vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
egy éve egyszer valaki csinált egy inflációval korrigált árfolyamot, nem volt olyan vészes. De szívesen megnézném újra frisebb adatokkal. Tradingview tud olyat?
Miért lenne túlmisztifálva. Tavaly az osztalékra rallyzott egy nagyot és kb ugyanott van most az árfolyam, mint vágás után. Tehát nincs bukóban még az sem, aki a vége felé vette. Itt minden az állampapír és a makrogazdaság körül forog nem a mol valódi tevékenysége körül. Az osztit is az ÁP hozamokhoz lövik be, az oszti meg meghatározza az árfolyamot. lásd a Telekom esetében már a 7-8% között osztinak is nagyon örülnének és a 2025-ös osztalékra baziroz már mindenki.
Nem voltam gép előtt aznap, amikor 3000 felett járt... Eladtam záróban a fenébe, majd lesz más lehetőség. Ez kínszenvedés, amit csinál(nak ezzel). Játszótér néhány brokicégnek/nagybüfinek.
Szarnak ezek rá.. majd kapnak megint milliárdokért saját részvényt. Kezdek kiábrándulni ebből a fosból.. mindent elszaladt felfelé, de ez a rakás fos egyhelyben toporog.
Valóban túl van misztifikálva, de csak mert szar az itthoni osztalékpolitika. Évente 1 helyett negyedévente kellene, és akkor nem vernék szét minden egyes alkalommal az árfolyamot. Azonban hatását kár elbagatelizálni. Ha 3k papír mellett csak a beígért 150ft-ot adja, már az is 5%, éves viszonylatban 10%(innen, azaz fél évet nézve). Ennél csak több lehet, és arra lehet számítani hogy ennyiért utána el tudja adni, vagy a tetején.
MOL topik