Topiknyitó: Portfolio 2016. 07. 05. 10:18

Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról  

Ugrás a cikkhez
Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 08. 06. 08:19
Előzmény: #895  Törölt felhasználó
"Na tehát akkor kérném a maszatolós dumád helyett az ide vonatkozó, általunk aláírt törvényi passzust erre az esetre."

Úgy hívják hogy "kettős többségi szabály"
2014 november 1-től van érvényben.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 06. 08:13
Előzmény: #850  Dehogynincs
Aludtam egyet az érvénytelen szavazat leadására.
Itt jön a következő hagymahéj.
Ha elmész szavazni (akár igennel, akár nemmel), akkor elfogadod azt a népszavazási módszert is, ahol kormány akarata átmegy, mint kés a vajon, de kormánynak nem tetsző, viszont a nép valódi, többségi akaratával megegyező kezdeményezésnél mindig megjelennek a kigyúrt kopaszok és az egyéb (számomra) vállalhatatlannak tűnő mozzanatok.
Szerintem az érvénytelen szavazat legitimálja a rezsimet és a módszereit, de ebben nem vagyok teljesen biztos.

Vannak olyan napok a fórumon amikor az ember sok hülyével találkozik. Aztán a végén már akkor is elfogja a gyanakvás, ha a tükörbe néz.

Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 06. 07:58
Előzmény: #893  Phylaxa
Az EU lépésére miért a népszavazás a megoldás?

Annakidején a kétharmad beleírhatta volna az Alaptörvénybe, ha nem elégszik meg egy fércmunkával.
Most is módosíthatná az Alaptörvényt, megvan hozzá a támogatás az ellenzék egy részétől.

A következmények vállalásáról.

1. Mi a véleményed arról, aki a diktatúrában párttag volt és ezzel is legitimálta az egypártrendszert?
2. Mi a véleményed arról a választásról, ahol a Hazafias Népront egy szem jelöltje közül lehetett választani?
A kérdés világos és megválszolható volt: akarod-e a népfront jelöltjét?
3. A diktatúra választásain szerinted mi vállalható?
a. elmész és szavazol az egy szem jelöltre?
b. elmész és kihúzod az egy szem jelöltet?
c. el sem mész
4. Mi a véleményed arról a népszavazási intézményről, ahol a hatalom kérdése simán vesz minden akadályt? Azt is, hogy a hasonló kérdést beadó magánszemélyt simán eltakarítják a kormány kérdése útjából.
5. Mi a véleményed arról a népszavazási intézményről, ahol a kigyúrt kopaszok (és a Nemzeti Választási Bizottság) hátszelet ad Erdősinének és ellenszelet a boltzár ellenes összes kezdeményezésnek?
Phylaxa 2016. 08. 05. 23:02
Előzmény: #894  signal2
A kérdés nem ez ugye?

Az általad feltett kérdésre pedig az én válaszom az, hogy nincs közos megoldás napirenden. Ez amit eddig csináltak és ma is csinálnak, ennek semmi köze a közös megoldáshoz. Ahhoz kellene egy külső határ és ellenőrzötten befogadni bizonyos mennyiséget direktben oda, ahol ezt akarják. Ezt sehol mégcsak meg sem említik, a gyakorlatot pedig tudod, ami folyik.

Egyébként pedig Juncker úrra hallgass, ha ezt a kérdést feltetted, mert ő még nem hallott semmiféle javaslatról. :)
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 22:56
"ne vegyen részt az európai menekült-válság közös megoldásában?"

Értem, tehát például a javasolt közös határvédelem az nem részvétel a közös megoldásban?

Egy mondatban két csúsztatás, hazugság és félrebeszélés, bravó, hát te sem az első sorban ácsorogtál, amikor a korrektséget és a gerincet osztogatták.
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 22:53
", az EU-szerződésben vállalt kötelezettségivel szembe menve"

Eddig csak ilyen bla-bla ment mindenkitől, bemásolnád, hol van az leírva, hogy valakik eldöntik dafke ott nyugaton, hogy mit kell mindenkinek csinálnia és kuss a többieknek, ha nem tetszik?

Mert egyébként csak a manipulatív, aljas hazugságra és félrebeszélésre gyanakszom addig...

Na tehát akkor kérném a maszatolós dumád helyett az ide vonatkozó, általunk aláírt törvényi passzust erre az esetre.
signal2
signal2 2016. 08. 05. 22:11
Előzmény: #893  Phylaxa
"Akarja-e, hogy Magyarország, az EU-szerződésben vállalt kötelezettségivel szembe menve ne vegyen részt az európai menekült-válság közös megoldásában?"
Phylaxa 2016. 08. 05. 19:57
Előzmény: #888  Dehogynincs
Szerintem ott, hogy az EU meg akarja mondani, hogy mikor, mennyit és kit KELL befogadnunk. Tehát tavaly szeptember 22-én ha jól emlékszem. Ezzel gyakorlatilag azt közölték, hogy ha nem akarod, akkor is annyit és annyi idő alatt és azt fogadod be, akit mi eldöntünk a jövőben bármikor. Ott kezdődött és továbbra is él, bármikor megtehetik. EZ van.

Én elhiszem, hogy másról is lehet beszélni, de a kérdés világos és megválszolható. Más nemzeteknek nincs erre lehetősége. Nekünk van. :)
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 19:19
Előzmény: #890  Dehogynincs
Hát higgadt nem vagyok, az biztos.
Ezek szerint ügyes se. (tsakárhánynál biztosan ügyetlenebb)
Akkor te helikopter sem vagy?
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 05. 19:12
Előzmény: #889  Törölt felhasználó
Pedig állítólag helikopter vagyok.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 05. 19:11
Előzmény: #887  Törölt felhasználó
Éppen ezt tettem szóvá #845-ben. Azt, hogy az egyik felét értetted meg.
Neked sem kell a szomszédba menned egy kis vehemenciáért.
Nézd meg, hogy ts3 mennyivel ügyesebben és higgadtabban érvelt! Sőt egyáltalán érvelt, akármelyik falkába tartozzon is.
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 19:08
Előzmény: #888  Dehogynincs
Ezt a gondolatodat díjazom!
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 05. 19:05
Előzmény: #886  Phylaxa
Segédkérdés.
Hol kezdődik a dolog?

Ott, hogy szegény választópolgár dönt, hogy elmenjen-e szavazni vagy ott, hogy magát a kérdést sem kellett volna népszavazásra föltenni?
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 19:04
Előzmény: #885  Dehogynincs
Ez a dolog onnan indult, hogy én az igennel szavazás mellett álltam ki. Tettem ezt azért, mert mélységesen gyűlölöm és megvetem az Orbán adminisztrációt (eufémizmus), de nem mintha látnék náluk jobbat a palettán. Ezerszer több pénzt lehúznak ezek a vécén, mint amibe az állítólagos kvóta nem befogadása kerülne.
Akkor meg miről beszéltek ily vehemensen?
Phylaxa 2016. 08. 05. 19:00
Előzmény: #877  Dehogynincs
Nem más mondja meg, hogy ki a hibás. Előre sincs kimondva. Először megteszel valamit és utána vállalod a következményét, bármi is az.

A legegyszerűbb esete ennek a dolognak, ami tuti, hogy mindenkivel megtörtént már, amikor hirtelen rádöbbentem, hogy "ajjajj, ezt elszúrtam". Nos én voltam a hibás.

A Brexit pár éven belül kiderül, hogy kinek, hogyan sikerült azok közül, akik résztevehettek volna, részt is vettek és szavaztak. Én nem tudom megmondani, hogy kinek, hogyan sikerült. :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 05. 18:59
Előzmény: #881  Törölt felhasználó
A besorolás már a te harcod. Nem foglak benne megzavarni.
Van az úgy, hogy valakit annyira elborít Dunning–Kruger hatás, hogy elkezd mindenkit lehelikopterezni.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 08. 05. 18:55
Előzmény: #878  Törölt felhasználó
Szijjártó Péter gyakorlatilag szó szerint megismételte Kovács László elhíresült mondását, mely szerint „merjünk kicsik lenni”.

A mi feladatunk, hogy bölcsen válasszunk a két politikus mondanivalója között.
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 18:50
Előzmény: #882  Törölt felhasználó
link

Persze ezt sem olvassa egy szittyamagyar.
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 18:47
Előzmény: #880  Törölt felhasználó
Aki el sem olvassa, ne dumáljon annak tartalmáról.
Törölt felhasználó 2016. 08. 05. 18:46
Előzmény: #879  Dehogynincs
Ez fasza hozzászólás volt, már vártam. Azért most gondolkodóba ejtettél, melyik táborba is soroljalak be. a mindentudó csirkeagyú okostojás faszkalapokéba, vagy esetleg a ...verő okostojás mindentudó kioktatókéba. Választhatsz. De aztán érveljél ám!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek