A japók közel 6%-ot emelkedtek. Nyugat-Európa is ma biztos rátesz egy-két lapáttal, úgyhogy érdekes nyitásnak ígérkezik a mai.
Lehet, hogy a nap elejei esés érdeklődés hiányában elmarad?
Hát pedig pluszban vannak. Persze nap közben folyamatosan olvadt ez a plusz, de még mindig 3-4%.
Törölt felhasználó2011. 03. 16. 00:10
Előzmény:
törölt hozzászólás
"és főleg azért adok el, mert el szoktam adni, ha úgy ítélem meg a helyzetet, hogy jobb eladni -- és most úgy ítélem meg --"
Ne főleg ezért dönts így, hanem csak ezért. Hagyd ki az empátiát meg az érzelmeket a buliból. Az nem tőzsdére való. A fenti gondolkodás már rendben van, ezt attól függetlenül mondom, hogy az irány tekintetében pro vagy kontra hozzászólnék. (de azt megjegyzem, hogy én sem vagyok túl optimista).
Éva, cukkolás nélük 1 kérdés: holnap azért adsz el, mert nyerni szeretnél ezzel (esetedben nem akarsz bukni), tehát spekulálsz, vagy azért mert nagyon empatikus vagy?
-18% 2 nap alatt, abban azért már elég sokminden be van árazva. Ha most nem történik valami újabb negatív esemény elsősorban az atomerőművekkel kapcsolatban, akkor simán 0 körül lesznek holnap.
Egyébként szvsz van ennek a mostani japán katasztrófának egy nagyon erőteljes globál hatása. Csernobil volt az első nagy koporsószege az atomkorszaknak. Ez a következő. Csak míg az előző egy úgynevezett diktatúrában következett be, addig ez a mostani - egyelőre jelentősen kisebb, de mégis nagyon súlyos hatásokkal - a világ egyik legfejletteb és legnagyobb gazdaságában. Szerintem innentől méginkább átértékelődik az "olcsó" atomenergia. Ahogy TopKaiser írta a tőzsdefórumon évekkel ezelőtt: az atomerőmű olyan, mint egy negatív lottó 5-ös, kis esélyű, de hihetetlen nagyságú kárt tud okozni. Ezt pedig nem kezelik helyén a jelenlegi értékelési módszerek.
minusz 51 pont