Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 06. 25. 08:57

Norbi Update Nyrt.  

Itt a BÉT megmentője... :)

link

(Vagy ez már tényleg a vég...?)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2015. 03. 23. 08:27
Előzmény: #3017  Civinjanos
"Mindazonáltal ez a fajta menórázás igen jót tett Mária országának azzal is, hogy Los Alamosban és nem Mátészalkán találták fel az atombombát. Ha nincsen ez a fajta 1919 utáni ostoba „bűnös város”, meg „vörös rongyok” duma – áldja meg az Isten a Kormányzó Urat haló poraiban is, kevesen ártottak többet ennek az országnak, mint Ő – ma Magyarország mint győztes ország, európai nagyhatalom.
No szóval, áldja meg az Isten mind a két kezével boldog emlékű honfitársaimat, Teller Edét, Szilárd Leót, Wigner Jenőt, Neumann Jánost meg a többi menórást."
+1

Tegyük hozzá hogy ma egy hasonlóan kirekesztő, de talán még kártékonyabb gerinctelen vezeti az országot.
Civinjanos 2015. 03. 23. 07:53
Előzmény: #3018  Törölt felhasználó
Aha,

értem. Jogos. Okos.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2015. 03. 23. 07:52
Előzmény: #3017  Civinjanos
Tudja Mester,

ezt csak íazért írtam, mert kíváncsi voltam mennyire fogja ezt lereagálni. ugyanis ha nem tűnt volna fel Önnek, az Ön által leírt mondatban teljesen felesleges volt ez a Máriás beszúrás. Mert semmit nem változtat a lényegen, csak egy finom kis gonoszkodó megjegyzés, egy kis szúrka-piszka egy vallási csoporttal szemben, pont úgy mint a menórázás.

Civinjanos 2015. 03. 23. 07:36
Előzmény: #3016  Törölt felhasználó
Tudja Luigi,

ezzel a zsidózással két baj is van. Az egyik, hogy attól, hogy ezt kijelenti, senki goj nem fog többet keresni. Mária országának polgárainak nagy többsége menórázik, ehelyett inkább tanulni kellene tőlük üzletelni, gazdálkodni, számolni és összetartani.

Nekem sok alkalmam volt zsidóktól tanulni. Két menórást hadd említsek.

Az egyik egy ügyvéd volt, Eric Levine, akivel a jó (rossz) sorsom a hazai telefon koncessziók kapcsán hozott össze sok alkalommal. Amit az üzleti tárgyalásokról tudni kell, ő tudta. Kis túlzással kijelenthetem, hogy a tárgyalásaink során megkaptam tőle a Harvard Business School első két évének esszenciáját. A másik Menachem Cop, ő üzletember volt. Nagy csatáink voltak, boldogan emlékszem ezekre is. Egyszer aztán fel is tette nekem a kérdést, hogy Civin te is zsidó vagy? Mire jött a válasz: Nem, Menachem, nekem nem a fajtám, a foglalkozásom az…

Mindazonáltal ez a fajta menórázás igen jót tett Mária országának azzal is, hogy Los Alamosban és nem Mátészalkán találták fel az atombombát. Ha nincsen ez a fajta 1919 utáni ostoba „bűnös város”, meg „vörös rongyok” duma – áldja meg az Isten a Kormányzó Urat haló poraiban is, kevesen ártottak többet ennek az országnak, mint Ő – ma Magyarország mint győztes ország, európai nagyhatalom.
No szóval, áldja meg az Isten mind a két kezével boldog emlékű honfitársaimat, Teller Edét, Szilárd Leót, Wigner Jenőt, Neumann Jánost meg a többi menórást.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2015. 03. 23. 07:18
Előzmény: #3008  Civinjanos
"Ebben a mi gyöngyös-bokrétás országunkban - amely nem mellesleg Máriáé is"
és mégis menórások tolják el a legtöbb lóvét. :)
Civinjanos 2015. 03. 23. 07:07
Előzmény: #3013  mereszZenesz
Kedves Seri2,

ha jól értem, akkor a kérdése arra vonatkozik, hogy számomra a HUMET jó üzlet volt-e. A válaszom egyértelműen igen.

Maga az a tény, hogy sikerült megúszni élve és nem haltam bele a magyar közigazgatás okozta stresszbe, azt több dolognak köszönhetem – elsősorban az Amerikában megélt üzleti tapasztalatoknak – de egyértelműen sikerült és emiatt aztán nem mondhatok mást: jó üzlet volt.

Ha anyagilag érti, a válság kissé elrontotta a szaldómat, a (10-20 P/E alapon) elérhető árat nem sikerült realizálni. 10 millió darab részvényt sikerült eladnom előre, többször, többféleképpen bejelentett módon a kiszállásom után, (ahogy Ön is írja) cca. 22-24 forinton. Ez lett a 10,5 éves munkám eredménye, évi 16 millió forint körüli összeg adómentesen. Azért ennyi, mert volt egy 43 milliós beszállásom 1998-ban és adóztam a különbség után. Nem tekintem a jövedelmem részének azt a 135 millió forintot, amit a HUMET (1998) előtt kerestem és tettem be fokozatosan a cégemen keresztül ebbe a projektbe.
Nos erre az összegre vonatkozóan is igaz lett az állítás, hogy sokat lehet keresni, de eleget soha.

