3 napja van, hogy felmenjen az egekbe. A pakkomért cserébe megkérem Hernádit, hogy főzzön egy jó halászlevet, mert különben vezéráldozat lesz és leszavazom.
Ez az én receptem.
ezt a forrásban lévő lébe szórom témát én se akartam elhinni, de működik - gondolj bele, a passzírozás alatt összedolgozódik a sok szirszarral, zsíros holmival, eddig nem is volt gondom vele
Főztem már sokat bográcsban, az egyik legalapvetőbb, hogy a paprika a dinsztelt hagymához egy pillanatra, mert eddig ha utólag kevésnek ítéltem és tettem még bele, mindig kicsapódott a bogrács oldalán, nem oldódott fel.
Leváltották a horvát kormány képviselőit és újraválasztották a Mol küldötteit az INA felügyelőbizottságában – derül ki a horvát olajvállalat kedden tartott, soron kívüli közgyűlése után kiadott INA-közleményből.Leváltották a horvát kormány képviselőit és újraválasztották a Mol küldötteit az INA felügyelőbizottságában – derül ki a horvát olajvállalat kedden tartott, soron kívüli közgyűlése után kiadott INA-közleményből.
hasonlóan csinálom, de még szimplábban, eddig a legjobb:
haldarabok+hagymakarika+egykét paprika-paradicsom bográcsba be, víz rá, főz mint állat, felforr, só meg pirospaprika beleküld, egy órán át hadd forrjon
hal passzíroz, lé vissza, előzőleg besózott-pirospaprikázott halfilék vagy szeletek, tej stb mehet bele, ez már csak jó negyed órát fő, aztán lehet örömködni
Én mindig készülök a karácsonyi halászléra, ezért szeptemberben teszek el paradicsomot a mélyhűtőbe az alapléba. Ha az nincs akkor üveges lecsóból a lé, mert abban van napfény meg íz, a multis paradicsom ilyenkor xart sem ér.
Tuti recept:
csak ponty, és csak pikkelyes.
Fejét, farkát uszonyokat, kilónként 1 közepes paradicsomot min. 1.5 órán át főzni. Kipaszírozni.
Bográcsban vöröshagymát dinsztelni, 1kg halanként 1 evőkanál Kalocsai paprika bele, de csak egy pillanatra amíg a zsirban feloldódik, mert keserű lesz alaplé egyből bele + a besózott halszeletek meg hegyes csípős paprika, a tűz pötyögjön csak, mert a hal törékeny.
gondolkodtam én is a napokban, hogy mivel az idei karácsonyi kaját hagyományosra vesszük, kiköltözzek-e halászlevet bográcsolni majd, vagy ne variáljak. ez még nem lefutott dilemma
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.