Szia!
..jó Hathor az ilyen...,de Civin...aki kiszáll..feljelent elvileg mindenkit???....most meg kiegyezik velük ezek szerint ....
Ő nem piacbefolyásoló???
ezt nehéz bebizonyítani ...
1.szögezzük le nem én voltam-nyugodtan mehet a feljelentés..
2.ha én pozitívnak ítélem meg magam részéről a hírt,akkor vettem volna...nem így volt...
3.Viszont mondok egy példát:Valaki annak ítélte meg...gondolta vesz a nap elején...beállt limitre...olvasta a fórumot...újraértelmezte....kivette az ajánlatát...
na ezzel mit tudnak tenni???
semmit.
link
10 pont
Piacbefolyásolásnak minősülő ügyletek
a) olyan ügylet kötése vagy ügylet kötésére megbízásadás, amely hamis vagy félrevezető jelzéseket ad vagy adhat az adott pénzügyi eszköz keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról;
c) olyan ügylet kötése vagy ügylet kötésére megbízásadás, amely színlelt, illetve amelyben bármilyen más formájú megtévesztéshez, manipulációhoz folyamodnak;
..de kit fog egy ilyen befolyásolni???
..ha valaki egy ilyet bekamuzik,az meg is érdemli..
ha meg mégis igaz az eladók örülhettek volna.
mondjuk ennyi erővel a 85-ön lévő 45-k is felugrott 90ft-ra...
ő is befolyásolja a piacot.
politikába nem megyek bele,de nyugodtan jelentsél fel mindenkit,éppen olyan ,mint az 50-60-as években volt....
ott nagyon nagy karriered lehetett volna:))
"de szerintem a limiten belül mindenki azt tesz be amit akar..."
Ez nem így van. Létező jogi kategória a piacbefolyásolás. Egy illik fosba ilyen hírek után kamuból betenni felső limitre egy a szokásos forgalmához képest sokszoros tételt, az bizony könnyen kimerítheti a piacbefolyásolást. De ezt majd az illetékes szervek eldöntik, én be fogom jelenteni.
bocs ,hogy beleszólok-nem én voltam,ezt ki is vizsgálhatják-,de szerintem a limiten belül mindenki azt tesz be amit akar...
engem nem befolyásolt,de hogy néztem másokat sem...
amúgy meg,ha valami történik,azzal aki berakta(elmegy a net,telefon sincs-mondjuk egy nagy viharban),és ott marad az ajánlat,akkor megszívta:)
NUTEX RALI INDULT