Remélem meg van elégedve az adatok részletességével...
Ha ezzel kapcsolatban van kérdése, állok rendelkezésére.

Egyébként mit nevez értéktelen semminek?

(1) Amiket megvásároltam
(a) ingatlanok a priori megvannak (bár kilopták őket a cégből az utódaim),
(b) a termelő vállalatok pedig – láss csodát – mindegyik szépen működött a megvásárlásakor (akkor már évek, évtizedek óta) és működik ma is, több mint 6 évvel a távozásom után
(c) a mérlegek, amiket sokan (kanadai-amerikai-magyar szakemberek) könyvvizsgáltak (akkor már évek, évtizedek óta), a saját tőkében 20 millió USD-t mutatott.

(2) Amit összeraktam, abból kiloptak a távozásom után
(a) két nagy értékű tehermentes ingatlant, amit akkor és azóta is (szerintem 2,5) milliárd forintos értékben lehet és kell nyilvántartani, és
(b) egy – ismétlem: ma is működő - Reanalt (ez történt 2009 folyamán) és
(c) megmaradt 1 usque 1,5 milliárd saját tőke azóta is, változatlanul.

Mindezt egybevéve, a kiszállásomkor megvolt 20 millió dolláros saját tőke alapján a 60 millió darab HUMET részvény mindegyike ért 60-70 forintot, amit a globális válság devalvált. Sem a válságért, sem a lopásokért, amiket az utódaim követtek el, nem vállalom a felelősséget.
Ez a 23 forintra devalvált 60-70 forint részvényenként komoly teljesítmény, jó ár, nem értéktelen semmi, hanem egy majdnem midcap, egy minimulti saját tőkéje egy részvényre vetítve.

Kiegészítésképpen kedves Merész,

tényleg el kellene már felejteni ezt a tájékozatlanságból adódó ostoba fröcsögést. Én már 1998-ban közöltem, hogy mi a célom.
Erre vonatkozóan 2000-ben volt egy ezt megerősítő interjú, amit bárki olvashatott, mert az egész magyar gazdasági sajtóban rezonált, miszerint a célomat elérve „veszek egy nagy amerikai autót és végigjárom vele Európa veterán teniszversenyeit”.
2008-ban már a nyáron megjelent velem egy hosszú interjú a „Napi”-ban, amiben expressis verbis mondva, írva volt, hogy rövid időn belül távozom.

Minden esetre köszönettel tartozom Önöknek, hogy életem ezen érdekfeszítő szakaszának emlékeit újra eszembe juttatják!

Őszinte hívük
Törölt felhasználó 2015. 03. 22. 18:57
Előzmény: #3013  mereszZenesz
Számomra a Humet nagyon jó üzlet volt a Hoffmann Schneider bróker cég idején.Még a termékből is vettem kipróbálásra)Nagyon régen volt!
mereszZenesz 2015. 03. 22. 18:50
Előzmény: #3012  seri2
Ha jól emlékszek akkor 23-24 forinton szórta ki a piacon az összes (+-10 millio db) részvényét ami a Humetből maradt neki !

Az viszont biztos, hogy nem árulta el azt, hogy ő az eladó csak pár nap után amikor már muszály volt neki .

Akkoriban én is csak azért vettem Humetet mert neki is volt belőle + történelmi minimumot ért el a részvény (14 ft) a válság miatt is.. de az első nagyobb öntésnél dobtam az összeset.. nagy buli volt.. csak nem mindenkinek..
seri2 2015. 03. 22. 17:55
Előzmény: #3011  Civinjanos
akkor csak annyit,hogy bukott a bizniszen vagy nem? illetve sikerült-e szétteríteni a szerencsétleneken az értéktelen semmit?
Civinjanos 2015. 03. 22. 16:39
Előzmény: #3010  mereszZenesz
Kedves Merész,

illene befejezni ezt az évtizedes sztorit. Ráadásul valótlanságokat ír, jóember.

Őszinte híve
mereszZenesz 2015. 03. 22. 15:09
és maga nem köpte le a tükröt miután itt a portfolio fórumán két ámitás között félmillios csomagokba szórta a wc pappirját a kisbefektetőkre ??
noworf 2015. 03. 22. 14:52
Azért előbbútóbb összeérnek az összetartozó dolgok....
Itt , a " hozzá nem értő " kisbüfik mind tudtuk, hogy a törpe project teljesen kamu mint ahogy azt is egy ideje, hogy bc-nél nem rózsás a helyzet. A szereplők áldásos közös fellépése kapcsán, a bevezetéskor itt ezen a fórumon követeltünk vizsgálatot, volt állítólag feljelentés is!
A megszakított jegyzés, a vizsgálat, majd az újra nyitás engedélyezése valamint a léc átugrásához szükséges hatalmas jegyzés vajon rendben volt , nem tisztelt MNB és BÉT ???
Ki jegyzett? Karácsony Miki ? Bc Guszti? Habony Árpi?
Az eddigi semmitmondó nyilatkozatok tárába meg azért beleférne egy mosakodás a BÉT részéről is, de még ennyire sem képesek!
Néhány évvel ezelőtt kivizsgálását kértem az akkori felügyelettől PSZÁF BÉT MNB triumvirátustól egy, a részvényeseket több tízmilliárd forinttal megkárosító BEISMERT es BEBIZONYÍTOTT korrupcióval es csalással megvalósított ügyben. Mindhárom gittegylet hatáskörön, illetékességi körön kívülinek tartotta az ügyet! A pontos kárról és annak további költségeiről folyamatosan tájékoztatták a befektetőket a fentiek, a felelősök a mai napig semmilyen felelősségre vonás bán nem részesültek, a fenti intézmények ellenük semmiféle eljárást nem kezdeményeztek!
Civinjanos 2015. 03. 22. 10:28
Előzmény: #3004  exmnbs1
Kedves Ex, kedves Watson,

ez a felszámoló igencsak meglepne, ha bármit is tenne a BC ügyeiben.
Ebben a mi gyöngyös-bokrétás országunkban - amely nem mellesleg Máriáé is - többek között a korrupcióellenes és a gazdaságvédelmi rendőrség szakmai színvonala (is) a nullához konvergál. Ha ebben tévednék, akkor is nekem kell igazam legyen, hiszen ott van az általam nagyrabecsült dr. Polt, aki immár négy év halasztást adott egy általam igen élénk figyelemmel kísért, csekély 2,5 milliárdos ügyben. Mi lehet itt 2,5 milliárd alatt? Meg fölötte?
Ezt nyilván tudja a felszámoló is. Az Ő helyében csak annyit érdemes tenni, csak annyi a teendője, hogy vigyáz, hogy saját magát ne köpje le. Minden más ténykedés felesleges.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Őszinte hívetek
Törölt felhasználó 2015. 03. 21. 23:54
Előzmény: #2998  ________
Hát, én láttam már 97%-os esést is egyetlen ügylettel, igaz nem részvénnyel , hanem bef. alappal. 2008 októberében (akkor még volt olyan szabály, hogy ha 5 tőzsdenapig nincs kötés egy termékkel, akkor törlődik a bázisár, bármilyen árfolyamon lehet kötni) az egyik OTP-s alappal (ha jól emlékszem OTPGLOBTFIX1), aminek 10000 Ft a névértéke, 300 Ft-os árfolyamon volt egy 300 db-os kötés (sajnos nem én voltam a vevő).
Illetve tavaly nyáron 1000000%-os emelkedést jelentő indikatív árat is sikerült elérnem. Valaki betett egy piaci áras vételi megbízást Citadella alapra, miközben eladási ajánlat nem volt egy darab sem, úgyhogy én betettem eladásit a nettó eszközérték 10000-szeresén. Sajnos nem teljesült, mert 2013. decemberben változott a ker.kódex, most már nem törlődik a bázisár se 5, se 30 tőzsdenap után, minden esetben csak bázisár +/- 20%-on (Prémium rv. esetén +/- 15%-on) belül lehet kötni, csak a BÉT vezérigazgatójának határozatával lehet ettől eltérni.
________
________ 2015. 03. 21. 23:06
Előzmény: #3005  exmnbs1
no para srécek, no BC no buy

egy papir annyit ér, amennyit adnak érte

márpedig ezért mostanában nem tolonganak a vevök, tehát elöbb-utóbb semmit se fog érni
exmnbs1 2015. 03. 21. 20:49
Előzmény: #3004  exmnbs1
BC segédlettel
exmnbs1 2015. 03. 21. 20:46
Előzmény: #2999  Civinjanos
Civin, ehhez hasonló probléma hogy a btel kötelezettsége hirtelen 9mrd körülire növekedett pár mrd-ról

ott a kv-ezés ment
.....
exmnbs1 2015. 03. 21. 20:37
mi újság a 207K db utáni adóval vajon?
exmnbs1 2015. 03. 21. 20:30
ejha))))
vagy bc odautalt több mint 200m-t és sokáig nem kellett nekik????
watson
watson 2015. 03. 21. 19:25
Kedves János, ha Jendrolovics Pál BC felügyeleti biztos vagy az MNB (volt Pszáf) megválaszolná a rejtélyes 200ezer darabos jegyző fiktív volt vagy másként volt kamu, akkor oszd meg velünk légyszíves! ;)

Topik gazda

wannabe
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek