Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 12:22

MOL gázüzletág: 8 mrd-os veszteség várható a negyedik negyedévben  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt hetekben ismét a figyelem középpontjába került a gázár kérdés, mely természetesen most sem mentes politikai felhangoktól. A portfolio.hu által megkérdezett 5 elemző által adott prognózis átlaga szerint a harmadik negyedévben a korábbi elhatárolás visszaírása következtében még 7 mrd Ft-os nyereség, a negyedik negyedévben azonban már 8 mrd Ft-os veszteség keletkezhet üzemi szinten ebben a divízióban.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=58718
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tbarna 2005. 09. 14. 16:25
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Nincs itt semmi üzenet. K&H kapott 20Mrdárt megbjzást. nem túl sokat pöcsölve elkezdte venni, ez olyan jól sikerült, hogy semmi perc alatt kiszaladt mindenki alól a papír. Volt a piachoz képest egy nem mindennapi kereslet, amire rohadtul nem volt felkészülve senki. Most meg próbál a piac vissazzökkeni, mármint a normál kerékvágásba, Ki így ki úgy. A traderek újra papjrt gyújtenek (csak hogy legyen mit újra shortolni). A spekik kapkodnak. Az elemzők meg célárakat dobálnak. Mi pedig kivárunk. :))

De fenttartom, hogy ami most zajlik a Mol-ban egy nem normális felrántás, teljesen "normális" reakciója.
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 16:08
Előzmény: #5  Tbarna
Na, de akkor mégis kinek üzengetnek? Nekem, az egyszerű embernek, hogy 24k-nál vegyek MOL-t, mert ér az 26k-t is? Asszem kihagyom. Tudom, hogy nem áll érdekében, de ezt miért nem mondta akkor, amikor 15k volt a MOL? Vagy mondta? Persze lehet, hogy mindenki hülyének nézte volna és talán éppúgy nem vettem volna akkor, mint ahogy most nem veszek, de legalább mondhatná, hogy bezzeg én megmondtam. Egy ilyen benyögésnek véleményem szerint semmi értelme (pontosabban nincs hasznossága), már csak azért sem, mert egy bullos piacon, mint ahogy az látszott is, 2000 HUF a MOL esetében szinte semmi. Mint kés a vajon.
Tbarna 2005. 09. 14. 15:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Én hamisságokra akkor gyanakodtam volna, ha nem kezd el korrigálni a papír.

Nincsenek itt különösebb huncutságok higgyétek el. Különböző emberek különböző taktikával, és pénzekkel. Ennyi az egész.
Ja igen és különböző képességekkel. már ami az elemzőket illeti. :)
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 15:48
Én csak két dolgot nem értek. Vajon a két elemző ismeri egymást, vagy bármiféle kapcsolat fennáll kettőjük közt? És ha igen, érdemes az elemzői státuszt ilyen - hogy is mondjam - kreatív üzenetekkel lerontani? Ez szerintem közép távon már üzletileg sem éri meg, nem beszélve a tiszteségről...
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 14:32
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Szia!

Na, ugye, hogy az a hír csak egy sell signal volt? :)
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 14:26
Előzmény: #1  portfolio
Tegnap 26.000 Ft-os célár, ma meg 8 mrd veszteség. Ezt direkt csinálják?

Topik gazda

gibi
5 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek