkinek addid és csupád addig terjed a szabadsága, ameddig azzal más szabadságjogait nem sérti.

Abban egyetértünk, hogy a szabad piac mindenhatóságát vallók elveit a jelen pénzügyi válság romba dönti, de a szabadságjogokat nem kellene összekevernünk a szabad piaccal.

Próbálok egy hasonlattal élni:

A szabadságjogok azt jelentik, hogy bárki számára lehetővé kellé tenni azt, hogy teniszezhessen, de ha valaki a teniszpályára lép, már el kell fogadnia a szigorú szabályokat: van háló, vannak vonalak, vannak magatartásra vionatkozó szabályok, stb, stb, talán ezt nem kell részleteznem, hogy a teniszben ezek a játékszabályok szigorúak.

A gazdaságban is valahogy így van, azaz bárki számára lehetővé kell tenni, hogy vállalkozást alapítson, azonban, ha ezt meg is teszi, akkor ott már csak az adott országra, adózási környezetre, iparágra és gazdasági formára, egyebekre vonatkozó - véleményem szerint ugyancsak szigorú - szabályok/keretek között kell működtetnie a vállalkozását.

Nyilván vannak, olyanok, akik ezeket a "játékszabályokat" - a szabadságra vagy szabad piacra hivatkozva - szeretnék kijátszani, szeretnek elfelejtkezni róluk, de szvsz ezek a szabálytalanságok csupán arra alkalmasak, hogy felhívják a tisztességes játékosok figyelmét arra, hogy vessék ki maguk közül a szabálytalankodókat. Legalábbis szerintem erre volna szükség...

A liberális gazdaságpolitika nem egyenlő az anarchista gazdaságpolitikával, épp ellenkezőleg: a liberális gazdaságpolitika - legalábbis az én értelmezésem szerint - épp a szabad, de jól szabályozott piacot jelenti.
prfecó 2008. 10. 27. 13:30
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
Kedves AKS !

Csak a kommenyisták ehetnek emberhust ,????????? tarka marha neoliberalista eszmeviláguak , miután bizonyították egy egész világot pénzügyí romba tudnak dönteni szabad madarazhatnak.

Odaállhatnak , most majd a nyertes mellé és hinthetik megint az igét , hogy piacgazdaság , meg liberalizálás , meg globalizáció és főleg saját zsebbe privatizáció.

igen , most kapunk egy kurva nagy pofont , aztán 2 év mulva elfelejtjük???

Szerintem Putyín és a sárgák egy életre megjegyzik , még egyszer korpa közé nem keverednek és odabasznak,majd az arabokkal összefogva a nagy liberális dumáknak .
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 13:19
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
usa nem fél, hogy a kínai jegybank az ózdi pénzemberekre engedményezi a követelését?
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 13:12
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
no de mi lesz, ha áttérnek az árupiacok más valutában történő elszámolásra?

mindenki látja, hogy az USA nyakló nélkül költekezik, hitelezték is eddig rendesen - de mit tesznek a hitelezők azzal az adóssal, aki görgeti maga előtt a hiteleit? az tiszta sor, hogy az USD összeomlasztása nem érdeke a hitelezőknek, mert akkor a kötvényeik jelentősen veszítenének az értékükből. az is, hogy ezt csak azzal tudják elkerülni, ha ad1 veszik a dolcsit pl. további kötvényekért ad2 elhitetik a piac többi részével is, hogy nem érdemes az USD ellen síkra szállni

márpedig még ha laza kezdeményezés szintjén is, de már pedzegetik a húrt nem csak a ruszkik meg a "rogue states", hanem a kínaiak is...

az USA sem a régi már, és az USD helyzete sem...
sztem "dollárszűke" sem lenne mostanság, ha az USA nem repatriálna...
a piac egésze okosabb, mint az USA agytrösztjei, és megtalálja a maga "folyását" az ellenállások leküzdésére
persze korai lenne még temetni az USD-t, de épp ezek a folyamatok adhatnak gyújtást a régóta pedzegetett "diverzifikáláshoz" a nemzetközi elszámolásokban. a multimilliárdosok közt a Forbes listán már sok az EMEA-ból való... nem kell nagy politikai és/vagy üzleti motiváció a fellépésükhöz... sokat fejlődött az USA-n kívüli világ... én nagy átrendeződéseket várok. pedig nem is biztos, hogy akkor jobb lesz mondjuk az EU-ban :) jó dolog potyautasnak lenni EU tekintetében, az USA farvizén "evezve"... :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 12:53
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
go unplugged, duracell :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 12:52
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
nem
te csak piásan tudsz hülyeségeket írni? :)
ne legyél már illúzióromboló! egy egész topik az ittas gondolataidról szól? :) (a BUXER aranyköpéseire gondolok :) )

különben még nem volt meg a "napi hülyeségadagom", szóval fogok még "átmenni gazdiba" :)
kezdem egy adag banán elfogyasztásával :)

na most pl. vicces is voltam :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 27. 12:49
Előzmény: #118  tokos.
viszont a TV passzív, csak "befogadó" vagy

a neten meg ott a véleménycsere lehetősége

sztem se várjunk tőle csodákat, de fontos elem (lehet) a hülyeség visszaszorításában

szerintem...

Topik gazda

gazmber
5 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek